Pimientos de Padrón…

4 kommentarer
Ideer til studentermad, Mexicansk mad, Snacks, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Pimientos de Padrón er en superlækker tapasret, som serveres på de fleste tapasbarer og restauranter i Spanien. Og faktisk også efterhånden på en del tapasrestauranter her i Danmark. Det er en helt enkelt ret bestående af milde, grønne peberfrugter, som lynsteges i varm olie til de bliver lysebrune og derefter drysses med salt. Så simpelt og lækkert!

Peberfrugterne er ret små og aflange, ca 6-7 cm i længden. De kan godt blive større, men så bliver de også stærkere. Der er dog stadig nogle af de små pimientos, der er stærke, men det kan man ikke se det på dem. Derfor bliver det at spise pimientos de Padrón indimellem sammenlignet lidt med russisk roulette, for man ved aldrig, hvornår der kommer en peberfrugter, som “sparker fra sig”. Dog bliver de aldrig mere stærke, end at man stadig kan spise dem, men hvis man er nervøs, så kan man jo bide lidt forsigtigt.

Pimientos betyder peberfrugt og Padrón er en kommune i Spanien, hvor langt de fleste peberfrugter dyrkes, men selvfølgelig dyrker man også de grønne peberfrugter i andre dele af verden. Tidligere har det været ret vanskeligt at skaffe pimientos herhjemme og jeg må indrømme, at jeg som regel køber dem i Tyskland (i supermarkedet Rewe), hvor de er anderledes nemme at finde. Jeg har dog ladet mig fortælle, at man i de senere år med jævne mellemrum har kunnet købe pimientos i Irma, ligesom de også indimellem dukker op i Meny, Kvickly og Super Brugsen. Og mon ikke også man kan finde dem (eller bestille dem) i Torvehallerne? Endelig er der jo den mulighed, at man stikker hovedet ind til sin lokale grønthandler og hører, om det er muligt at bestille/købe en flok pimientos peberfrugter.

Pimientos de Padrón er som sagt en klassisk tapasret og de er virkelig oplagte som en lille appetizer inden maden. Især på en lun sommeraften er det hyggeligt, at nippe til et fad pimientos, imens man venter på at grillkullene skal blive varme og kødet stegt. Og faktisk kan man også tilberede sine pimientos på grillen ved at pensle peberfrugterne med olie og lægge dem på grillristen. Vend ofte, så peberfrugterne blive jævnt grillede. Drys til sidst med salt og server.

Man spiser pimientos med fingrene ved at holde fast i stilken og bide af frugten. Omkring stilken sidder stokken – præcis som vi kender det fra almindelige peberfrugter. Stilken skal man ikke spise, men hele resten kan spises. De grønne peberfrugter er meget bitre i rå tilstand, men når de grilles eller steges i olie på en pande, bliver de let søde og aromatiske – præcis som grillede, grønne peberfrugter. Og kombinationen af peberfrugt, olivenolie og salt er altså virkelig lækker og noget, som jeg altid bestiller, hvis jeg er på en tapas restaurant eller (endnu bedre) i Spanien.

4.50 fra 4 stemmer

Pimientos de Padrón

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 20 stk pimientos de Padrón peberfrugter
  • olivenolie
  • salt (jeg bruger flagesalt/havsalt)

Fremgangsmåde

  • Varm en stegepande op ved god varme og hæld lidt olivenolie på.
  • Kom de friske peberfrugter på panden og pas på - peberfrugterne får den varme olie til at syde og sprutte.
  • Steg peberfrugterne i 2-3 minutter, til de er gyldentbrune og overfladen begynder at krakelere. Ryst panden jævnligt, så alle bliver jævnt stegte.
  • Hæld de stegte peberfrugter over på en tallerken eller et fad, drys med salt og server. Man tager fat i stilken med fingrene og spiser selve frugten - stilk og stok/kerner spises ikke.
Pimientos de Padrón er milde snack peberfrugter med en smag som minder lidt om grøn peberfrugt. Indimellem kan man dog støde på én, som er virkelig stærk - dog ikke uspiselig - så bid evt. lidt forsigtigt i hver peber. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
wicky
2 år siden

Udover at skylles, skal de så også halveres ??

Mvh

Kjeld
4 måneder siden

I Spanien spises hele peberen, dog ikke stilken, så man holder den i stilken og bider den af lige over de blade, der sidder på stilken. De skal ikke halveres.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)