Grøntsagslasagne med bechamelsauce.

30 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar
Gå direkte til opskriften

De kødfri dage griber om sig. Hjemme spiser vi kødfrit 1-3 dage om ugen. Dog uden at der på nogen måde er restriktioner for, hvor mange dage vi SKAL have. Jeg er nemlig ikke så god til at overholde regler og når det kommer til mad, vil jeg hellere følge min lyst. Men når det drejer sig om en grøntsagslasagne, så er det altså ikke svært at få lyst til en kødfri dag. Den er virkelig lækker og i en absolut top 10, når det gælder vores vegetariske favoritter.

Andre skønne, kødfri lasagner >> Spinatlasagne I Tomatlasagne I Auberginelasagne

Lækker opskrift på grøntsagslasagne.

Man kan sagtens lave en lasagne uden kød ved at bruge nogle af de forskellige former for køderstatninger, som man kan finde i supermarkederne. Men nu er både Morten og jeg ret glade for grøntsager i forvejen. Derfor foretrækker jeg i stedet at lave en rigtig god og fyldig grøntsagssauce med bl.a. squash gulerødder og aubergine.

Bryder man sig nu ikke om aubergine, så kan den sagtens udelades og eksempelvis erstattes af hakkede champignons. Og selvfølgelig kan man også supplere eller erstatte grøntsagerne i nedenstående opskrift med andre slags. Men prøv evt med aubergine alligevel. En aubergine smager ikke af ret meget men er god til at suge smag fra de andre ingredienser. Og så er den altså medvirkende til at give en rigtig god og fyldig konsistens til saucen.

Tip! Se mine bedste tips til en smovset og lækker grøntsagslasagne under opskriften. 

4.71 fra 51 stemmer

Grøntsagslasagne (vegetarisk)

Bagetid30 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon (evt 2 dl vand + ½ bouillonterning)
  • 3 tsk tørret basilikum (oregano eller timian kan også bruges)
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk sød chilisauce (kan udelades)
  • salt og peber

Bechamelsauce

  • 40 gr smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 4-5 dl mælk
  • revet muskatnød

Desuden

  • 1 pk friske lasagneplader (eller 12-16 stk tørrede lasagneplader)
  • 100 gr revet ost

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en stor gryde.
  • Pil og hak løg og hvidløg og sauter dem i den varme olie, til de bliver klare.
  • Skræl gulerødderne. Skyl squashen og auberginen. Riv grøntsagerne groft på et rivejern og sauter dem i gryden i 2-3 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, bouillon eller vand + ½ bouillonterning, krydderier og chilisauce til gryden.
  • Bring saucen i kog ved svag varme under låg og lad den simre i ca 10 minutter men gerne længere, til den bliver tyk og lækker. Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Hæld mælken i gryden og pisk godt, så evt. klumper forsvinder.
  • Bring gryden i kog og lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner.
  • Smag saucen til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Læg et lag lasagneplader i bunden af et ildfast fad. Fordel et lag tomatsauce ovenpå lasagnepladerne og så bechamelsauce. Læg herefter skiftevis lasagneplader, sauce og bechamel i lag og slut med et lag bechamel. Drys med revet ost på toppen.
  • Tænd ovnen og bag lasagnen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30 minutter, indtil den er gylden på overfladen.
  • Lad gerne lasagnen hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud. Så får den tid til at sætte sig og bliver mere skærefast.

Smovset og lækker lasagne.

For at gøre grøntsagslasagnen så smovset og lækker som muligt bruger jeg bechamelsauce udover grøntsagssaucen. Man kan dog sagtens nøjes med grøntsagssauce – begge dele smager godt. Men jeg synes, at bechamel hører sig til i en rigtig lasagne. Og bare fordi denne her er uden kød, behøver den jo ikke være kedelig. Faktisk vil jeg vove den påstand, at hvis ikke man afslører det, så er der en hel del mennesker, som aldrig vil opdage, at de sidder og spiser en lasagne, som slet ikke indeholder kød.

Alt i alt en helt oplagt måde at få endnu mere grønt ind i hverdagen på. Og har man at gøre med små grøntsagsskeptikere, kan man nemt og hurtigt skrælle det yderste grønne lag af squashen, inden man river den. Så er det faktisk umuligt at spotte noget som helst grønt i saucen.

30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sandra
2 år siden

Super lækker og velsmagende lasagne 😊

Michelle
2 år siden

Virkelig lækker. Kan man lave den aftenen før, og så tilberede den aftenen efter? Eller er det bedre at man tilbereder den, og bare varmer den dagen efter? 😊

wendy
2 år siden

5 stars
Så lækker! – skal bestemt laves igen 🙂

Ida
2 år siden

4 stars
Hej Anne-Kathrine.
Jeg er lige blevet vegetar. Jeg synes virkelig at du forklare det helt vildt godt og forståeligt. Når jeg sidder og ikke kan finde noget at spise finder jeg hyrdigt computeren frem og finder denne lækker lasagne som alle kan lide.

Ida
2 år siden
Svar  Ida

4 stars
Jeg kom til at skrive hurtigt forkert det var sikkert mine “hurtige” fingre.

Tenna
10 måneder siden
Svar  Ida

5 stars
Første gang jeg prøver en af dine opskrifter… og absolut ikke sidste gang.
Ændrede dog på grøntsagerne. Brugte rødbeder, spidskål og gulerødder. Det var hbad jeg havde… smagte super godt

Wickie
2 år siden

Dejlige opskrifter du har på din blok.
Det eneste jeg mangler er kalorier pr. person. Når man gerne vil tabe sig, søger man efter gode mættende retter med et okay kalorie antal.
Tak for ellers dejlige opskrifter. 😜

Tanja Vinge
1 år siden

5 stars
Endnu en virkelig velsmagende opskrift😋 Jeg lavede grøntsagsblandingen om morgen, lod den simre ca en time, hvorefter den kom på køl til om aftenen. Jeg havde ingen chilisauce, men tilsatte i stedet en smule balsamisk eddike.
Bechamelsauce lavede jeg ikke, men brugte en øko mornaysauce fra Brugsen.
Helt sikkert en lasagne jeg vil servere både til hverdag og fest.
Tak😊

Rabia Fidan
1 år siden

Den ser virkelig lækker ud, glæder mig til at lave den 🤤
Hvad er størrelsen din på ovnfast fad? Og hvor mange lag, har du lavet her? 😁

LONE IVERSEN
1 år siden

Kan den fryses ned?

Susanne
8 måneder siden

Hej. God opskrift men blev desværre ret ked af tiden. Der står samlet 1 time. Men der anbefales 30 min i ovn og 30 min på komfuret. Herudover 5-10 min hviletid og herudover tid til at skære grøntsager osv. Det gav desværre en del travlhed i køkkenet når anden tid var tiltænkt.

Mia
1 år siden

Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige lasagner uden kød, men den her er da ultimativt den lækreste, mest velsmagende og saftigste jeg nogensinde har smagt 🤤😍
Tusind tak for opskriften 😃

Børge
1 år siden

5 stars
Kære Anne-Kathrine
Jeg er virkelig forundret over hvor god din vegetarlasagne-opskrift er. Jeg havde bestemt ikke regnet med, at den ville kunne konkurrere med kødlasagnen i smag – men det kan den! Når jeg laver kødlasagne serverer jeg gerne en grøn salat til… hvad vil du anbefale at man serverer med en vegetarlasagne? Måske er jeg bare for vant til kød, men jeg synes jo at med en vegetarlasagne har man fået rigeligt af grønt.

Grethe Fløe
1 år siden

Synes man bliver vildledt i forhold til tiden – der står samlet tid 1 time, men den skal simre i 30 min og bages i 30 min og så kommer der jo snitning og rivning og samling indover. Min tidsplan er i hvert fald skredet!

Anja
11 måneder siden

5 stars
Vi kommer nok aldrig til at spise kødlasagne igen. Jeg putter nogle grofthakkede nødder i også. Det smager fantastisk 🙂

Line Mikkelsen
4 måneder siden

5 stars
Rigtig lækker lasagne. Jeg puttede også hvidløg i. Mine børn var også vide med den.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)