Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

One pot kylling i karry med ris…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Normalt gør jeg det mest i one pot pastaer, som har gået sin sejrsgang rundt omkring i køkkenerne i løbet af de seneste år. Og det er da også genialt, at man kan fylde en masse skønne råvarer i en gryde, lægge låg på og bringe hele herligheden i kog og efter 10-15 minutter har man et komplet aftensmåltid, som er lige til at servere. Men one pot risretter er faktisk mindst lige så skønne og denne her one pot kylling i karry med ris og ærter, som jeg lavede til aftensmad forleden aften, kan i hvert fald snildt hamle op med diverse one pot pastaer – både hvad angår smag og enkelthed.

>> Se også min opskrift på boller i karry lige her. 

Præcis som med boller i karry så er kylling i karry jo en klassisk familielivret, og når man så ikke engang behøver at koge ris ved siden af, så kan det jo næsten ikke blive nemmere. Kylling, karry, ris og bouillon skal blot samles i en gryde, hvor de får selskab af 1 appelsin og lidt ærter og så er maden færdig på et øjeblik. Der er ikke en decideret sauce i one pot versionen, som der er til traditionel kylling i karry, men til gengæld har risene fået lov til at suge al den skønne sauce til sig under tilberedningen. Smagen er derfor helt eminent og risene er dejligt cremede.

>> Find min opskrift på en nem og lækker kylling i karry lige her. 

For at holde det helt simpelt, har jeg kun brugt ærter i denne her version, men man kan sagtens tilsætte både løg, hvidløg, forårsløg, gulerødder i tern, peberfrugt, majs og meget andet godt til gryden. Ananas i tern er også en mulighed, hvis man bryder sig om ananas i karryretter. Men så foreslår jeg, at man tilsætter ananas til gryden samtidig med ærterne. Hvis ananasstykkerne får lov til at koge sammen med resten af ingredienserne, så risikerer man, at karryen totalt overtager den fine smag af ananas.

Jeg har nu ikke brugt ananas i denne her opskrift, men til gengæld havde jeg en usprøjtet appelsin, som kom med i gryden; i hvert fald appelsinskallen og saften. Appelsinsmagen fungerer fantastisk sammen med de øvrige ingredienser og kombinationen af karry og appelsin er skøn, men man kan sagtens udelade den. Så skal man bare tilsætte en smule ekstra væde (vand eller bouillon), for at opveje den manglende appelsinsaft.

One pot kylling i karry med ris og ærter er en skøn hverdagsret, som kan laves på ganske kort tid og så er den så nem, at selv familiens yngste kan være med. Måske også en oplagt mulighed, hvis de lidt større børn i familien har deres egne maddage. Jeg serverede med dampet broccoli, hvilket var et hit, men man kan også lave one pot kylling i karry a la ristaffel og lave en masse små skåle med lækker topping, så hver enkelt selv kan pynte maden. Ananas i tern, bananskiver eller bananchips, kokosmel, rosiner, saltede peanuts, hakkede løg, bønnespirer, peberfrugter, babymajs og mangochutney er oplagte bud på topping til ristaffel.

4,15 fra 7 stemmer

One pot kylling i karry

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst (ca 450 gr)
  • 1 spsk olie
  • 1 usprøjtet appelsin (revet skal og saft)
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk karry
  • 250 gr ris (jeg bruger jasminris)
  • 5 dl hønsebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • 400 gr ærter
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingebrysterne i mundrette tern.
  • Opvarm olien i en gryde og brun kyllingen i den varme olie.
  • Tilsæt revet appelsinskal og saft, sukker, karry og ris og rør rundt.
  • Hæld herefter bouillon i gryden, læg låg på og bring gryden i kog. Lad gryden småsimre i 10-12 minutter, til vandet er kogt væk. Kogetiden afhænger lidt af den type ris, som bruges. De sidste 2-3 minutter af kogetiden tilsættes ærterne.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca 5 minutter, til de er færdigtilberedte og ærterne er gennemvarme.
  • Smag til med salt og peber og server evt. med et drys friskhakket persille og dampet grønt ved siden af, fx broccoli.
Server evt. one pot kylling i karry a la ristaffel med masser af lækkert tilbehør i små skåle, fx ananas i tern, hakket løg, peberfrugt, peanuts, rosiner, ristet kokosmel, bananchips eller friske bananer i skiver, bønnespirer, mangochutney og lignende. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Dorte
4 år siden

Mums det ser lækkert ud – det skal prøves i morgen:-)

Grete
3 år siden

Ved godt, det ikke er det rette felt at skrive min besked i, men jeg læste tidligere i dag, at du ikke havde forslag til at få en kage ud fra formen. Jeg tager altid et stykke bagepapir, der er lidt større end formen og river det over på midten. Det lægger jeg i bageformen, så det overlapper hinanden og kommer dejen ovenpå. Når kagen er bagt og afkølet, er det nemt at rive papiret i hver sin retning. Måske skal papiret smøres.
Mange hilsner
Grete

Birthe Skantorp
2 år siden

Har du prøvet at erstatte bouillon med en dåse kokosmælk ? Jeg har andre opskrifter, hvor karry og kokosmælk er de bedste venner.