Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 7…

8 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Madplan til uge 7 og vinterferien!!! I hvert fald for rigtig mange danskere. Og selvom jeg ikke som sådan holder vinterferie, så kan jeg da sagtens nyde en uge med masser af hygge, skønne aktiviteter og lækker mad. Og lækker mad skal der helt bestemt til for alle os, der ikke skal på skitur eller slænge os på en hvid bounty strand i den kommende uge.

Jeg ser blandt andet frem til at spise fransk løgsuppe med ostegratineret brød, som hører til blandt mine absolutte favoritsupper. Derudover skal der hygges med en skøn, hjemmelavet deep pan pizza, og et fad flødekartofler med baconruller ovenpå. Og endelig skal der bages chokoladecookies af den krakelerede slags, som vendes i flormelis, så de ligner snebolde. For selvom vi efterhånden nok kommer til at kigge langt efter sneen herhjemme i år, så kan man jo godt lave sine egne “snebolde”.

Husk at det også er muligt af modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 7.

Mandag – Vi starter ugen nemt og lækkert med en portion kylling i karrysauce med mango. En dejlig nem familiefavorit, der kan trylles frem på ganske kort tid og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke brød sig om den. Jeg serverer kogte jasminris ved siden af og derudover er det lækkert med dampet grønt, fx ærter eller broccoli, men man kan også servere kyllingen a la ristaffel med forskellige slags lækker topping i små skåle.

TirsdagTortillini i tomatsauce. Nem og lækker aftensmad, som kan laves både med og uden kød, alt efter hvilken form for tortellini, man vælger. Skal det være ekstra nemt, så kan man nøjes med at lave tomatsaucen, koge tortellinierne i en gryde og vende det hele sammen med et drys ost på toppen. Meeen, det er altså også lækkert, når hele herligheden lige har været en tur i ovnen med gratineret ost.

Onsdag – Vi skal have frikadeller og flødekartofler men på en lidt anderledes måde, så i stedet kalder jeg det for baconruller på porre-kartoffelbund. Frikadellefarsen pakkes ind i tynde skiver bacon, som lægges på en bund af kartofler, porre og fløde, inden hele herligheden sættes i ovnen og bages. En rigtig familielivret, som nok skal få smilene frem hos de fleste og så er det oven i købet virkelig nemt at lave.

TorsdagFransk løgsuppe med gratineret ostebrød er en all time favorite hos mig, der er kæmpe suppefan. Jeg har dog aldrig fået suppen serveret i Frankrig, men alle mulige andre steder og den er altid et hit. En rigtig sjælevarmer på en kølig vinterdag og så mætter suppen med det ostegratinerede brød faktisk temmelig godt, hvilket ofte er problemet hos suppe-skeptikere.

Fredag – Fredag er og bliver pizza night og i denne uge står menuen på en forrygende lækker deep pan pizza med pepperoni. Jeg er vild med den tykke bund, men selvfølgelig kan man også rulle dejen helt tyndt ud som traditionelle, italienske pizzaer og mht. toppingen er der jo frit slag. Jeg anbefaler friske grønsager i stave og en god dip ved siden af, men det er jo smag og behag.

Lørdag – Vi skal have en lækker svinemørbrad med timian og parmaskinke. Tilbehøret bliver en blandet salat og så denne her uimodståelige bearnaise kartoffelsalat, som jeg kom i tanker om forleden dag og ikke rigtigt har kunnet slippe igen. Indrømmet, det er måske ikke lige årstid for kartoffelsalater, men lidt sommerstemning på tallerkenen skader jo ikke her i februar.

Søndag – Ugens fisk bliver en lækker tunmousse med rejer og røget laks. Supernem aftensmad som helst skal forberedes i løbet af dagen, så den kan nå at sætte sig inden spisetid. Og når det bliver spisetid, så er det faktisk bare at lune et flute og sætte sig til bords og nyde maden. Jeg serverer brød og salat til tunmoussen og det fungerer helt fint som hovedret, men man kan selvfølgelig også bruge den som forret.

Ugens lækkeri – Vi må kigge langt efter sneen udenfor vinduerne, men de her krakelerede chokoladecookies, som er vendt i flormelis, ligner snebolde en lille smule, inden de bages. Og så smager de helt fantastisk af chokolade; en rigtig ferie favorit.

Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
pia amniouel
4 år siden

Ser fantastisk lækkert ud og virker lige til at gå til

michelle
4 år siden

hej. jeg har prøvet at bruge formularen til at få opskrifter + indkøbsedel men der sker ikke rigtig noget når man trykker på knappen

katja Uhrenholt
4 år siden

Kunne godt tænke mig at modtage ugens madplan i nyhedsbrev – kan du tilmelde mig?

Tina Lydeking
4 år siden

Vl gerne modtage din madplan – meget lækkert