Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Æble-karamel tærte…

4 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Tjaaaa…..der er ikke så meget andet at sige end – her kommer en tærte til! For selvom jeg i forrige indlæg bloggede om den lækre tacotærte, som vi fik at spise forleden aften, da vi havde gæster, så skulle der jo også dessert til, når man sådan fik “fremmede” og det blev…………endnu en tærte. Ja, det blev i sandhed en aften “i tærtens tegn”, hvilket jeg også havde overvejet at kalde indlægget, men så synes jeg alligevel, det gav lidt for mange associationer til 70’ernes stjernetegns film, så den idé droppede jeg igen 😀

Men selvom indlægget altså omhandler tærte for 2. gang på to dage, så vil jeg bestemt opfordre til at læse videre. Dette her er nemlig ikke nogen helt almindelig æbletærte. Det er en æbletærte der er sovset godt og grundigt ind i karamel og så er den oven i købet så nem at lave, at man skulle tro, det er løgn. Hemmeligheden ligger i mælk – kondenseret mælk!

Æble-karamel tærten er jeg blevet inspireret til på mine utallige rundturer rundt omkring hos andre madbloggere. Fremgangsmåden er stort set ens hos alle, selvom ingredienserne varierer lidt fra person til person, men da jeg havde set nogenlunde samme opskrift hos de første 10 bloggere, opgav jeg altså at finde ud af, hvem ophavsmanden oprindeligt er, så det må stå hen i det uvisse og så beklager jeg, hvis jeg har stødt nogen.

 

 

Under alle omstændigheder blev det en meget lækker tærte og serveret med en klat kanel creme fraiche, magen til den jeg lavede til de bagte æbler med marcipan, var den helt fantastisk. Bryder man sig ikke om æbler, kan den laves med pærer, men jeg kan også forestille mig at andre former for frugt, fx ferskner eller blommer vil være godt. Endelig kan den laves med nødder – hasselnødder eller en blanding, som overhældes med kondenseret mælk og efterfølgende bages til gyldenbrun karamel. Mums.

Æble-karamel tærte.

100 gr blødt smør

140 gr hvedemel

75 gr sukker

1/2 tsk bagepulver

1 nip salt

4-5 æbler, skrællede og skåret i tynde både

lidt citronsaft

1 ds. kondenseret mælk

Start med at komme smør, hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål og saml hurtigt dejen. Pres herefter dejen ud i en smurt tærteform, ca. 22-25 cm i diameter. Dryp æblebådene med citronsaft, så de ikke bliver brune og læg dem herefter på tærtebunden i et fint mønster. Fordel den kondenserede mælk over det hele og bag tærten ved 150 grader i 15 minutter. Herefter skrues temperaturen op til 175 grader og tærten bages i yderligere 55 minutter – bagetiden er altså 1 time og 10 minutter i alt, hvilket er nødvendigt, for at den kondenserede mælk kan nå at karamellisere.

Afkøl tærten let og server den lun med kanel creme fraiche, flødeskum eller is.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
A + K = ♥
10 år siden

Åh, sender du ikke et stykke til aftenskaffen?

– Anne

Frederik
8 år siden

Hej, faldt over dit indlæg da jeg søgte efter inspiration til en æbletærte med karamel. Havde allerede fået ideen med at bruge kondenseret mælk, jeg havde dog tænkt at lave den til karamel først og fylde tærten godt op med den og æbler, lidt som du også beskriver. Nu tænker jeg så, er ikke den store bager så tænker at købe en færdig dej i supermarkedet, kan du ikke overbage din dej?