Rævesauce – nem og lækker opskrift.

2 kommentarer
Frokostretter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Sauce/dip/dressing
Gå direkte til opskriften

Røget laks og gravad laks er begge klassikere på frokostbordet og til forret. Ikke mindst til jul og nytår. Og herhjemme er “reglerne” omkring tilbehøret ret klare. For vi skal have masser af friskklippet dild og en rigtig god, hjemmelavet rævesauce (også kaldet dilddressing) med sennep og brun farin til laksen.

Se også – Spinatroulade med laks I Avocado med rejer I Tunmousse med laks og rejer

Nem opskrift på rævesauce med dild.

Det er supernemt at lave sin egen rævesauce. Så er man jo også selv er herre over smagen, og kan justere såvel sødme som syre, ligesom man selv bestemmer, hvilken sennep der skal bruges. Jeg bruger gerne en helt almindelig sennep fra supermarkedet, når jeg laver rævesauce. Vi er nemlig ikke lige begejstrede for sennep herhjemme og har derfor flere varianter stående. Eksempelvis spiser Morten ikke ren sennep, medmindre der er tale om den søde, franske sennep.

Man kan dog med fordel bruge en god dijonsennep, hvis man kan lide sennep. Det smager forrygende, og senneppen får jo følgeskab af brun farin, så den mildnes lidt.

4.50 fra 4 stemmer

Rævesauce (dilddressing)

Samlet tid10 min
Antal: 1 dl

Ingredienser

 • 2 spsk sennep (brug evt. dijonsennep)
 • 1-2 spsk brun farin (sukker eller honning kan også bruges)
 • 2 tsk hvidvinseddike
 • 0,75 dl olivenolie
 • 1 bdt frisk dild (eller 2 spsk tørret dild)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kom sennep, brun farin og eddike i en skål og rør det sammen.
 • Tilsæt olivenolie lidt ad gangen og rør grundigt imellem hver gang. Olien skal røres ind i sennepsblandingen, så det bliver til en lækker og cremet sauce. Hvis man tilsætter al olien på én gang, kan, man risikere, at dressingen skiller.
 • Skyl dilden og hak den fint.
 • Tilsæt hakket dild til dressingen og smag til. Smagen afhænger helt af egne smagsløg og styrken på den sennep, som man har brugt. Måske skal saucen have lidt mere sukker, eddike eller sennep.
 • Server rævesaucen til røget og gravad laks.

Rævesauce

Skønne variationer.

En dilddressing kan røres sammen på ganske få minutter. Og i bund og grund er der ingen regler for, hvad der skal bruges – dressingen skal blot være sød-syrlig og lidt stærk. Om man bruger almindelig eddike, rødvinseddike, hvidvinseddike eller æbleeddike kommer ud på et.

Stærk eller mild sennep spiller heller ikke nogen rolle. Man bruger bare den sennep, som man kan lide. Og har man ikke brun farin, så kan rørsukker, almindeligt sukker, honning eller sirup også fint bruges. Jeg har forsøgt at angive mål og mængder i opskriften, men i virkeligheden gælder det om at smage rævesaucen til til sidst. Og så bliver man egentlig bare ved, indtil den sidder lige i skabet.

Der er desuden diskussioner om, hvorvidt der skal dild i rævesaucen eller ej. Men det kan altså sagtens udelades. Og hvis ikke man bryder sig om dild, så dropper man det selvfølgelig bare.

Man bestemmer også selv, om man vil bruge frisk eller tørret dild. Jeg er vild med frisk dild, som hører til blandt mine yndlingskrydderurter. Og jeg har altid dild i køkkenhaven om sommeren. Desværre synes jeg ikke, at de små potter med dild, som man kan købe i butikkerne, smager af noget som helst. Om vinteren bruger jeg derfor ofte tørret dild til rævesaucen. Men friskhakket dild er altså superlækkert.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Teddy Sørensen
1 år siden

hVOR LÆNGE KAN DET HOLDE SIG.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)