Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rejesalat – nem opskrift på hjemmelavet rejesalat.

2 kommentarer
Fisk og skaldyr, Forretter, Frokostretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Rejesalat med asparges i en lækker creme fraiche dressing med dild og citron. Helt simpelt men ikke desto mindre hører den klassiske rejesalat til blandt mine favoritter på frokostbordet. Både til små hverdags- og weekendfrokoster, hvor vi bare er os selv, men også til de større familiefrokoster. Fx til julefrokosterne og forårets påskefrokoster, hvor den lette salat med rejer og dild er et skønt supplement til de mere fyldige frokostretter.

Se også – Hønsesalat I Italiensk salat I Æggesalat I Frikadeller 

Klassisk rejesalat opskrift.

En klassisk rejesalat er jo noget så nem at lave og helt oplagt på frokostbordet. Gerne på en tyk skive nybagt franskbrød. Men faktisk gør rejesalaten sig også glimrende som let aftensmad eller forret. Gerne anrettet i hullet i en halv avocado eller “a la rejecocktail” i et fint glas med salatblade, citronskiver og frisk dild på toppen. Faktisk kan man også anrette rejesalaten i friske salatblade på et stort fad. Det ser virkelig godt ud og smager skønt.

Alternativt kan man fylde rejesalat i croissanter. Præcis som vi kender det fra bagerbutikkerne, hvor croissanter med hhv. hønsesalat, skinkesalat og rejesalat tidligere var et kæmpe hit. Med tiden er de fyldte croissanter vist røget ud af sortimentet til fordel for rugbrødssandwiches, pizzastykker og salater. Men de smager nu stadig godt engang imellem. Især hvis der er tale om croissanter med en rigtig lækker, hjemmelavet rejesalat, der er fyldt med gode sager.

Tip! Se også tips til variationer af rejesalaten under opskriften. 

4,24 fra 13 stemmer

Rejesalat

Samlet tid10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr rejer
 • 150 gr aspargessnitter (friske, blancherede asparges kan også bruges)
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 bdt friskhakket dild
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kom rejer og aspargessnitter i en skål.
 • Rør creme fraiche, mayonnaise, dild, citronsaft sammen og smag til med sukker, salt og peber.
 • Vend dressingen sammen med rejer og asparges.
 • Lad salaten trække på køl indtil servering.
 • Server rejesalaten på franskbrød eller med flutes og salat til.
 • Bliver der rester, så kan rejesalaten holde sig 2-3 dage på køl i en bøtte med låg. Rejesalaten er ikke fryseegnet.

Variationer af rejesalaten.

Selvom rejesalaten er ret simpel, så er der masser af muligheder for skønne variationer. Eksempelvis kan man trylle rejesalaten om til en skaldyrssalat ved at supplere rejerne med krebsehaler og krabbekød. Og skal det være en rigtig luksus-salat, så kan der også suppleres med jomfruhummerhaler.

Fra slutningen af vinteren og igennem foråret, hvor det er sæson for stenbiderrogn, kan man komme stenbiderrogn i rejesalaten. De små rogn smager forrygende sammen med rejerne og “popper” let i munden, når man spiser dem. Alternativt kan man pynte rejesalaten med en skefuld af de skønne, sart lyserøde stenbiderrogn på toppen eller anrette rejesalat og stenbiderrogn på blinis. En fantastisk forret, der ikke bare smager godt men også ser fin ud.

Dressing til rejesalat.

Jeg kan godt lide en blanding af creme fraiche og mayonnaise når jeg laver dressing til rejesalaten. Man kan godt nøjes med creme fraiche, men mayonnaisen bidrager med lidt fedme og fylde, der afrunder smagen i dressingen rigtig fint. I stedet for creme fraiche kan der desuden bruges skyr eller græsk yoghurt, hvis man har mere lyst til det.

Derudover smager jeg dressingen til med masser af friskhakket dild, som hører til blandt mine absolutte favorit krydderurter. Og så passer dild jo bare fantastisk godt til alle former for fisk og skaldyr. Bryder man sig ikke om dild, så kan man dog uden problemer bruge friskhakket purløg, der også smager skønt til rejer.

Endelig får dressingen et skud citronsaft, lidt sukker og salt og peber, indtil smagen sidder lige i skabet. Og det er faktisk det hele. En supernem dressing, der kan røres sammen på ganske få minutter.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lone
1 år siden

Det smager rigtig dejligt, hvis man erstatter sukker med lidt sød chilisauce.