Grønne asparges med bacon er både relativt nemme at lave og superlækkert tilbehør. Ikke mindst til grillmaden er de et hit herhjemme, og vi får lynhurtigt spist et ordenligt bundt grønne asparges, når de er omviklet med sprødstegt bacon. Faktisk er det et hit at omvikle rigtig mange former for grønsager med bacon eller lufttørret skinke. Jeg har bl.a. haft succes med løgringe med bacon, gulerødder og grønne bønner.

Se mere her >> Løgringe med bacon I Grønne bønner med bacon I Indbagte asparges med skinke

Grønne asparges med bacon.

De grønne asparges med bacon kan både tilberedes på panden (den hurtige metode), i ovnen (den nemme). Og så selvfølgelig på grillen. Som regel laver jeg aspargesene på en stor pande, hvor der er plads til, at jeg kan have alle aspargesbundterne på én gang. Så er det også nemt, vende dem rundt, så de bliver brune og sprøde over det hele.

Som sagt kan man også tilberede aspargesene i ovnen. Det er især smart, hvis man skal lave en større portion. Man skal dog væbne sig med tålmodighed, hvis man vil have baconstykkerne lige så sprøde, som de bliver på en stegepande eller på grillen. Men smagen er præcis den samme.

Variationer med grønne asparges.

Udover bacon kan man også omvikle sine asparges med en god, lufttørret skinke, inden de steges. Det giver i sagens natur et lidt mere fedtfattigt resultat. Man kan også opgradere sine asparges fra tilbehør til en lækker snack ved at lave indbagte asparges. De er omviklet med skinke og strimler af pizzadej eller butterdej og bagt sprøde i ovnen. Et hit til havefester, på buffeten eller bare som en lille haps, fx hvis man sidder på terrassen og nyder et glas vin, imens grillen bliver klar og aftensmaden færdig.

Grønne asparges med bacon
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Asparges med bacon

Samlet tid20 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 1 bdt grønne asparges
  • 8 skv bacon

Fremgangsmåde

  • Klargør de grønne asparges ved at brække den nederste del af, der hvor den giver et naturligt knæk.
  • Del aspargesene i bundter af 2-3 stk og vikl en skive bacon stramt om hvert bundt.

På pande

  • Steg aspargesbundterne på en stegepande ved middel varme i ca 10 minutter, indtil baconstykkerne er brune og sprøde og aspargesene møre.

I ovnen

  • Placer aspargesbundterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter. Vær OBS på at baconstykkerne ikke bliver helt så sprøde som på stegepande eller grill.

På grill

  • Spray eller pensl aspargesbundterne med en smule olie og grill dem indtil baconstykkerne er sprøde. Vend jævnligt, så de ikke brankes.
  • Anret de grønne asparges med bacon på et fad. Drys evt. med lidt peber og friskhakkede krydderurter for ekstra smag.

Noter

I stedet for asparges kan man bruge bundter af grønne, nippede bønner. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)