Guacamole.

0 kommentarer
Ideer til studentermad, Mexicansk mad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Sauce/dip/dressing, Tilbehør
GĂĄ direkte til opskriften

En hjemmelavet guacamole er fantastisk som tilbehør til mexicansk mad. Og så er den jo helt oplagt som dip til en portion sprøde tortillachips eller varme nachos med masser af smeltet ost. Helt oplagt hvis avocadoerne i skålen er blevet lige vel modne, eller man bare skal bruge en nem og hurtig avocado dip. Den lækre avocado guacamole går nemlig også ret godt til grøntsager i stave.

Se ogsĂĄ – Tacopande med krydret oksekød I Quesadillas med skinke og ost I Tacotærte med salat

Guacamole dip opskrift.

Jeg foretrækker helt klart en guacamole dip, der har en let grov struktur. Derfor moser jeg som regel avocadoerne sammen med en gaffel, inden jeg blander den med de øvrige ingredienser. Nemt og hurtigt.

Vil man gerne lave guacamolen pĂĄ den originale, mexicanske mĂĄde, sĂĄ kan man ogsĂĄ lave sin guacamole i en stor morter, hvor man “støder” avocadostykkerne sammen til en grov avocadomos. Og vil man helst have en helt glat og silkeblød konsistens, sĂĄ kan man ogsĂĄ blende avocadoerne med en stavblender eller en helt almindelig blender eller foodprocessor.

Tip! Se “ofte stillede spørgsmĂĄl” + mine bedste tips til guacamole under opskriften.

5 fra 3 stemmer

Guacamole

Samlet tid15 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

  • 2 modne avocadoer
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 rødløg (skrællet og finthakket)
  • 1 tomat (finthakket)
  • 3 spsk friskhakket koriander eller persille (kan udelades)
  • 3 spsk lime- eller citronsaft
  • salt

FremgangsmĂĄde

  • Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.
  • Mos avocadokødet med en gaffel eller blend det helt glat med en stavblender.
  • Rør avocadomosen sammen med hvidløg, rødløg, tomat og persille. Smag til med limesaft og salt.
  • Lad gerne guacamolen trække smag i 15-20 minutter inden servering.

Se ogsĂĄ – 

 

Avocado med rejer

 

Mexicansk lasagne med salat

 

Ofte stillede spørgsmål.

Hvordan laver man guacamole.

Guacamole er en cremet avocado dip, der primært består af mosede eller blendede avocadoer. Dippen kan tilsættes smag i form af eksempelvis hvidløg, rødløg, tomattern, limesaft, koriander/persille, salt og peber.

Kan guacamole fryses?

Ja, guacamole kan uden problemer fryses, så det er helt oplagt, at lave en stor portion guacamole, hvis man har fået købt for mange modne avocadoer. Frys gerne guacamolen ned i en lufttæt bøtte med låg eller en lukket frysepose, så den ikke bliver brun. Vent desuden med at tilsætte tomater i tern, indtil guacamolen igen er optøet og skal spises. Tomater har ikke godt af en tur i fryseren, og får en lidt spøjs konsistens.

Tips til opskriften.

  • Som de fleste sikkert ved, sĂĄ bliver avocadoer hurtigt brune, nĂĄr de udsættes for ilt fra luften. Det samme sker med guacamolen, som efter noget tid mister sit fine, lysegrønne skær, og bliver mere olivengrøn. Man kan dog forsinke denne proces ved at bruge lime- eller citronsaft og desuden lægge avocadostenene ned i guacamolen.
  • Man bestemmer selv, hvor meget eller lidt “fyld” der skal i guacamolen. Jeg kan godt lide bĂĄde rødløg og tomat, men bliver det for meget, sĂĄ kan man sagtens udelade det. Faktisk kan man uden problemer lave en helt plain guacamole bare med avocadoer, hvidløg, lime/citronsaft og salt.
  • Vil man have en ekstra cremet og luftig konsistens, sĂĄ kan man tilsætte en smule creme fraiche. Der er ikke creme fraiche i en ægte guacamole opskrift, men det smager ikke desto mindre dejligt. Især hvis man blender avocadoen til en silkeglat creme.
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)