Baileys islagkage – nem opskrift på baileys is.

20 kommentarer
Desserter, Ideer til studentermad, Julemad og juleopskrifter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kan man lide baileys, så vil man formentlig også være ret glad for denne her skønne baileys islagkage, som jeg lavede til dessert en aften før jul. En fløjlsblød og cremet is – præcis som man kender det fra den lækre flødelikør – på en bund med masser af hakkede nødder. Et rigtigt desserthit – ikke mindst til nytår. Men sandelig også til alle mulige andre, festlige lejligheder i årets løb. Og også selvforkælelse til hverdag. For man kan sagtens have en baileys islagkage stående klar i fryseren, så der kan skæres et stykke, når lækkersulten melder sig.

Se også – Islagkage med toblerone I Daim islagkage I Jordbær milkshake

Nem opskrift på lækker baileys islagkage.

Selve grundopskriften til islagkagen med baileys stammer i grove træk fra denne her toblerone islagkage, som jeg lavede i sommer. Og jeg kan garantere, at den er ret nem at lave. Nøddebunden består af 3 ingredienser, som skal røres sammen og bages. Og selve isen laves på en blanding af æggesnaps, flødeskum og baileys. Og som med alle andre former for islagkager, skal man ikke bruge en ismaskine. Så her kan alle være med.

Tip. Se også tips til variationer og ideer med baileys is under opskriften.

4.35 fra 43 stemmer

Islagkage med baileys is

Bage- og hviletid8 t
Samlet tid8 t 30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 3 æggehvider
  • 150 gr sukker
  • 150 gr hasselnødder (der kan også bruges mandler)

Baileys is

  • 3 æggeblommer
  • 70 gr sukker
  • spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)
  • 3 dl piskefløde
  • ½-¾ dl baileys
  • mørk og hvid chokolade til pynt

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehviderne stive. Vend herefter sukkeret i de stiftpiskede æggehvider og pisk til en glat og blank marengs.
  • Blend eller hak nødderne fint. Det er nemmest at bruge en foodprocessor eller blender, men det kan godt lade sig gøre med en god kniv. Vend de finthakkede nødder i marengsmassen.
  • Læg et stykke bagepapir i spænd i bunden af en springform (ca 20 cm i diameter) og pensl kanterne med smør eller olie. Fordel marengsdejen i springformen.
  • Bag bunden ved 175 °C (varmluft) i 30-40 minutter, indtil den er lysebrun og gennembagt.
  • Tag nøddebunden ud af ovnen og lad den hvile på bageristen. Den vil falde lidt sammen og det er meningen. Befri bunden fra formen og lad den afkøle.

Baileys is

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk æggesnaps.
  • Tilsæt kakaopulver til æggesnapsen og pisk grundigt, indtil kakaoen er godt fordelt.
  • I en anden skål piskes fløden til skum.
  • Vend forsigtigt flødeskum i æggesnapsen til en luftig iscreme og tilsæt baileys efter smag.
  • Sæt den rengjorte ring fra springformen fast omkring nøddebunden igen. Læg evt. en strimmel kageplast eller bagepapir i kanten af springformen hele vejen rundt.
  • Hæld iscremen over nøddebunden og bank let formen ned imod bordet et par gange, så evt. lufthuller fjernes. Pynt toppen af iscremen med mørk og hvid chokolade.
  • Sæt kagen i fryseren i minimum 7-8 timer, men selvfølgelig gerne længere.
  • Ved servering fjernes springform og bagepapir/kageplast fra islagkagens kant og kagen placeres på et fad. Det er ikke nødvendigt at lade islagkagen hvile inden servering.

Nemme variationer.

Selvfølgelig kan man lave baileys is uden at lave en hel islagkage. Skal man kun bruge isen, så følger man blot ovenstående opskrift, og hælder iscremen i en bøtte, inden den sættes i fryseren. Jeg vil skyde på, at der er til 3-4 portioner i opskriften, så måske skal man overveje, at lave dobbelt portion. Hæld evt. isen i en brødform foret med husholdningsfilm. Så kan isen skæres i fine skiver, når den er frosset.

Har man ikke baileys, så kan man i stedet bruge dooleys eller en lignende flødelikør med karamelsmag, som man bryder sig om. Man kan desuden komme grofthakket chokolade eller nødder/mandler i isen. Og er man vild med kaffe med baileys, så kan man også komme en smule stærk kaffe (eller et par skefulde nescafe) i iscremen. Prøv også en kop varm kaffe eller kakao med en kugle baileys is.

Selvom isen smager ret mildt af baileys, så er det ikke en børneis. Og gravide skal måske også overveje at holde sig fra isen. Men jeg tænker ikke, at der sker noget ved, at man kører bil, fordi man har spist et enkelt stykke. Der er jo trods alt ikke mere end ½ – ¾ dl baileys i hele portionen.

20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Heidi
2 år siden

Bruger du ikke pasteuriserede æg ??

Gerda Skov
2 år siden

5 stars
Mums mums mums – lige nydt med glæde 31.12.2020 🤩😋
Lavet d.d. – klar til fryseren kl. 11 Dejlig NEM opskrift 👌🏽
(Meyers sukkerristede mandler som pynt. Næste gang måske blot tørristede mandelflager)
🎉TAK A-K🎊 👌🏽❤️🎆

Carina jensen
1 år siden

Kan man godt lave den nogle dage før brug inden den bliver kedelig af spise

Jen
2 år siden

Uden at ville ødelægge festen, i Claus Meyers smagen af danmark er en opskrift på is, hvor fløde og æggeblommer piskes sammen. Den har jeg brugt i mere end ti år, med stor succes og en skål mindre i opvasken z😉

Evy Blomsø
1 år siden

5 stars
Rigtig god

Christel
1 år siden

Hvis man ikke kan finde pasteuriserede æggeblommer (USA) kan man så eventuelt bruge en færdigkøbt is, røre den blød og så tilsætte Baileys etc.. og så i fryseren??

Nadja
1 år siden

4 stars
Super lækker dessert!
Jeg vekslede hasselnødder med mandler og tilføjede lidt peanuts m salt. Det gav bunden en lækker salt karamel smag. Ikke et perfekt match med bailey, men måske bedre med daim eller noget andet 😉

Sarah
3 måneder siden

Kan man bytte bunden ud med feks chokoladekage.. eller andet?

Susanne
3 måneder siden

Hvor mange personer er der til i Baileys islagkage

Charlotte
1 måned siden

Overvejer at lave denne til nytår om 3 dage. Kan jeg mon udskifte kakaopulver med smeltet mørk chokolade?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)