Uge 7 og vinterferien kom og gik – nu banker hverdagen på igen og vi skal til at tænke på en madplan til uge 8. De sidste 14 dage af vinteren skal fyldes med masser af hygge, vintergækker i små vaser, en enkelt fastelavnsfest og masser af fastelavnsboller og så selvfølgelig stenbiderrogn, som er i sæson netop nu. Faktisk har jeg hørt, at stenbiderrognen har været i handlen meget tidligere end sædvanligt i år pga den meget milde vinter, og rabarberne skyder da også lystigt i plantekasserne i haven, ligesom alle de små spirer pibler frem. Når solen skinner er det jo næsten forårsvejr.

På madplanen holder jeg dog fast i de skønne vinterretter lidt endnu, vi skal nemlig både have en god varmende suppe, flæskesteg og et lækkert farsbrød med bacon i den kommende uge. Og så skal vi faktisk også have noget så sjældent som spaghetti med kødsauce, hvilket vi måske får 1-2 gange om året herhjemme. Men indimellem er det altså skønt med sådan en portion spaghetti med kødsauce og et bjerg revet ost på toppen.

Husk at man også kan vælge at modtage ugens madplan + indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og adresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 8.

Mandag – Selvom spaghetti med kødsauce vel nærmest kan udnævnes som national familielivret, (sammen med boller i karry), så er det som sagt ualmindeligt sjældent, at vi får det herhjemme. Men ikke desto mindre, så er det lige hvad menuen står på mandag aften, og jeg glæder mig. Sådan en stor skålfuld pasta med rygende varm kødsauce og smeltet ost på toppen er da lækkert. Måske der også skal lidt hvidløgsbrød til ved siden af.

Tirsdag – Det er igen tid til stenbiderrogn og selvom blinis med creme fraiche, rødløg og stenbiderrogn er en oplagt lækkerbisken, så smager det altså også skønt at vende stenbiderrogn i en god rejesalat og fylde den i bagte kartofler pyntet med salatblade. Vil man nu ikke have kartofler, så kan den skønne rejesalat også spises på brød eller på en bund af salat. Rognen kan også udelades, hvis man ikke bryder sig om den eller ikke kan skaffe den. Men de små, sart lyserøde rogn, som springer i munden, bidrager altså med noget helt særligt til rejesalaten.

OnsdagKylling i sur-sød sauce med grønsager. En klassiker fra kinesiske restauranter og kinagrillen, men det er supernemt at lave sin egen sur-sød sauce og så er man selv herre over mængden af grønsager, som bruges. Kylling kan for øvrigt udskiftes med strimler af svinekød, hvis man er mere til det, man kan fx skære en kotelet eller en schnitzel i strimler.

Torsdag – Selvom vinteren er mild, kan det stadig være rart med en skål rygende varm suppe til aftensmad og i denne uge skal vi have en chilisuppe, som langt hen ad vejen minder om en klassisk tomatsuppe, men med lidt med “bid”. Kan man ikke skaffe hakkede tomater med chili, så kan man sagtens bruge 1-2 friske chilier i tern (efter smag) eller chilipulver og chilipasta. Og er der børn, som skal spise med, så kan man bruge hakkede tomater uden chili. Server lunt flute til og kom evt. suppenudler i chilisuppen, hvis den skal mætte ekstra godt.

Fredag – Engang imellem skal jeg altså have en rigtig god flæskestegssandwich og den skal laves af kamsteg – ikke ribbensteg, men det bestemmer man jo selv. Bløde sandwichboller smøres med sandwichmayonnaise og fyldes med saftige skiver flæskesteg med sprød svær, rødkål og agurkesalat. Nemt og lækkert. Tilbehøret bliver som regel grønsager i stave og en god dip, for jeg synes ikke rigtigt, at en skål salat passer til.

Lørdag – Der er et skønt farsbrød med timian og bacon og ristede kartofler på menuen lørdag aften og jeg glæder mig allerede. Mad i fad, når det er allerbedst og så kan det hele tilberedes i ovnen på én gang. Jeg er fan. Tilbehøret bliver formentlig noget dampet grønt, ærter, bønner, broccoli, gulerødder eller hvad jeg nu finder på, og så kunne jeg godt overveje en lækker, hjemmelavet paprikasauce ved siden af.

Søndag – Normalt spiser vi faktisk lasagne om fredagen. Ved ikke rigtigt hvorfor, men der er noget hyggeligt og comfort food agtigt over sådan en boblende varm lasagne, som jeg elsker og forbinder med starten på weekenden. Men i denne uge skal vi have denne her skønne lasagne med kylling og grønsager søndag aften og det er faktisk også ret genialt, fordi evt. grønsagsrester fra ugens løb kan komme med i kødsaucen.

Ugens lækkeri – Det er længe siden, jeg har bagt et grydebrød, som er noget nær verdens nemmeste (og bedste) brød. Brødet skal blot røres sammen, hæves og til sidst bages i en varm støbejernsgryde i ovnen og så får man det lækreste, italiensk-inspirerede brød med sprød skorpe og luftig krumme. Normalt tager det ca 24 timer at bage et grydebrød pga den lange hævetid, men jeg har speedet processen lidt op og det her grydebrød skal “kun” hæve i 3 timer.

 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)