Ideen til denne her bountykage har længe ligget i mit hoved. Faktisk har jeg stort set altid ideer til madretter, brød og kager, som rumsterer inde i mit hoved, og der kommer hele tiden nye til. Men nu kan jeg i hvert fald sætte flueben ved bountykagen og heldigvis blev den virkelig vellykket.
Nem og lækker bountykage.
Jeg har flere gange bagt en lækker kokossandkage, som jeg selv synes, er virkelig skøn. Og denne her marabou chokoladekage med et tykt lag marabou chokolade på toppen er bare altid et hit. Og det var de 2 kager, som jeg gerne ville kombinere, hvilket jeg endelig fandt en anledning til forleden. Anledningen var nu ikke noget særligt, for det drejede sig faktisk bare om, at vi drak en kop aftenskaffe sammen med mine forældre. Men alle anledninger tæller, når det gælder kage.
Andre skønne skærekager – Kanelsneglekage I Banankage I Appelsinkage I Mazarinkage I Grøn giftkage
Kokossandkagen er i bund og grund en klassisk sandkageopskrift, hvor noget af hvedemelet er udskiftet med kokosmel. Jeg synes, at kokosmelet giver en skøn smag til sandkagen og en lille smule “knas”. Og så er kagen faktisk ualmindelig nem at lave. Men selvfølgelig kan man også bage en helt almindelig sandkage og overtrække den med marabou chokoladeglasur. Og ligger man selv inde med verdens bedste opskrift på en kokoskage, så kan den sikkert også bruges.
Mælkechokoladeglasur.
Jeg må indrømme, at jeg sværger til marabou mælkechokolade, når jeg laver mælkechokoladeglasur. Jeg ved, at der findes mange gode mælkechokolader, men smagen af marabou chokolade er meget karakteristisk og en sikker vinder i min optik. Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage, når der er brugt marabou chokolade til glasuren.
Vil man hellere have mørk chokoladeglasur på sin bountykage – der er jo nogle, der foretrækker den røde bounty fremfor den lyseblå – så bruger man selvfølgelig bare en god mørk chokolade i stedet for. Og jeg skal selvfølgelig heller ikke bestemme, om man skal bruge marabou chokolade. Enhver god mælkechokolade kan bruges og det behøver bestemt ikke være den dyreste på markedet.
Vil man gøre det lidt nemmere for sig selv, så kan man sagtens nøjes med at smelte chokoladen og overtrække den afkølede kage. Man behøver jo ikke ligefrem lave glasuren efter nedenstående opskrift. Men glasuren får virkelig en flot og blank overflade, hvilket ser rigtig fint ud. Og så har glasuren den store fordel, at den ikke splintres og revner, når man skærer en skive af kagen. Den bliver ganske enkelt siddende på kagen, så der også er chokolade tilbage på de sidste stykker kage, der skæres. Og det kan jo have sin fordel, når man er flere, der skal have et stykke.
Bountykage
Ingredienser
- 175 gr blødt smør
- 175 gr sukker
- 4 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 125 gr kokosmel
- 125 gr hvedemel
Marabouglasur
- 100 gr marabou mælkechokolade (eller andet mælkechokolade)
- 25 gr smør
- 40 gr flormelis
- 2-3 spsk mælk
Fremgangsmåde
- Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg.
- Bland bagepulver, salt, kokosmel og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i kagedejen.
- Fordel kagedejen i en franskbrødsform (ca 1-1½ liter) foret med bagepapir.
- Bag kagen på midterste onvrille ved 175 °C (alm ovnfunktion) i 50-60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Tjek evt. om kagen er gennembagt med en tandstikker eller lign.
- Lad kagen afkøle helt på bageristen.
Marabou glasur.
- Bræk chokoladen i tern og kom dem i en lille gryde sammen med smørret. Smelt smør og chokoladeblandingen over svag varme.
- Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis. Glasuren bliver "hård" og "knoldet" og sådan skal det være.
- Tilsæt herefter 1-2 spsk mælk og rør glasuren blank og glat. Juster konsistensen på glasuren med lidt ekstra mælk, hvis den ønskes tyndere.
- Fordel glasuren på toppen af den afkølede kage og lad den sætte sig inden servering.
- Kagen holder sig svampet og lækker i 3-4 dage. Den kan også fryses, men det er bedst at fryse den uden glasur, da glasuren ikke bliver pæn efter optøningen.
Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.
Fantastisk kage! Har lige serveret den og MUMS!
Hvordan ville du opbevare den, hvis man laver den dagen før med glasur på? I køleskab bare i formen eller i en lufttæt bøtte på køkkenbordet?
Regina – Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg ville nok pakke kagen godt ind og så opbevare den på køkkenbordet – ikke i køleskabet 😀
Mums den er bare SÅ god. Har lige bagt den i dag, og du har ret i at Marabu chokoladen er perfekt. Den glasur er i øvrigt to die for, den vil jeg bruge fremover 🤪
Mona – Hvor er det bare dejligt at høre – jeg bruger også den skønne glasur til alt muligt andet lækkert. Den er blandt andet god på en rigtig lækker chokoladekage 😀
Kan den mon laves som muffins?
Helga – Ja, det er jeg da helt sikker på. Generelt kan de fleste skærekager jo laves om til muffins. Jeg vil skyde på, at bagetiden er 15-20 minutter 😀
Jeg har lige bagt den idag, uhm.😋
Bagte også hveder og hindbærsnitter efter dine opskrifter, og det blir ikke sidste gang.😊
Jytte – Tusind tak for din hilsen – hvor er det bare dejligt at høre 😀
Skal den i varm ovn? Ja ikk?
Charlotte Ja, det skal den 😀
Hvorfor udskilles der “væske” når jeg laver marabu glasur….?
Atli – Jeg skal vist have lidt mere info, for at kunne svare helt korrekt på dit spørgsmål, for jeg er ikke sikker på, om “væsken” udskilles undervejs, eller når glasuren er færdig. Men hvis det sker undervejs, så er det formentlig lidt væde fra smørret, der udskilles i chokoladen. Der skal bare røres godt rundt, indtil blandingen samles til en homogen masse, og så plejer glasuren at blive helt fin, når de øvrige ingredienser tilsættes 😀 Det kan også have noget at gøre med, om du bruger smør eller et blandingsprodukt som eksempelvis Kærgården eller lign. De smørbare produkter er tilsat olie for at give en smørbar konsistens lige fra køleskabet, og det kan være olien, som udskilles.
Den ser virkelig lækker ud. Kan man mon bruge fint kokosmel?
Sandie – Ja, det burde ikke været noget problem i den her sammenhæng, hvor det primært er smagen, som kokosmelet skal bidrage til 😀