Marabou chokoladekage…

3 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Tro det eller lad være, men jeg er faktisk ikke den store kagespiser. Også selvom jeg lægger massevis af opskrifter på kager op her på madenimitliv. Jeg synes, det er hyggeligt og sjovt at bage kager og jeg vil også gerne have et par bidder, men det er sjældent, at jeg spiser mere end et enkelt lille stykke. I hvert fald når det kommer til skærekager og lignende, for kiks og især småkager er en helt anden snak. Derfor blev jeg faktisk også noget overrasket, da jeg første gang smagte denne her skønne Marabou chokoladekage, for lige pludselig oplevede jeg, at jeg næsten ikke kunne stoppe med at spise igen. Og det sker alligevel sjældent for mig.

Selve kagen er sådan en “lige ud af landevejen” chokoladekage, som de fleste kan lide og har man selv en opskrift på den bedste chokoladekage i verden, så bruger man selvfølgelig bare den. Dog vil jeg lige anbefale og argumentere lidt for brugen af tykmælk i kagedejen, som jeg synes, er med til at gøre kagen ekstra svampet og lækker, ligesom den holder sig blød og frisk i flere dage. Men det der gør kagen til noget helt særligt, er den forrygende lækre glasur, som ligger på toppen og som er lavet af Marabou mælkechokolade, hvilket er ret uimodståeligt.

>> Se også min bedste opskrift på en skøn, svampet chokoladekage med glasur lige her. 

Selvfølgelig kan man lave mælkechokolade glasuren af andre former for chokolade end Marabou, men Marabou chokolade har altså en lidt speciel og let genkendelig smag, hvilket så absolut klæder kagen. Og så er det da superlækkert at bide i et stykke kage og stå med fornemmelsen af, at man lige så godt kunne have puttet et stykke Marabou chokolade i munden. Et hit blandt børn og mælkechokolade-glade voksne.

Bryder man sig nu ikke om chokoladekage, så kan man også sagtens bruge den lækre Marabou glasur som topping på alle mulige andre former for kager eller muffins. Og faktisk også på toppen af en hjemmelavet lagkage, hvis man synes. Jeg er sikker på, at sådan en skærekage eller en flok muffins med Marabou glasur vil være et hit hos kollegaerne eller blandt klassekammeraterne. Kagen tager desuden ingen skade af at blive bagt i forvejen, så den er faktisk en oplagt “ta’ med kage”, hvis man har planer om at forkæle kollegaerne, eller hvis ungerne snart har fødselsdag og skal dele kage ud.

4.44 fra 16 stemmer

Marabou chokoladekage

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 10 stykker

Ingredienser

 • dl tykmælk (eller lign. syrnet mælkeprodukt)
 • 1 tsk natron
 • 175 gr sukker
 • 150 gr hvedemel
 • 3 spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)
 • 2 tsk vaniljesukker (kan udelades)
 • 1 nip salt
 • 50 gr smeltet smør

Marabou glasur.

 • 125 gr marabou mælkechokolade
 • 50 gr smør
 • 70 gr flormelis
 • 1-2 spsk mælk
 • evt. krymmel til pynt

Fremgangsmåde

 • Hæld tykmælk i en skål og rør natron og sukker ud i tykmælken.
 • Sigt hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker og salt sammen og vend det i dejen sammen med smørret.
 • Fordel dejen i en smurt springform (ca 20 cm i diameter). Læg evt et stykke bagepapir i spænd i bunden af formen.
 • Bag kagen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) på midterste ovnrille i ca 30 minutter, indtil den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker eller lign. ned i midten af kagen.
 • Fjern springformen og lad kagen afkøle på bageristen.
 • Bræk marabou chokoladen i tern og kom dem i en gryde sammen med smørret. Lad chokolade og smør smelte over svag varme og rør det sammen til en ensartet masse.
 • Rør flormelis i chokolade-smørret og juster konsistensen med lidt mælk, så glasuren bliver smørbar. I starten ser det ud som om, at glasuren er ødelagt, men mælken hjælper.
 • Fordel glasuren på toppen af kagen, pynt evt. med krymmel og lad glasuren sætte sig.
 • Kagen holder sig blød og svampet i 2-3 dage. Den kan desuden fryses.
Man kan sagtens bruge marabou glasuren som topping på andre slags kager eller muffins. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

 

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Trine
3 år siden

Hej
Under ingredienser skal man bruge 50 g smeltet smør, men der nævnes ikke hvornår det skal kommes i dejen?
Mvh
Trine

Annette
3 år siden
Svar  Trine

Hejsa. Den skal i med alt det andet, jeg bruger bare flydende margarine, har bagt den tusind af gange.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)