Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Aspargessuppe med friske asparges.

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Forleden aften nød vi en portion hjemmelavet aspargessuppe med friske, danske asparges til aftensmad. Aspargessuppe hører til blandt Mortens yndlingssupper. Især hvis suppen er fyldt med kødboller og/eller masser af møre aspargesstykker og jeg fik bestemt heller ikke nogen klager over menuen, selvom solen skinnede udenfor.

Sommersol og varm suppe er måske ikke lige det mest oplagte makkerpar i verden. Men ikke desto mindre, så bør man altså unde sig selv en portion lækker og cremet aspargessuppe lavet på helt friske asparges, som er i sæson netop nu. Det er toplækkert og rigtig sommermad efter min mening.

Herhjemme spiser vi nu aspargessuppe hele året. Men hvor jeg bruger dåseasparges om vinteren og efteråret, så nøjes jeg med en enkelt dåse asparges om sommeren og supplerer så med friske asparges for resten. Der kan bruges både hvide og grønne asparges – vi foretrækker en blanding – og faktisk kan suppen også laves udelukkende på friske asparges. Jeg kan bare godt lide at bruge en enkelt dåse aspargessniter som supplement til de friske, fordi aspargesvandet er med til at give en god smag til suppen.

Aspargessuppe er jo sådan en klassisk “natmadssuppe”, men den er bestemt også lækker til forret eller som selvstændig hovedret. Hvis der serveres lækkert brød ved siden af eller man kommer kødboller i suppen, så mætter den helt fint. Mht. kødbollerne, så kan jeg virkelig anbefale, at man laver en portion hjemmelavede kødboller, men selvfølgelig kan man også bruge færdiglavede kødboller fra frost. Og faktisk er det også superlækkert at servere aspargessuppe med kyllingebryst skåret i mundrette bidder eller med sprødtstegt bacon i suppen.

4,50 fra 6 stemmer

Aspargessuppe med friske asparges

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 bdt hvide asparges
 • 1 bdt grønne asparges
 • 1 liter hønsebouillon (evt. vand + bouillonterninger)
 • 2 ds aspargessnitter
 • 30 gr smør
 • 4 spsk hvedemel
 • 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skræl de hvide asparges fra bunden mod toppen – det er nemmest med en kartoffelskræller. Skær det nederste af bunden væk og skær herefter aspargsene i mundrette stykker.
 • Knæk den nederste, træede del af de grønne asparges og skær herefter aspargesene i mundrette stykker.
 • Bring en gryde med bouillon i kog. Damp de hvide aspargesstykker i ca 5 minutter. Tilsæt herefter de grønne aspargesstykker og damp i yderligere 2-3 minutter, indtil aspargesene er møre.
 • Hæld aspargesene op i en sigte og lad dem afdryppe, men gem kogevandet (bouillonen) til suppen. Afdryp ligeledes aspargessnitterne fra dåse og gem aspargesvandet til suppen.
 • Smelt smørret i en gryde og rør hvedemel ud i smørret.
 • Tilsæt kogevandet fra aspargesene og aspargesvandet fra dåserne til gryden og pisk grundigt så evt. klumper piskes ud.
 • Bring gryden i kog og lad den koge i ca 5 minutter, så suppen tykner ganske let.
 • Afrund smagen med madlavnings eller piskefløde og smag til med salt og peber.
 • Tilsæt de dampede asparges og aspargessnitterne fra dåsen til suppen, varm den grundigt igennem og server.
Man kan sagtens tilsætte hjemmelavede eller færdigkøbte kødboller til aspargessuppen. Tilsæt kødbollerne sammen med de snittede asparges, varm suppen grundigt igennem og sørg for, at kødbollerne er helt gennemvarme og så er suppen klar til servering. 
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Torben Selch, Denmark/Europe
4 år siden

Dejlig opskrift – har lige fået det nu her, og smagte dejligt.
Jeg undlod dåse asparges helt. Til gengæld lod jeg aspargsen – den grønne og den hvide – dampe længe i suppen/bouillonen (godt stykke under kogepunktet)

Else
3 år siden

Lækker opskrift. Torben nævner det, men kog også skrællerne med. Jeg kogte både enderne og skræller i bouillon i 15 min, siede suppen, og heri kogte små kartoffeltern. Blendede det og brugte det i suppen i stedet for mel. Gav super meget smag.

Tak for dine lækre og godt skrevne opskrifter

Birthe
3 år siden

Lyder lækkert .
Skal have gæster fredag , tænkte suppen til forret .
Kan jeg lave den i dag og sætte den i køleskabet til fredag .

Jette
3 år siden

5 stars
Super lækker opskrift, her fik de grønne asparges ikke så længe, så de var lækre sprøde. De hvide var fra glas. Kødbollerne hjemmelavede.

Marianne
3 år siden

Kan man ikke bare jævne den lidt med Maizena mel