Er I stadig derude, eller er I allesammen gået på ferie? 🙂 Der er dæleme blevet stille på gader og veje og morgentrafikken er i dén grad aftaget, efter at sommerferien er begyndt. Men spise skal vi jo stadig og eftersom det er et fåtal af danskerne, der holder ferie i udlandet i år, så tænker jeg, at der stadig er plads til inspiration og en madplan til uge 29. Også selvom man befinder sig i et sommerhus, på en campingplads eller i en ferielejlighed. Og der er vel også nogle af jer, der ligesom os, venter med at holde ferie til senere og stadig arbejder og har en helt almindelig hverdag kørende 🙂

 

Find inspiration til aftensmaden. Se alle mine tidligere madplaner lige her!

 

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Madplan til uge 29.

Mandag – En wienersalat er en lidt sjov blanding imellem en pålægssalat og en kartoffelsalat med fyld af bl.a wienerpølser, syltede agurker og rødløg. Rigtig sommermad, som serveres på et stykke nybagt rugbrød med et ekstra drys purløg på toppen og måske en kold øl til.

Tirsdag – Denne her auberginelasagne er en af mine favoritter, når det kommer til vegetarretterne. Den smager forrygende godt og er supernem at lave. Og gør man som mig, og serverer lasagnen med friskkogt pasta, hvidløgsflutes og salat, så mætter den virkelig godt. Hvilket som regel giver bonus hos kødelskere, der er bange for ikke at blive ordentligt mætte.

Onsdag – Det er efterhånden noget tid siden, at vi har fået farseret blomkål, men det smager jo virkelig skønt og jeg synes, at det er en rigtig sommerret. Især når der bruges lækre, danske blomkål og vi får nye kartofler og persillesauce til. Kog evt. et par ekstra kartofler, så der er til aftensmad torsdag.

Torsdag – Jeg er vild med sprøde, mexicanske quesadillas og de her quesadillas med frisk spinat, kartofler og ost er bestemt ingen undtagelse. Især ikke på denne her tid af året, hvor vi kan bruge de nye, danske kartofler. Jeg serverer creme fraiche dressing og blandet salat ved siden af.

Fredag – Fredag aftens skal vi have en lækker pastasalat med kylling, karry og bacon. Dejlig nem aftensmad og en perfekt optakt til weekenden. Pastasalaten er for øvrigt også oplagt i picnickurven og til strandturen, hvis man mangler ideer til madpakkerne.

Lørdag – Det er virkelig længe siden, at vi har fået indbagte hakkebøffer med butterdej og grøntsagsfyld. Så selvom vi måske egentlig burde finde på noget lækkert at grille lørdag aften, så bliver det de indbagte bøffer og en god salat, der ryger på menuen.

Søndag – En vandbakkelseskrans med fyld af tunsalat og rejer er både fin at se på og superlækker. Egentlig er der måske mest tale om en frokost- eller forret, men jeg synes også, at man sagtens kan spise den til aftensmad. Især her om sommeren hvor maden indimellem gerne må være lidt let.

Ugens lækkeri – Har man ferie, så er det jo skønt at kunne sove ekstra længe og nyde en langsom morgenmad. Men uanset hvad så er det altid rart med lidt ekstra lækkert på morgenbordet, og jeg har planer om at lave amerikanske pandekager til vores morgenmad i weekenden.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)