Så tager vi lige straks hul på en ny uge. Og det betyder selvfølgelig også, at jeg er klar med en madplan til uge 21. Uge 21 bliver dog ikke helt som de andre uger, for vi har jo en hel del helligdage drysset jævnt ud over forårsmånederne. Og i år falder Kristi himmelfartsdag i uge 21.

Kristi himmelfartsdag er jo som sådan ikke noget, som ret mange af os danskere fejrer. På den anden side er der jo udsigt til en fridag for en stor del af os, og det siger man jo ikke nej til. Jeg glæder mig i hvert fald til en ekstra lang weekend, og vi har allerede lagt hyggelige planer.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan uge 21.

Mandag.

Jeg har købt en masse forskellige slags lækre pølser hos vores slagter, så mandag tænder vi op i grillen og steger pølser. Tilbehøret bliver kartoffelsalat med creme fraiche dressing, så det bliver helt klassisk. Er man ikke til pølser, så kan man evt. lave en pandefuld frikadeller eller grille et kyllingebryst i stedet for.

Kartoffelsalat – opskrift på kold kartoffel salat.

Tirsdag.

Spaghetti cacio e pepe. En helt simpel og superlækker pastaret bestående af pasta i en cremet ostesauce med peber. Vi spiser salat og brød til pastaen, men den er også god som tilbehør til grillet kylling eller fisk, fx laks.

Cacio e pepe – simpel pastaret med ost og peber.

Onsdag.


Onsdag aften står menuen på en helt klassisk skinkestang med champignons og flødeost i sprød butterdej. Let og lækker aftensmad, som er skøn med en god salat til.

Skinkestang med flødeost og champignons.

Torsdag.

Hvidvinsdampet ørred er noget så lækkert og så er det faktisk også virkelig nemt at lave. Når fisken er færdigtilberedt, skal skindet bare skubbes væk og fiskekødet løftes fri af benene – og så er der serveret. Vi får som regel nye kartofler, asparges (i sæsonen) og hollandaise eller smørsauce til hvidvinsdampet ørred.

Hvidvinsdampet ørred – nem opskrift i ovn eller på grill.

Fredag.

Menuen står på grillede hotwings – helt simpelt og lækkert. Dog synes jeg, det er svært at finde nogle rigtig gode hotwings, som er helt perfekt krydrede efter vores smag, så jeg laver mine egne. Kan man ikke finde ferske hotwings, så køb de marinerede og giv dem en ekstra omgang med den hjemmelavede marinade. Tilbehøret bliver grillede majskolber og måske noget hvidløgsbrød.

Hotwings – sprøde, krydrede kyllingevinger…

Lørdag.

Lørdag aften skal vi en tur i texmex køkkenet og have en skøn, mexicansk lasagne med salat. En hybrid imellem lasagne, taco og burritos, som altid er populært herhjemme.

Mexicansk lasagne med salat.

Søndag.

Vi slutter ugen af med sommermad på bedste mormor vis. Grydestegt kylling med brun skysauce, nye kartofler og hjemmelavet agurkesalat.

Grydestegt kylling med persille…

Ugens lækkeri.

De her spyd med cherrytomater, mini mozzarellakugler og frisk basilikum er noget så nemme at lave og så smager de fantastisk. En skøn lille happer, som meget passende kan serveres som snack inden aftensmaden. 

Spyd med tomat og mozzarella.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)