Jeg har fejret, at det er fredag og at vi nu har weekend ved at bage kage. Den fineste, forårsgrønne pistaciekage med hvid glasur og hakkede pistacienødder på toppen, som jeg tænker, skal med på en gåtur i weekenden. Godt nok ikke det hele, for selvfølgelig skal vi også spise lidt af den friskbagte kage. Men sådan et stykke hjemmebagt kage er nu hyggeligt at have med på gåturen. Og så en termokande med varm kaffe eller te. Så mangler vi bare en bænk i solen.

Se også – Grøn giftkage I Den du ved nok – kage I Mazarinkage med marcipan

Nem opskrift på pistaciekage.

En pistaciekage er supernem at lave og skal i bund og grund blot røres sammen som alle mulige andre former for skærekager. Pistaciekagen bliver tæt, svampet og snasket, lidt som en mazarinkage, og med en fin smag af pistacie. Kagen er for øvrigt oplagt at have med til kollegaer, uddeling i klassen og lignende, da den kun bliver bedre, hvis den får lov til at “sætte sig” natten over. Skal kagen være ekstra “pistacie-grøn”, så kan man tilsætte en lille smule grøn frugtfarve til dejen eller måske til glasuren.

Tip! Se mine bedste tips til glasur og lækre toppings på kagen under opskriften.

Pistaciekage
Print opskrift Pin opskrift
4.67 fra 3 stemmer

Pistaciekage

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 100 gr blødt smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr pistaciemasse (fx fra Odense marcipan)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg (str L)
  • 100 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • evt en smule grøn frugtfarve

Desuden

  • 100 gr flormelis
  • 1 spsk usaltede, hakkede pistacienødder (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Kom smør, sukker, pistaciemasse og vaniljesukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt ægget i pisk igen grundigt i ca 2 minutter.
  • Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med mælk.
  • Skal kagen være ekstra grøn, så kan man tilsætte en smule grøn frugtfarve til dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (18 cm) eller et ildfast fad (ca 15 x 20 cm) foret med bagepapir.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C (varmluft) i 30-40 minutter, indtil kagen er gennembagt. Bagetiden afhænger lidt af den form, som er brugt, så tjek evt med en tandstikker, om kagen er bagt i midten.
  • Afkøl kagen på bageristen.
  • Rør glasur sammen af flormelis og en smule vand og pynt den afkølede kage med glasur og evt. hakkede pistacienødder.
  • Kagen holder sig blød og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan desuden fryses, men så er det bedst at vente med at komme glasur på, til den er optøet.

Tips til topping.

Jeg pynter med hvid glasur, men er man mere til brun glasur, chokolade (evt. hvid chokolade) eller noget helt tredje, så bruger man selvfølgelig bare det. Vil man gerne have en let syrlig glasur, så kan jeg anbefale, at man erstatter lidt af vandet i glasuren med lime- eller citronsaft. Det smager fantastisk til den pistaciesøde kage.

Udover almindelig glasur og chokolade, kan man også pynte kagen med en lækker og cremet flødeosteglasur. Helt magen til den, som bruges til en lækker gulerodskage. Jeg laver som regel en flødeosteglasur, som er ekstra syrlig. Både når det drejer sig om glasur til gulerodskage og til en sød kage som denne her pistaciekage, der godt kan tåle en smule syre.

Hjemmelavet pistaciemasse.

Det er ret nemt at lave sin egen pistaciemasse. Man skal blot hakke usaltede pistacienødder helt fint, fx i en food processor eller minihakker, og så ælte dem sammen med marcipan. Resultatet bliver en fin og ganske let lysegrøn pistaciemasse med småbitte stykker af pistacienødder, som smager helt fantastisk.

Jeg må dog indrømme, at jeg synes, det er en lille smule synd, at bruge hjemmelavet pistaciemasse til en skærekage som denne her. Hjemmelavet pistaciemasse skal, efter min mening, spises som det er. Evt. trillet til kugler og overtrukket med god chokolade som julekonfekt eller påskeæg. Derfor køber jeg som regel færdiglavet pistaciemasse i velassorterede supermarkeder. Odense marcipan laver en udmærket pistaciemasse, som man finder sammen med blød nougat, marcipan og lign.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)