En hjemmelavet guacamole er fantastisk som tilbehør til mexicansk mad. Og så er den jo helt oplagt som dip til en portion sprøde tortillachips eller varme nachos med masser af smeltet ost. Helt oplagt hvis avocadoerne i skålen er blevet lige vel modne og eller man bare skal bruge en nem og hurtig dip. Og den går altså også ret godt til grøntsager i stave.


Se også – Tacopande med krydret oksekød I Quesadillas med skinke og ost I Tacotærte med salat

Hjemmelavet guacamole – supernem opskrift.

Jeg foretrækker en lidt grov guacamole. Derfor moser jeg gerne avocadoen sammen med en gaffel, inden jeg blander den med de øvrige ingredienser. Nemt og hurtigt.

Vil man hellere have en glat og silkeblød guacamole, så kan man i stedet blende avocadoen med en stavblender. Og man kan selvfølgelig også bruge en helt almindelig blender eller foodprocessor.

Gaucamole

Som de fleste sikkert ved, så bliver avocadoer hurtigt brune, når de udsættes for ilt fra luften. Det samme sker med guacamolen, som efter noget tid mister sit fine, lysegrønne skær, og bliver mere olivengrøn. Man kan dog forsinke denne proces ved at bruge lime- eller citronsaft og desuden lægge avocadostenene ned i guacamolen.

Guacamole
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 3 stemmer

Guacamole

Samlet tid15 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

 • 2 modne avocadoer
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1 rødløg (skrællet og finthakket)
 • 1 tomat (finthakket)
 • 3 spsk friskhakket koriander eller persille (kan udelades)
 • 3 spsk lime- eller citronsaft
 • salt

Fremgangsmåde

 • Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.
 • Mos avocadokødet med en gaffel eller blend det helt glat med en stavblender.
 • Rør avocadomosen sammen med hvidløg, rødløg, tomat og persille. Smag til med limesaft og salt.
 • Lad gerne guacamolen trække smag i 15-20 minutter inden servering.

Noter

Skønne variationer.

Man bestemmer selv, hvor meget eller lidt “fyld” der skal i guacamolen. Jeg kan godt lide både rødløg og tomat, men bliver det for meget, så kan man sagtens udelade det. Faktisk kan man uden problemer lave en helt plain guacamole bare med avocadoer, hvidløg, lime/citronsaft og salt.

Vil man have en ekstra cremet og luftig konsistens, så kan man tilsætte en smule creme fraiche. Der er ikke creme fraiche i den originale, mexicanske udgave, men det smager ikke desto mindre dejligt. Især hvis man blender avocadoen til en silkeglat creme. Perfekt som dressing til diverse salater, fx en kartoffelsalat med bacon og avocado eller pastasalat med avocadocreme. Og skønt som lækker smørelse i en sandwich.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)