Der er ikke meget, der slår en portion pil-selv rejer med cocktailsauce og aioli, friskbagt brød og kølig hvidvin på en lun sommeraften. Men selvom jeg er vild med klassiske pil-selv rejer, så skader det sørme heller ikke med variationer. Og det kan fx være en stor portion skalrejer med kryddersmør og hvidløg, som lunes ganske kort på grillen (eller i ovnen) og dryppes med citron. En skøn sommerspise, som selvfølgelig også kan nydes i løbet af resten af året. Fx til julefrokosten eller nytårsaften, hvor det indimellem er lækkert, at gå lidt væk fra det traditionelle.

Se også – Thousand island dressing I Jomfruhummerhaler med hvidløg I Rejesalat med mango

Skalrejer med kryddersmør på grill
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Rejer med kryddersmør

Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg rejer med skal (optøede, hvis de har været frosne)
  • 100 gr blødt smør
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 1 dl friskhakkede krydderurter (fx persille, dild og purløg)
  • 1 citron
  • salt

Fremgangsmåde

  • Fordel rejerne i en foliebakke eller et ildfast fad, der kan tåle at komme i grillen.
  • Rør blødt smør sammen med presset hvidløg og krydderurter og smag til med salt.
  • Fordel kryddersmørret ovenpå rejerne og fordel evt. et par citronbåde hist og her.
  • Sæt foliebakken i grillen (under kuglen) i ca 10 minutter, indtil rejerne er let gyldne og smørret er smeltet. Rejerne kan også tilberedes i ovnen ved 225 °C (varmluft) i ca 10 minutter.
  • Server de lune rejer med citron og brød.

Skønne variationer af skalrejer med kryddersmør.

Skalrejer med kryddersmør er jo en ret simpel ret i sig selv. Derfor er det også begrænset, hvor mange variationer, man kan kaste sig ud i. Bryder man sig ikke om hvidløg, så vil jeg dog skynde mig at tilføje, at man sagtens kan lave kryddersmør uden hvidløg. Og selvfølgelig kan man også bruge flere eller andre slags krydderurter end dem, som jeg har nævnt i opskriften herover. Dog passer rejer, dild og persille ret godt sammen.

Vil man prøve noget helt andet, så kan man også lave kryddersmør med paprika, chilipulver (eller frisk chili) og en smule tomatketchup i stedet for friske krydderurter. Og man kan lave pil-selv rejer med et asiatisk twist ved at lade rejerne trække i en marinade af olie, limesaft, chili og hvidløg, inden de kommes på grillen. Se evt. mere her.

Skal der lidt ekstra til, så prøv at erstatte skalrejerne med jomfruhummerhaler. Jomfruhummerhaler er jo noget af det lækreste. Og de bliver bestemt ikke ringere af at blive vendt med kryddersmør og komme på grillen. Husk frisk citronsaft til hummerne og brød, som kan dyppes i det lækre, smeltede kryddersmør. Så bliver det ikke meget bedre.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)