Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 10…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så er jeg klar med en madplan til uge 10 og samtidig kan vi konstatere, at vi nu er gået over til 2-cifrede ugenumre igen. Som tiden altså flyver og lige straks, at vi igennem den første 1/5 af 2020. Det er altså lidt vildt at tænke på.

Samtidig tager vi fat på foråret og begiver os ud i den første uge af marts, men for at være helt ærlig, så har jeg nu ikke de store forventninger til en lun og solfyldt uge med masser af forårsfornemmelser. Jeg har derfor planlagt en god og solid madplan med et par skønne, varmende retter. Helt fri for forårsfornemmelser bliver menuen dog ikke, for vi skal også have en lækker lakserilette med salat, evt. suppleret med lidt stenbiderrogn, som en skøn optakt til wekenden. Der er desuden pitabrød med hjemmelavet shawarma og klassisk mormormad i form af hakkebøffer med løg på menuen og jeg er helt sikker på, at det nok skal blive en god uge.

Husk at man også kan modtage ugens madplan + indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående kontaktformular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 10.

Mandag – Ugen starter som sædvanlig nemt og lækkert med et cremet kartoffelfad med chorizo og hjemmelavet mornaysauce. Har man ikke tid, overskud eller lyst til at lave sin egen mornaysauce – og det er altså ret nemt – så kan man også købe en brik færdiglavet mornaysauce. Vi får dampet grønt til fadet, men en god, blandet salat er også lækkert.

Tirsdag – En lækker, hjemmelavet og dejlig krydret dhal med linser, blomkål og kartofler er superlækker og mættende, når det er koldt og blæsende udenfor. Og så er den skønne, indiske ret ovenikøbet helt uden kød og derfor oplagt til de kødfrie dage. Vi spiser dhal med lune naanbrød og en kølende yoghurtdressing, men man kan også vælge at servere dhal til stegt kylling, hvis ikke det skal være vegetarisk.

Onsdag – Siden jeg for nyligt lavede denne her asiatiske suppe med kylling og nudler, har jeg ledt efter en anledning til at lave den igen, for den var virkelig nem at lave og superlækker. Nu ryger den skønne og mættende suppe på menuen onsdag aften og jeg glæder mig. Der er bare noget med asiatisk inspireret mad, som ligesom kan skubbe alle tanker om gråvejr og regn væk for en stund.

TorsdagKartoffeltærte med bacon og løg eller kartoffeltærte a la brændende kærlighed. Kært barn har mange navne og denne her kartoffeltærte, som er fyldt med luftig, bagt kartoffelmos og pyntet med sprødstegt bacon, bløde løg og syltede rødbeder i tern, er blevet til med inspiration fra den klassiske ret brændende kærlighed. En temmelig mættende tærte, så man kan med fordel servere let grønsagstilbehør eller en god råkostsalat ved siden af.

Fredag – Weekenden skydes i gang på bedste vis med en hjemmelavet lakserilette med purløg. Lakseriletten er oprindeligt tænkt som forret eller frokostret, så er man en sulten flok, skal man måske lave en dobbelt portion. Vi spiser riletten på en bund af lækre salater og får desuden godt brød ved siden af og vi bliver fint mætte. Derudover har jeg planer om at supplere med lidt stenbiderrogn, der som bekendt er i sæson netop nu.

Lørdag – Det er såååå længe siden, at jeg sidst har lavet hjemmelavet kyllinge shawarma, så den ryger afgjort på menuen lørdag aften. Den lækre kyllinge shawarma bliver serveret i pitabrød med masser af salatgrønt, fetaost, oliven, creme fraiche dressing og chili- og hvidløgsolie og så kan vi vist heller ikke klemme mere ned i brødene. Hjemmelavet fastfood, når det er bedst.

Søndag – Vi nupper endnu en søndag med en klassiker fra mormorkøkkenet og denne gang bliver det en god, gammeldags hakkebøf med brun sauce og bløde løg. Tilbehøret bliver kogte kartofler og måske lidt surt i form af asier eller syltede rødbeder. Det bestemmer man jo selv. Og gider man  ikke de kogte kartofler, så kan man sagtens lave ovnristede kartofler i stedet, eller servere hakkebøffer med bløde løg på rugbrød.

Ugens lækkeri – Jeg er vild med alle mulige former for krydrede og saltede mandler, nødder og peanuts og især de hjemmelavede varianter ligger i høj kurs. I denne uge vil jeg lave en portion honningristede og saltede peanuts, så jeg har lidt godt til en kop te om aftenen.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer