Nogle gange kan det virkelig være en forbandelse at være et madøre, en madnørd og en madblogger på evig jagt efter inspiration og nye opskrifter. For bedst som jeg sad og nød min morgenmad og tjekkede diverse madblogs ud, kom jeg forbi klidmoster.dk, der altid er god for en lækker opskrift. Men i dag var det ikke bare inspiration eller en opskrift, hun kunne byde på – i dag var det bacon løgringe. Altså løgringe omviklet med bacon og derefter bagt sprøde i ovnen. Wauuuu…..
Den idé kunne jeg ligesom ikke glemme, så da jeg alligevel skulle et smut i byen, var jeg simpelthen nødt til at gå ind og købe 2 store løg og 2 pk. bacon og så var jeg ellers klar. Der går en del bacon til de her løgringe – faktisk var Morten lettere chokeret, da jeg fortalte ham, at han netop havde spist et løg og en pakke bacon til forret, men han tog det som en mand og jeg lover, at de her bacon løgringe er det hele værd.
I stedet for at følge opskriften fra Klidmoster og pensle hver enkelt løgring med marinade, inden de blev omviklet med bacon, så dryssede jeg med lidt knust, tørret chili, da baconstykkerne var blevet viklet omkring løgene. Desuden serverede jeg en temmelig hot salsa til herlighederne, som gav et perfekt modspild til de søde, bagte løg og den salte og røgede bacon og det var såååååååå godt.
For at være ærlig, så troede jeg faktisk, at fire ringe pr. mand ville være lige i overkanten, men da de var spist, kunne jeg sagtens have kørt 4 mere ned og jeg kunne se på gemalen, at han havde det på samme måde. Her er godt nok tale om nogle ondskabsfuldt, vanedannende små bæster og jeg kan allerede nu love, at succesen vil blive gentaget inden ret længe. Enten som snack/appetizer eller indeni en eller anden form for hjemmelavet burger, hvor jeg også sagtens kan forestille mig, at de små baconhapsere vil gøre lykke.
Det tager godt nok lidt tid, at vikle bacon om de små ringe af løg, for det må jo gerne se lidt pænt ud, men resultatet er rigeligt tiden værd og det er faktisk lidt hyggeligt, at stå der og arbejde med bacon. Jeg forestiller mig, at de også vil kunne steges på grillen, men uanset om de bliver grillet eller stegt i ovnen, så er det en ret blæret hapser/appetizer at servere for gæster til diverse grill-arrangementer her henover sommeren.
Bacon løgringe
Ingredienser
- 2 store løg
- 16 skv bacon
- tørrede, knuste chiliflager (kan udelades eller erstattes af sød chilisauce)
Fremgangsmåde
- Skræl løgene og skær top og bund væk. Skær herefter hvert løg i 4 tykke skiver.
- Pres de inderste løgringe i hver skive forsigtigt ud, så kun de 2-3 yderste ringe bliver tilbage – de skal helst blive siddende sammen.
- Vikl bacon rundt om hver løgring, så hele løget er viklet ind i bacon - der går typisk 2 skiver bacon til hver løgring, hvis de skal være helt dækkede.
- Placer de baconsvøbte løgringe på en bageplade og drys med chilipulver efter smag.
- Bag løgene ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil baconet er gyldent og sprødt. Vend bacon-løgringene undervejs, så de bliver jævnt brune og sprøde.
- Lad ringene hvile 5 minutter inden de serveres lune med en hot salsa eller anden form for dip ved siden af.
De ser fælt appetitlige ud
Mor – Det er de også. Bare vent – jeg skal nok bygge nogen til dig, så du kan smage dem 🙂
Kan man bygge en løg kransekage ?
Mor – Det tror jeg egentlig godt man kan 🙂 Man starter bare med de største ringe og bygger op efterhånden som ringene bliver mindre. Vil du gerne have en bacon-løgringe kransekage? Evt. med et syltet perleløg på toppen? 😀
Skal bruge disse som appetizers til et glas bobler… vi er flyttet i nyt hus, hvilket skal fejres i et mindre selskab på 12 personer 🙂
Jeg forestiller mig at lave 30 løgringe… hvis de laves i forvejen, bliver de så sprøde ved opvarmning? Skal de ‘undertilberedes’ når de laves? Og hvordan opvarmes de? Ved hård varme eller?
I øvrigt en hel igennem fantastisk blog/instagram du har… Vi finder stor inspiration til både hverdag og fest… TAK 🙂
Henriette – Tusind tak for ros til bloggen – dejligt at jeg kan være med til at inspirere med mine opskrifter 😀 Mht. løgringene så ville jeg nok undertilberede dem en smule, og så stege dem færdige (og sprøde) ved 200 °C i ovnen inden servering. Det er jo i sagens natur lidt svært at angive en eksakt tid, men du kan jo næsten se på dem, når de er sprøde og færdige 🙂