Koteletter i fad – klassisk opskrift.

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Jeg kan rigtig godt lide at eksperimentere, når menuen står på koteletter i fad, Blandt andet er jeg vild med karrykoteletter med champignons og ananas og en omgang koteletter i fad med pikantost går man heller ikke galt i byen med. Men engang imellem skal det altså bare være de helt klassiske koteletter i fad med paprika og en lækker tomat-flødesauce. En rigtig familielivret og skøn hverdagsmad, som er så dejlig nem at lave og smager fantastisk.

>> Se også min bedste opskrift på karrykoteletter i fad med champignons og ananas lige her. 

Jeg kan godt lide, at der er rigeligt med “fyld”, når jeg laver koteletter i fad. Dvs at der skal være noget at tygge på, så det hele ikke bare går op i koteletter og sauce med tilbehør. Med fyld mener jeg løg, hvidløg, peberfrugt og selvfølgelig også bacon i tern, som sammen med paprika giver en fin og let røget smag til saucen. Men der kan bestemt også tilsættes eksempelvis majs, forårsløg, squash i tern og champignons. Det gælder bare om at bruge sin fantasi og de grønsager, som man kan lide. I følge Morten er det også en vanvittig god idé, hvis der tilsættes en pakke gode cocktailpølser, men det kan man jo gøre, som man lyster.

Som så mange andre får vi som regel kogte ris og lidt dampet grønt til koteletterne og det er især et hit med dampet broccoli og grønne ærter eller bønner. Men skal det nu ikke være ris, så er det også lækkert med en god kartoffelmos og så er der i hvert fald garanti for et både mættende og solidt måltid. Personligt foretrækker jeg nu de kogte ris, ikke mindst fordi, at risene er super gode til at suge den lækre sauce op med. Og i virkeligheden så er det jo nok fløde-tomatsaucen med et strejf af røg fra den røgede bacon og den gode smag af paprika, der sådan for alvor er grundstenen i den skønne ret.

4 fra 3 stemmer

Koteletter i fad

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon tern
 • 4 fadkoteletter
 • 1 peberfrugt (renset og skåret i strimler)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 2 løg (hakkede)
 • 2 spsk tomatkoncentrat
 • 2 spsk paprika
 • 2 spsk sød chilisauce (kan udelades)
 • 1 ds hakkede tomater
 • dl madlavningsfløde
 • 1 dl mælk
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg baconstykkerne brune og sprøde på en stegepande. Lad dem herefter afdryppe på et stykke køkkenrulle.
 • Læg koteletterne på panden og brun dem ca 1 minut på hver side i det varme baconfedt. Krydr med salt og peber og læg koteletterne i et ildfast fad. 
 • Kom peberfrugt i strimler på panden og steg et par minutter. Fordel peberfrugterne ovenpå koteletterne i fadet.
 • Tilsæt hvidløg og løg til panden og sauter til løgene bliver klare. Hæld tomatkoncentrat, sød chilisauce og paprika i panden og vend rundt, så det hele fordeles godt.
 • Hæld hakkede tomater, madlavningsfløde og mælk ved blandingen i panden og rør rundt. Giv saucen et kort opkog og smag til med salt og peber.
 • Hæld saucen over koteletterne og fordel bacontern på toppen. 
 • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil koteletterne er gennemtilberedte .
 • Server med ris eller kartoffelmos.
Hvis man har lyst, kan der selvfølgelig fyldes mange flere grønsager i retten. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne Mette Hansen
2 år siden

Hej Anne-Kathrine.
Jeg elsker simpelthen dine madplaner, som jeg plejer at få på Imail hver lørdag, men jeg har desværre ikke fået madplan for uge 11. Jeg ved godt jeg kan se den på din hjemmeside, men det er så dejligt, at man kan se billederne for hver ret og ligeledes får indkøbslisten med.
Vi holder os tit til dine madplaner, det er så dejligt, at man kan forberede indkøb til en hel uge ad gangen.
Tak for alle dine gode opskrifter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)