Wienersalat er mig bekendt en ældre opfindelse bestående af kolde, kogte kartofler og wienerpølser, der vendes i en dressing sammen med bl.a syltede drueagurker i tern og rødløg. Jeg kan lige så godt indrømme, at jeg ikke har stiftet bekendtskab med wienersalaten før for ganske nylig, men ovenpå et rejsegilde i min familie blev der en hel del pølser til overs, og de skulle selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor fandt jeg på at bruge nogle af dem til en wienersalat og jeg kan lige så godt indrømme, at jeg er gået hen og blevet ret begejstret for salaten.

Groft sagt er der næsten tale om en kartoffelsalat tilsat wienerpølser i skiver. I hvert fald hvis man laver kold kartoffelsalat ligesom mig, der altid bruger syltede drueagurker i tern og masser af purløg. Wienersalaten spises til rugbrød og kan måske nok sammenlignes lidt med nogle af de mange andre pålægssalater, som vi kender fra frokostbordet, fx hønsesalat, skinkesalat og tunsalat. Dog har jeg lettet lidt på wienersalaten ved at bruge en del mere creme fraiche end mayonnaise, men man bestemmer jo selv, om der skal være mest creme fraiche eller mayonnaise. Man kan også bare gå med et blandingsforhold på 50/50.

>> Se også min opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon lige her. 

Nu er jeg som sagt rimelig ny ud i wienersalat, men jeg forestiller mig, at den bliver bedst, hvis der bruges små og relativt nye kartofler. Selv var jeg heldig at finde nye kartofler (ikke danske, selvfølgelig) forleden dag og de kom i salaten sammen med de gode pølser fra slagteren. Ikke dermed sagt, at man ikke kan bruge vinterkartofler, men jeg forestiller mig, at det er bedst med relativt faste kartofler, som ikke koger for meget ud. På den måde risikerer man ikke, at wienersalaten ender som en form for kartoffelmos, når den røres sammen.

Salaten kan som sagt spises på rugbrød som en del af et lækkert frokostbord, men man kan også bare spise den, som den er. Evt med en god salat eller tomater og agurk ved siden af. Jeg er ret sikker på, at det vil være et hit på en lun sommeraften. Wienersalaten er desuden oplagt, hvis man skal have brugt en rest kogte kartofler og måske et par grillede pølser, som er blevet til overs. Skal salaten spises som “hovedret” med grønt vil jeg nok fordoble nedenstående opskrift – i hvert fald hvis der skal være til 4 personer, men til frokost på nybagt rugbrød og evt. med en kold øl ved siden af er mængden ret passende.

Wienersalat med pølser

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk gode wienerpølser (kogte og afkølede)
 • 300 gr kartofler (kogte og afkølede)
 • 2 dl creme fraiche
 • 3 spsk mayonnaise
 • 3 syltede drueagurker (hakkede)
 • 1 rødløg (finthakket)
 • 1 bdt purløg (hakket)
 • 1 tsk sennep (kan udelades)
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær pølserne i skiver og kartoflerne i mundrette tern.
 • Kom creme fraiche i en skål og rør den sammen med mayonnaise, syltede drueagurker, rødløg, friskhakket purløg, sennep, sukker, salt og peber.
 • Vend pølser og kartofler i dressingen og smag til.
 • Opbevar wienersalaten på køl indtil servering. Pynt evt. med purløg og finthakket rødløg og server evt. med rugbrød.

Noter

Jeg kan godt lide, når salaten ikke er alt for bastant og "mayonnaisetung". Ønsker man mere mayonnaise, kan man dog sagtens justere i forholdet mellem creme fraiche og mayonnaise. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)