Guacamole.

0 kommentarer
Ideer til studentermad, Mexicansk mad, Nyt√•rsopskrifter til √•rets nyt√•rsmenu, Sauce/dip/dressing, Tilbeh√łr
Gå direkte til opskriften

En hjemmelavet guacamole er fantastisk som tilbeh√łr til mexicansk mad. Og s√• er den jo helt oplagt som dip til en portion spr√łde tortillachips eller varme nachos med masser af smeltet ost. Helt oplagt hvis avocadoerne i sk√•len er blevet lige vel modne, eller man bare skal bruge en nem og hurtig avocado dip. Den l√¶kre avocado guacamole g√•r nemlig ogs√• ret godt til gr√łntsager i stave.

Se ogs√• – Tacopande med krydret oksek√łd I Quesadillas med skinke og ost I Tacot√¶rte med salat

Guacamole dip opskrift.

Jeg foretr√¶kker helt klart en guacamole dip, der har en let grov struktur. Derfor moser jeg som regel avocadoerne sammen med en gaffel, inden jeg blander den med de √łvrige ingredienser. Nemt og hurtigt.

Vil man gerne lave guacamolen p√• den originale, mexicanske m√•de, s√• kan man ogs√• lave sin guacamole i en stor morter, hvor man “st√łder” avocadostykkerne sammen til en grov avocadomos. Og vil man helst have en helt glat og silkebl√łd konsistens, s√• kan man ogs√• blende avocadoerne med en stavblender eller en helt almindelig blender eller foodprocessor.

Tip! Se “ofte stillede sp√łrgsm√•l” + mine bedste tips til guacamole under opskriften.

5 fra 3 stemmer

Guacamole

Samlet tid15 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

 • 2 modne avocadoer
 • 1 fed hvidl√łg (presset)
 • 1 r√łdl√łg (skr√¶llet og finthakket)
 • 1 tomat (finthakket)
 • 3 spsk friskhakket koriander eller persille (kan udelades)
 • 3 spsk lime- eller citronsaft
 • salt

Fremgangsmåde

 • Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab k√łdet ud med en ske.
 • Mos avocadok√łdet med en gaffel eller blend det helt glat med en stavblender.
 • R√łr avocadomosen sammen med hvidl√łg, r√łdl√łg, tomat og persille. Smag til med limesaft og salt.
 • Lad gerne guacamolen tr√¶kke smag i 15-20 minutter inden servering.

Se ogs√• –¬†

 

Avocado med rejer

 

Mexicansk lasagne med salat

 

Ofte stillede sp√łrgsm√•l.

Hvordan laver man guacamole.

Guacamole er en cremet avocado dip, der prim√¶rt best√•r af mosede eller blendede avocadoer. Dippen kan tils√¶ttes smag i form af eksempelvis hvidl√łg, r√łdl√łg, tomattern, limesaft, koriander/persille, salt og peber.

Kan guacamole fryses?

Ja, guacamole kan uden problemer fryses, s√• det er helt oplagt, at lave en stor portion guacamole, hvis man har f√•et k√łbt for mange modne avocadoer. Frys gerne guacamolen ned i en luftt√¶t b√łtte med l√•g eller en lukket frysepose, s√• den ikke bliver brun. Vent desuden med at tils√¶tte tomater i tern, indtil guacamolen igen er opt√łet og skal spises. Tomater har ikke godt af en tur i fryseren, og f√•r en lidt sp√łjs konsistens.

Tips til opskriften.

 • Som de fleste sikkert ved, s√• bliver avocadoer hurtigt brune, n√•r de uds√¶ttes for ilt fra luften. Det samme sker med guacamolen, som efter noget tid mister sit fine, lysegr√łnne sk√¶r, og bliver mere olivengr√łn. Man kan dog forsinke denne proces ved at bruge lime- eller citronsaft og desuden l√¶gge avocadostenene ned i guacamolen.
 • Man bestemmer selv, hvor meget eller lidt “fyld” der skal i guacamolen. Jeg kan godt lide b√•de r√łdl√łg og tomat, men bliver det for meget, s√• kan man sagtens udelade det. Faktisk kan man uden problemer lave en helt plain guacamole bare med avocadoer, hvidl√łg, lime/citronsaft og salt.
 • Vil man have en ekstra cremet og luftig konsistens, s√• kan man tils√¶tte en smule creme fraiche. Der er ikke creme fraiche i en √¶gte guacamole opskrift, men det smager ikke desto mindre dejligt. Is√¶r hvis man blender avocadoen til en silkeglat creme.
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og f√• mine popul√¶re madplaner¬†(+ indk√łbsliste)¬†tilsendt hver uge.
OBS. Indk√łbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)