Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Salat med asparges og jordbær.

0 kommentarer
Opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift salat med asparges, jordbær og avocado i en skål på et lysegråt bord

Den her salat med asparges, jordbær, avocado og ærter er sådan en helt simpel og alligevel lækker salat, der er perfekt som tilbehør. En rigtig forårs- og sommersalat, som er så skøn til de lette retter og ikke mindst til grillet kød, kylling og fisk.

Opskrift på nem salat med asparges.

Eftersom der primært er tale om en salat, der fungerer som tilbehør, så har jeg ikke tænkt nogle specielt mættende ingredienser ind. Nogle gange skal en salat altså bare have lov til at fungere som det lette og sprøde tilbehør. Jeg har derfor droppet alt om kål, rodfrugter og grove grøntsager, og jeg synes egentlig bare, salaten skal have lov til at være det, den er. Nemlig en skøn forårs- og sommersalat. Vil du have tips og ideer til variationer af salaten, så har jeg skrevet mere om det under opskriften.

Tip! Se mine bedste tips til variationer af salat med asparges og jordbær under opskriften.

Opskrift salat med asparges, jordbær og avocado i en skål på et lysegråt bord
5 fra 1 stemme

Salat med asparges og jordbær

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr spæde salatblade
  • 1 bdt grønne asparges
  • 2 avocado
  • 250 gr jordbær
  • 200 gr ærter

Fremgangsmåde

  • Anret salatbladene på et fad eller i en salatskål.
  • Bræk den nederste, træede del af aspargesene, der hvor de knækker naturligt. Skær herefter aspargesene i mindre stykker.
  • Halvér avocadoerne, kassér sten og skal og skær kødet i tern.
  • Nip jordbærrene og del dem i halve eller kvarte.
  • Anret asparges, avocado, jordbær og ærter ovenpå salatbladene.
  • Servér evt. salaten med mormordressing eller creme fraiche dressing.
  • Salaten er bedst samme dag, da avocadoen hurtigt bliver brun. Den er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften. 

 
Jordbær kan helt fint erstattes med de bær, som nu engang er i sæson, eller som man kan skaffe. Fx hindbær, blåbær, kirsebær eller ribs. Man kan også bruge en blanding af forskellige bær. 

Lækre variationer.

Hvis man synes, kan man give salaten et drys smuldret feta/salatost på toppen. Personligt er jeg ret vild med kombinationen af den salte og cremede ost og de søde bær. Perfekt til et lækkert stykke grillet kød.

Jordbærrene kan erstattes af andre skønne sommerbær. Fx hindbær, ribs, kirsebær eller blåbær. Og selvfølgelig også ferskner, nektariner eller abrikoser i både, der som bekendt er i sæson midt på sommeren. På den måde kan salaten fungere som lækkert og afvekslende tilbehør i løbet af hele sommerhalvåret. Selvfølgelig med danske asparges så længe vi har mulighed for at få fingre i dem. Sæsonen er jo så kort, og det gælder bare om at nyde det, før sæsonen slutter til Skt. hans.

Se også – Salat med grillede abrikoser I Kartoffelsalat I Tomatsalat med burrata

Dressing til salaten.

Jeg har ikke vendt salaten i en dressing, da jeg synes, en olie-eddike dressing hurtigt kan gøre de spæde salatblade slatne og triste. Ikke dermed sagt, at vi ikke spiser dressing til salaten, men den hældes først over ved servering. Jeg kan anbefale, at man laver en creme fraiche dressing eller en god, gammeldags mormordressing lavet på 1 dl piskefløde og 1-2 spsk citronsaft, der røres sammen til det tykner. Til sidst smages til med sukker og salt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer