Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Breadpudding med skinke og ost.

12 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Som nogle af Jer måske kan huske, så omtalte jeg i et indlæg, inden vi tog til Amsterdam, en breadpudding med skinke og ost, som jeg havde lavet. Men hvor en traditionel breadpudding som oftest er sød og spises til dessert, så var dette her en saltet udgave.

Breadpuddingen startede egentlig som et forsøg på at tømme køleskabet og få spist så mange rester som muligt, inden vi drog af sted på påskeferie – den indeholder altså kun ting, som vi havde i forvejen. Har man ikke lige skinke på lager, kan breadpuddingen sagtens laves med andre former for kødrester, fx kylling eller pølsestykker. Kødet kan også helt udelades, hvis man ikke orker at handle, eller man bare ønsker en vegetar udgave. Brødet kan være stort set alle typer, lige fra toast til resterne af søndagsrundstykkerne eller det hjemmebagte franskbrød, som er blevet lidt tørt. Jeg brugte i dette tilfælde et stort hvedeflute, som vi ikke kunne nå at få spist.

Breadpuddingen minder en lille smule om en tærte, men uden bøvlet med at lave bunden, og så smager den både supergodt og er meget mættende, selvom det jo i bund og grund er let mad. At den derudover er lynhurtig at lave og særdeles billig er jo bare yderligere plusser.

Vi spiste breadpuddingen til aftensmad, men i virkeligheden kunne den lige så godt have været serveret til morgenmad, eller som en del af en brunch/brunchbuffet – evt pyntet med sprødstegte baconskiver på toppen og en kop god kaffe ved siden af. Udover at være god til aftensmad er en breadpudding altså også supernem og lækker morgenmad til weekenderne.

4,50 fra 4 stemmer

Breadpudding med skinke og ost

Bagetid45 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 250 gr franskbrød (skåret i tern)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 3 tomater (skåret i tern)
 • 200 gr kogt skinke (skåret i tern)
 • 6 æg
 • 3 dl mælk
 • 50 gr revet ost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kom brødtern, forårsløg, tomat og skinke i et ildfast fad.
 • Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
 • Hæld æggemassen brødblandingen, vend godt sammen og lad det hele trække i ca. 5 minutter, så brødet opsuger væden.
 • Drys med lidt ost på toppen og bag ved 200 °C i ca. 40-45 minutter, indtil toppen er gylden og æggemassen har sat sig.
 • Pynt evt med lidt grønne ringe af forårsløg og server til morgenmad, brunch eller aftensmad, gerne med en lækker grøn salat.
Man kan selvfølgelig bruge andre former for grønsager og tilberedt kød til en breadpudding, fx kyllingebryst. 
Subscribe
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kristine
4 år siden

Opskriften er ret mangelfuld, da der ikke står hvor mange æg som der skal bruges.

Anette Karlsen
4 år siden

Hej Anne-Kathrine
Jeg synes at retten ser rigtig spændende ud,
men jeg kan ikke lige se hvor mange æg der skal i?
Hilsen Anette Karlsen

Julie
4 år siden

Hvor mange æg?

Charlotte
4 år siden

Antal æg?

Birte Storgaard
4 år siden

Hold op en dejlig ret – brugte rest fra fryser af hamburgerryg og den madrest, der er i aften ryger til frokosten i morgen

lene
11 måneder siden

5 stars
Jeg har lavet breadpudding i mange år uden at vide at det havde et navn 🙂
Jeg er vild med at bruge spinat, løg og svampe, som jeg laver til en tyk stuvning tilsat æg og krydret med urtesalt, peber, lidt chili og muskat. Jeg portionsanretter på skiver af toastbrød (eller andet brød) topper med bacon og ost