Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Quesadilla med skinke og ost – nem opskrift.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Mexicansk mad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

En sprøde quesadilla med masser af ost er noget af det nemmeste at lave. Det er mexicansk comfort food, når det er allerbedst. Og så er det også sådan en slags all round ret, som både kan spises til morgenmad, frokost og let aftensmad og som en lille snack indimellem. Evt. med salat og masser af salsa og hjemmelavet guacamole til. Og jeg laver jævnligt en stak sprøde quesadillas.

Se også – Quesadillas med pulled chicken I Quesadillas med kartofler og spinat I Tacosalat i sprød tortillakurv

Quesadilla med skinke og ost.

De her quesadillas blev fyldt med en god, italiensk skinke, cheddarost og rødløg i tynde skiver. Helt simpelt og lækkert. Og vi spiste dem til frokost med en hurtig tomatsalat og hjemmelavet guacamole, for der lå en moden avocado i frugtskålen.

Jeg kunne for øvrigt se, at jeg ikke havde nogen opskrift på guacamole på bloggen. Det fik vi så også lavet om på ved samme lejlighed.

4,43 fra 7 stemmer

Quesadilla med skinke og ost

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 8 tortillapandekager (hvede eller fuldkorn)
 • olie til stegning
 • 200 gr revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
 • 100 gr kogt skinke (fx prosciutto)
 • 1 rødløg (skåret i tynde skiver)

Fremgangsmåde

 • Varm en stegepande op til middel varme. Det er vigtigt, at panden er stor nok til, at der kan ligge en hel tortillapandekage på den.
 • Pensl en tortilla med lidt olie og læg den på den varme pande med den olierede side nedad.
 • Fordel revet ost, en skive skinke og rødløg på tortillaen. Slut af med lidt ekstra ost og læg en tortilla over som låg. Pensl den øverste tortilla med lidt olie på toppen.
 • Lad tortillaen stege i ca 2 minutter, indtil den er gylden og vend den så om. Steg i yderligere 1-2 minutter, indtil tortillaen er sprød og gylden på begge sider og osten er smeltet.
 • Gentag til alle ingredienserne er brugt.
 • Skær eller klip quesadillaen ud i trekanter og server med salat, salsa, creme fraiche og guacamole.

Skønne variationer.

Groft sagt kan man fylde quesadillas med alt mellem himmel og jord. Der skal dog helst indgå en form for ost, for det er den smeltede ost, der holder sammen på hele herligheden. Men derudover er der stort set fri leg.

Vi er især glade for quesadillas med skinke, krydret oksekød eller kylling, men man behøver jo ikke gå helt plain til værks. Det smager fx skønt at tilsætte grøntsager i form af tomater, løg, peberfrugter, forårsløg, spinat og alle mulige former for kogte bønner til fyldet. Især sorte bønner og de røde kidneybønner, som ofte bruges i mexicanske retter, er et hit herhjemme.

Kan man lide tun i vand/olie så er det også lækkert at bruge det i sine quesadillas. Det samme med laks, som smager forrygende godt sammen med ost og spinat. Og har man en rest chili con carne eller hjemmelavet kødsauce, så er det helt oplagt at bruge det som fyld i bedste stop spild af mad stil.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Susanne Rehder
3 år siden

Hej Anne-Kathrine
Har først lige opdaget din blog for nogle dage siden. Sikke da en god opdagelse 🙂
Der er da så mange lækre og nemme opskrifter her hos dig. Tak for det.
Mht. Quesadilla med skinke og ost tilsætter vi altid sweet chili sauce. Dypper det ovenpå skinken, løget og osten før stegning. Og så bruger vi forårsløg i stedet for rødløg. Det smager også fremragende. Tippet har vi fået, da vi en gang så meget BBC Food.
Men fantasien kan jo få frit løb her. Der er mange kombinationsmuligheder.
Mange hilsner Susanne fra Sønderjylland

Sebrina
2 år siden

Er det meningen at man skal fylde på indtil alle pandekager ligge ovenpå hinanden som en lasagne? Eller laver man 4 omgange, så der er 2 pandekager per gang?
Mvh

Michaela
2 år siden

Da jeg ikke spiser hverken gris eller oksekød, hvad ville du så forslå at erstatte skinke med? 😀