Nøj hvor har jeg bare glædet mig til at dele denne her opskrift med jer, selvom jeg godt ved, at den måske er lidt skør. Men det skal der jo også være plads til engang imellem. Sagen er den, at jeg bagte en portion store og luftige kanelsnegle forleden dag og da fastelavn nærmer sig, kom jeg pludselig i tanker om, at man måske kunne bruge kanelsneglene som en form for fastelavnsboller og fylde dem med flødecreme. Som tænkt så gjort og snart var jeg klar med en portion……… vi kan jo kalde dem fastelavnssnegle 😀

Kanelsneglene er lavet lige ud ad landevejen efter denne her opskrift, og ligger man selv inde med verdens bedste opskrift på snegle, så bruger man selvfølgelig bare den. De afkølede snegle blev forsigtigt halveret og fyldt med en hjemmelavet vaniljeflødecreme, lavet på vaniljecreme og flødeskum. Cremen kogte jeg selv, og det tager ikke specielt lang tid, men skal det gå rigtig hurtigt, eller har man bare ikke lyst til at lave sin egen creme, så kan man også bruge færdigkøbt cremepulver, som piskes ud i mælk og efterfølgende vendes sammen med flødeskum. Der skal bruges nogenlunde lige meget creme og flødeskum til en god vaniljeflødecreme.

>> Se også min opskrift på gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og glasur lige her. 

Da jeg nu havde besluttet, at sneglene skulle minde om fastelavnsboller, fik de også en skefuld marmelade i bunden, inden jeg sprøjtede cremen ud. Jeg syntes, det var superlækkert med den let syrlige hindbærmarmelade, som lige kunne bryde det søde, men jeg har også planer om at lave fastelavnssnegle med flødecreme og æblemos. Æbler og kanel er jo fantastisk sammen og jeg er sikker på, at det vil smage skønt. Bryder man sig derimod ikke om marmelade og kompotter, så udelader man selvfølgelig bare den del og nøjes med at fylde sneglene med flødecreme.

Resultatet blev for øvrigt et HIT. Hold nu op, hvor smager fastelavnssnegle bare godt og så er de jo dejligt nemme at lave. Vil man ikke bage sine snegle selv, så tror jeg oven i købet, at man kan købe kanelsnegle som bake off i større supermarkeder og selvfølgelig i IKEA. Jeg anbefaler dog, at man holder sig til snegle, som er lavet på gærdej. De klassiske morgensnegle af wienerbrødsdej er meget flade, så jeg tror, at det vil være næsten umuligt at halvere dem med et godt resultat. Og derudover tænker jeg faktisk også, at det bliver for meget, hvis man fylder de fede wienerbrødssnegle yderligere med flødecreme og syltetøj.

Fastelavnssnegle

Samlet tid30 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • dl mælk
  • 50 gr sukker
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 2 spsk maizena
  • dl piskefløde
  • 8 friskbagte kanelsnegle (brug evt. denne her opskrift)
  • 2 dl hindbærmarmelade (eller æblemos)

Fremgangsmåde

  • 2 dl mælk, sukker og æg kommes i en lille gryde.
  • Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og vaniljekorn og den den tomme vaniljestang kommes i gryden.
  • Opvarm gryden ved svag varme.
  • Opløs maizena i resten af mælken og hæld blandingen i gryden.
  • Kog cremen under jævnlig omrøring til den tykner – det tager ca. 10 minutter.
  • Hæld cremen over i en skål, sæt den på køl og lad den køle af. Fisk den tomme vaniljestang op og kassér den.
  • Pisk fløden til skum og vend dem sammen med cremen til en luftig vaniljeflødecreme. Hæld cremen på en sprøjtepose eller frysepose med en stjernetyl.
  • Halver forsigtigt kanelsneglene, så toppen ikke går i stykker og fordel hindbærmarmeladen på de nederste "bunde".
  • Sprøjt flødecremen ovenpå marmeladen i en fin cirkel og læg toppen af kanelsneglene over som låg.
  • Opbevar fastelavnssneglene på køl indtil servering. Har man ikke drysset perlesukker på sine kanelsnegle, så kan man i stedet pynte med glasur eller sigtet flormelis.

Noter

I stedet for hindbærmarmelade kan man bruge æblemos, som også passer vældig godt til kanel. Man kan også helt udelade marmelade og nøjes med vaniljeflødecreme. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)