Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Grøntsagslasagne med bechamelsauce.

33 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Nemlig opskrifter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar

De kødfri dage griber om sig. Hjemme spiser vi kødfrit 1-3 dage om ugen. Dog uden at der på nogen måde er restriktioner for, hvor mange dage vi SKAL have. Jeg er nemlig ikke så god til at overholde regler og når det kommer til mad, vil jeg hellere følge min lyst. Men når det drejer sig om en grøntsagslasagne, så er det altså ikke svært at få lyst til en kødfri dag. Den er virkelig lækker og i en absolut top 10, når det gælder vores vegetariske favoritter.

Andre skønne, kødfri lasagner >> Spinatlasagne I Tomatlasagne I Auberginelasagne

Lækker opskrift på grøntsagslasagne.

Man kan sagtens lave en lasagne uden kød ved at bruge nogle af de forskellige former for køderstatninger, som man kan finde i supermarkederne. Men nu er både Morten og jeg ret glade for grøntsager i forvejen. Derfor foretrækker jeg i stedet at lave en rigtig god og fyldig grøntsagssauce med bl.a. squash gulerødder og aubergine.

Bryder man sig nu ikke om aubergine, så kan den sagtens udelades og eksempelvis erstattes af hakkede champignons. Og selvfølgelig kan man også supplere eller erstatte grøntsagerne i nedenstående opskrift med andre slags. Men prøv evt med aubergine alligevel. En aubergine smager ikke af ret meget men er god til at suge smag fra de andre ingredienser. Og så er den altså medvirkende til at give en rigtig god og fyldig konsistens til saucen.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se mine bedste tips til en smovset og lækker grøntsagslasagne under opskriften. 

4,52 fra 79 stemmer

Grøntsagslasagne (vegetarisk)

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 100 gr gulerødder
 • 1 squash (ca. 150-200 gr)
 • 1 aubergine
 • 2 ds hakkede tomater
 • 2 dl grøntsagsbouillon (evt 2 dl vand + ½ bouillonterning)
 • 3 tsk tørret basilikum
 • 2 tsk paprika
 • 2 spsk sød chilisauce (kan udelades)
 • salt og peber

Bechamelsauce

 • 40 gr smør
 • 4 spsk hvedemel
 • 5 dl mælk
 • 1 tsk muskatnød (revet)

Desuden

 • 250 gr friske lasagneplader (eller 12-16 stk tørrede lasagneplader)
 • 100 gr revet ost

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en stor gryde.
  • Pil og hak løg og hvidløg og sauter dem i den varme olie, til de bliver klare.
  • Skræl gulerødderne. Skyl squashen og auberginen. Riv grøntsagerne groft på et rivejern og sauter dem i gryden i 2-3 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, bouillon eller vand + ½ bouillonterning, krydderier og chilisauce til gryden.
  • Bring saucen i kog ved svag varme under låg og lad den simre i ca 10 minutter men gerne længere, til den bliver tyk og lækker. Smag til med salt og peber.

  Bechamelsauce.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Hæld mælken i gryden og pisk godt, så evt. klumper forsvinder.
  • Bring gryden i kog og lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner.
  • Smag saucen til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Læg et lag lasagneplader i bunden af et ildfast fad. Fordel et lag tomatsauce ovenpå lasagnepladerne og så bechamelsauce. Læg herefter skiftevis lasagneplader, sauce og bechamel i lag og slut med et lag bechamel. Drys med revet ost på toppen.
  • Tænd ovnen og bag lasagnen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30 minutter, indtil den er gylden på overfladen.
  • Lad gerne lasagnen hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud. Så får den tid til at sætte sig og bliver mere skærefast.

  Smovset og lækker lasagne.

  For at gøre grøntsagslasagnen så smovset og lækker som muligt bruger jeg bechamelsauce udover grøntsagssaucen. Man kan dog sagtens nøjes med grøntsagssauce – begge dele smager godt. Men jeg synes, at bechamel hører sig til i en rigtig lasagne. Og bare fordi denne her er uden kød, behøver den jo ikke være kedelig. Faktisk vil jeg vove den påstand, at hvis ikke man afslører det, så er der en hel del mennesker, som aldrig vil opdage, at de sidder og spiser en lasagne, som slet ikke indeholder kød.

  Alt i alt en helt oplagt måde at få endnu mere grønt ind i hverdagen på. Og har man at gøre med små grøntsagsskeptikere, kan man nemt og hurtigt skrælle det yderste grønne lag af squashen, inden man river den. Så er det faktisk umuligt at spotte noget som helst grønt i saucen.

  Subscribe
  Notify of
  33 Kommentarer
  Ældste
  Nyeste
  Inline Feedbacks
  Se alle kommentarer
  Sandra
  3 år siden

  Super lækker og velsmagende lasagne 😊

  Michelle
  3 år siden

  Virkelig lækker. Kan man lave den aftenen før, og så tilberede den aftenen efter? Eller er det bedre at man tilbereder den, og bare varmer den dagen efter? 😊

  wendy
  3 år siden

  5 stars
  Så lækker! – skal bestemt laves igen 🙂

  Ida
  3 år siden

  4 stars
  Hej Anne-Kathrine.
  Jeg er lige blevet vegetar. Jeg synes virkelig at du forklare det helt vildt godt og forståeligt. Når jeg sidder og ikke kan finde noget at spise finder jeg hyrdigt computeren frem og finder denne lækker lasagne som alle kan lide.

  Ida
  3 år siden
  Svar  Ida

  4 stars
  Jeg kom til at skrive hurtigt forkert det var sikkert mine “hurtige” fingre.

  Tenna
  2 år siden
  Svar  Ida

  5 stars
  Første gang jeg prøver en af dine opskrifter… og absolut ikke sidste gang.
  Ændrede dog på grøntsagerne. Brugte rødbeder, spidskål og gulerødder. Det var hbad jeg havde… smagte super godt

  Wickie
  3 år siden

  Dejlige opskrifter du har på din blok.
  Det eneste jeg mangler er kalorier pr. person. Når man gerne vil tabe sig, søger man efter gode mættende retter med et okay kalorie antal.
  Tak for ellers dejlige opskrifter. 😜

  Tanja Vinge
  3 år siden

  5 stars
  Endnu en virkelig velsmagende opskrift😋 Jeg lavede grøntsagsblandingen om morgen, lod den simre ca en time, hvorefter den kom på køl til om aftenen. Jeg havde ingen chilisauce, men tilsatte i stedet en smule balsamisk eddike.
  Bechamelsauce lavede jeg ikke, men brugte en øko mornaysauce fra Brugsen.
  Helt sikkert en lasagne jeg vil servere både til hverdag og fest.
  Tak😊

  Rabia Fidan
  3 år siden

  Den ser virkelig lækker ud, glæder mig til at lave den 🤤
  Hvad er størrelsen din på ovnfast fad? Og hvor mange lag, har du lavet her? 😁

  LONE IVERSEN
  2 år siden

  Kan den fryses ned?

  Susanne
  1 år siden

  Hej. God opskrift men blev desværre ret ked af tiden. Der står samlet 1 time. Men der anbefales 30 min i ovn og 30 min på komfuret. Herudover 5-10 min hviletid og herudover tid til at skære grøntsager osv. Det gav desværre en del travlhed i køkkenet når anden tid var tiltænkt.

  Mia
  2 år siden

  Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige lasagner uden kød, men den her er da ultimativt den lækreste, mest velsmagende og saftigste jeg nogensinde har smagt 🤤😍
  Tusind tak for opskriften 😃

  Børge
  2 år siden

  5 stars
  Kære Anne-Kathrine
  Jeg er virkelig forundret over hvor god din vegetarlasagne-opskrift er. Jeg havde bestemt ikke regnet med, at den ville kunne konkurrere med kødlasagnen i smag – men det kan den! Når jeg laver kødlasagne serverer jeg gerne en grøn salat til… hvad vil du anbefale at man serverer med en vegetarlasagne? Måske er jeg bare for vant til kød, men jeg synes jo at med en vegetarlasagne har man fået rigeligt af grønt.

  Grethe Fløe
  2 år siden

  Synes man bliver vildledt i forhold til tiden – der står samlet tid 1 time, men den skal simre i 30 min og bages i 30 min og så kommer der jo snitning og rivning og samling indover. Min tidsplan er i hvert fald skredet!

  Anja
  2 år siden

  5 stars
  Vi kommer nok aldrig til at spise kødlasagne igen. Jeg putter nogle grofthakkede nødder i også. Det smager fantastisk 🙂

  Line Mikkelsen
  1 år siden

  5 stars
  Rigtig lækker lasagne. Jeg puttede også hvidløg i. Mine børn var også vide med den.

  Pia
  11 måneder siden

  5 stars
  En rigtig god start opskrift, til ældre som mig ,der gerne ville kunne lave lækker mad til hele familien (min svigerdatter er vegetar), når der er hygge middag eller lignende.

  Det er et hit hos alle og vælges gerne til måneds madplanen herhjemme.

  Vi putter så lidt chili krydderi i, men det er så også det eneste.

  Der bliver altid lavet grønsags lasagne til 2 dage og det er mindst lige så lækkert dagen efter.

  Birgit
  1 måned siden

  5 stars
  👍 super god og nem