Kartofler med stenbiderrogn…

0 kommentarer
Fisk og skaldyr, Forretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu
Gå direkte til opskriften

Som jeg var inde på i sidste uge, da jeg skrev om denne her kartoffelpizza med stenbiderrogn, så er kartofler og de smukke, lyserøde stenbiderrogn altså et helt perfekt match. Og sørme om vi ikke kunne konstatere det endnu engang forleden, da jeg lavede de her kartofler med stenbiderrogn til forret. Selve anretningen minder ret meget om klassiske blinis med creme fraiche, rødløg og stenbiderrogn, men i stedet for blinis, anrettes stenbiderrognen på kartoffelskiver, som er bagt møre i ovnen. Lækkert, elegant og ikke mindst dejlig nemt og helt perfekt, hvis man gerne vil have lidt variation.

Faktisk kan man også bage en portion småbitte kartofler i ovnen. Når kartoflerne er møre, skærer man et kryds i toppen og åbner dem – præcis som man ellers gør med bagte kartofler. Og når den værste damp er forsvundet og kartoflerne ikke længere er rygende varme, så kan man fylde dem med creme fraiche, finthakket rødløg, stenbiderrogn og en kvist frisk dild på toppen. Et nemt og lækkert alternativ til de ovnbagte kartoffelskiver men mindst lige så dekorativt og de fyldte, bagte kartofler ser altså noget så fine ud på en buffet.

I de her dage, er der meget, der ikke er som det plejer pga coronavirus og nedlukning af landet. Jeg arbejder jo hjemmefra og er således ikke ramt på samme måde, som mange andre desværre er, så jeg forsøger egentlig bare at klø på og bibeholde en så normal hverdag som muligt. Men selvfølgelig kan vi ikke undgå at se, hvordan flere og flere butikker vælger at holde lukket, og det er klart, at det har en økonomisk konsekvens. Jeg forsøger derfor at støtte de lokale virksomheder på bedst mulig vis og har faktisk hentet stenbiderrognen hos min gode fiskehandler, som heldigvis fortsat holder åbent.

Vi spiser desuden en del mere take away, end vi plejer. Som madblogger er det måske ikke lige oplagt at kaste sig over take away, men mange restauranter har været nødt til at lukke og de har nu åbent for take away, hvilket jeg synes, vi er nødt til at støtte. I hvert fald hvis vi gerne vil have, at de forskellige restauranter og lokale spisesteder også eksisterer, når det her engang er overstået.

Vi endte derfor med at spise de skønne kartoffelskiver med stenbiderrogn til forret og til hovedret fik vi lækre pitabrød med kylling fra den lokale pitabiks. De laver uden sammenligning de bedste pitabrød, som findes, og selvom jeg har indtryk af, at det går rigtig godt til daglig, så kan de fleste spisesteder sagtens mærke nedgangen og et fald i kunderne nu.

 

Ingen bedømmelser

Kartofler med stenbiderrogn

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid15 min
Samlet tid25 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

 • 4 kartofler
 • olie
 • 2 dl creme fraiche 18-38 %
 • 2 rødløg (finthakkede)
 • 100 gr renset stenbiderrogn
 • citronsaft
 • salt
 • evt. frisk dild til pynt

Fremgangsmåde

 • Skrub kartoflerne og skær dem i ca 20 skiver á ½ cm tykkelse.
 • Læg kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl eller spray med olie og drys med salt.
 • Bag kartoffelskiverne ved 200 °C (varmluft) i ca 15 minutter, til de er gyldne og møre.
 • Rør stenbiderrogn sammen med citronsaft og salt efter smag.
 • Anret de lune kartoffelskiver med 1 tsk creme fraiche, finthakket rødløg, stenbiderrogn og evt. frisk dild på toppen.
 • Server straks, evt på en bund af grøn salat.
I stedet for kartoffelskiver kan man bage småbitte kartofler i ovnen. Åbn kartoflerne ligesom klassiske, bagte kartofler og fyld/pynt dem med creme fraiche, rødløg, stenbiderrogn og dild. 
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)