Som lovet forleden, så kommer her opskriften på den skønne, hjemmelavede rejesalat med stenbiderrogn, som jeg lavede af den rogn, der blev til overs, da vi fik de her kartoffelpizzaer med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg til aftensmad. En nem og lækker rejesalat, som selvfølgelig også kan laves uden stenbiderrogn, for sæsonen for rogn sætter jo sin naturlige begrænsning, og som er helt simpel, men ser noget så fin ud, når man lige bruger et par minutter på anretningen.

>> Se også min opskrift på en skøn rejesalat med mango og chili lige her.

Selvfølgelig kan man sagtens servere den hjemmelavede rejesalat på helt klassisk vis i en skål, evt. pyntet med lidt ekstra rejer og friske dildkviste på toppen. Det er især oplagt, hvis rejesalaten skal udgøre en del af et større frokostbord og spises på franskbrød eller med flute. Men vælger man at servere rejesalaten til forret, som jeg gjorde forleden, så ser det jo lidt fint ud, hvis man i stedet anretter den på en tallerken eller i et portionsglas på en bund af salat – lidt ligesom en traditionel rejecocktail.

Udover salatblade og rejecocktail supplerede jeg med et par grønne asparges. Jeg havde ½ bundt liggende – også selvom det ikke just er sæson. Aspargesene blev blancheret i ca 1 minut i kogende vand, herefter kom de i iskoldt vand for at stoppe kogningen og til sidst blev de afdryppet og var klar til brug. Derudover brugte jeg lidt af “det sædvanlige” pynt i form af citronskiver og frisk dild. Jeg holdt desuden lidt af stenbiderrognen tilbage i stedet for at vende det hele i salaten, så der blev også lige til en skefuld rogn på toppen af anretningen, sammen med et par rejer til pynt. Og så var rejesalaten klar til servering.

Som sagt er der tale om en helt simpel rejesalat, som er uden nogle former for dikkedarer. Da jeg nu supplerede den med stenbiderrogn, syntes jeg, det var synd at tilføje andre ingredienser end de strengt nødvendige, som måske kunne stjæle fokus fra rejerne og den lækre rogn, men det bestemmer man jo selv. Og bruger man ikke stenbiderrogn, så kan man jo sagtens tilsætte andre lækre smagsgivere og fyld til salaten – fx kan man lave rejesalaten om til en skaldyrssalat ved at tilsætte eksempelvis krebsehaler og krabbekød, eller hvad man nu kan lide. Jeg er sikker på, at sådan en skøn skaldyrssalat vil være populær på påskefrokostbordet – og til den tid er sæsonen for stenbiderrogn jo også ovre og så må vi finde andre delikatesser at kaste os over.

 

Rejesalat

Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • dl creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 bdt friskhakket purløg eller dild
 • 2 tsk citronsaft
 • 1 tsk sennep (kan udelades)
 • 1 nip sukker
 • 300 gr rejer
 • 100 gr renset stenbiderrogn (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Hæld creme fraiche, mayonnaise, purløg/dild, sennep, citronsaft og sukker sammen i en skål.
 • Tilsæt rejer og evt. stenbiderrogn og smag til med salt og peber og evt. ekstra sukker eller citronsaft.
 • Lad rejesalaten trække på køl til servering.
 • Server rejesalaten med flute. Anret evt. rejesalaten som en rejecocktail på en på en bund af salatblade, pyntet med asparges, citronskiver, dild, lidt ekstra rejer og stenbiderrogn.

Noter

I stedet for at nøjes med rejer, kan man lave en skaldyrssalat ved at blande rejerne med krebsehaler og krabbekød. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)