I aften har menuen stået på cannelloni med oksekød og bechamel. Kødsaucen var smag til med rødvin, fløde og timian og jeg kan roligt sige, at det var noget både Morten og jeg kunne lide. Det var lige før Morten spandt, imens vi spiste. Rødvin og timian går virkelig op i en højere enhed, og piskefløden runder i den grad saucen af på en blød og lækker måde. Det er bestemt en kaloriebasker, men det skal der jo også være plads til engang imellem.
Lækker opskrift på cannelloni med oksekød.
Jeg elsker cannelloni. Det minder så meget om lasagne, som jeg også er vild med, men alligevel er det smagsmæssigt langt fra en traditionel lasagne, der smager af tomat og basilikum. Bechamelsaucen får lige et ekstra skud muskatnød, når det er til cannelloni. Men ellers laver jeg en helt traditionel bechamel på smør, mel, mælk, salt og peber.
Vores cannelloni blev serveret med en blandet salat og et stykke af en lækker focaccia, som jeg købte med hjem fra bageren i dag. Uhh det var god mad, efter en lang dag på arbejde. Og så er der oven i købet rester til i morgen. Det er bare det bedste.
Cannelloni med oksekød
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 200 gr champignons
- 450 gr hakket oksekød
- 2 dl rødvin
- 2 tsk tørret timian
- 1/2 dl fløde
- salt og peber
Bechamelsauce
- 40 gr smør
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 tsk friskrevet muskatnød
- salt og peber
Desuden
- 400 gr friske lasagneplader
- 100 gr revet ost
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
- Skær champignonerne i skiver, tilsæt dem til gryden og steg et par minutter.
- Kom hakket oksekød i gryden og brun det godt.
- Tilsæt rødvin, timian, fløde, salt og peber, og lad saucen simre i ca. 20 minutter.
Bechamelsauce
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
- Tilsæt herefter mælken og pisk grundigt til en klumpfri sauce.
- Smag herefter til med revet muskatnød, salt og peber. Stil saucen til side.
Samling af cannelloni
- Bred lasagnepladerne ud og del dem i mindre stykker. Fordel lidt kødsauce på hvert pastastykke og rul pastaen sammen om fyldet.
- Gentag til alt oksekødet og lasagnepladerne er brugt og placer pastarullerne med oksekødsfyldet tæt sammen i et ildfast fad.
- Fordel bechamelsaucen ovenpå pastarullerne og drys med revet ost øverst.
- Gratiner retten i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 20-30 minuter, til osten er gylden og lasagnepladerne er møre.
- Server cannellonierne med salat og brød til.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Retten kan desuden fryses.
Det var faktisk en rigtig godt idé, det tænkte jeg slet ikke på den da. Men fyldet var nu også lidt smuldrende, så jeg ved ikke, om det havde hjulpet alligevel:-)
Mange hilsner fra
Anne.
I smider da bare fyldet i en frysepose, klipper et hul i det ene hjørne – og så er det bare igang med at fylde rør 🙂 Det tager fem min.
/Louise
Frisk lasagneplader bliver det for eftertiden, Birthe! Hold fast jeg skældte ud, mens jeg stod der med en theske og forsøgte at presse halve champignons og kødstykker ned i de der slatne rør…Hrmpf:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Friske lasagnerplader er virkelig gode til cannelloni – jeg er bare for utålmodig til at stå og proppe fyldet ned i nogle rør 🙂
Mange hilsner
Birthe
Jeg ved ikke hvilke kokke man har prøvet at lette arbejdet for med de tørrede rør, men det er i hvert fald ikke mig – eller dig, tilsyneladende;-)
Jeg har præcis gjort samme erfaring 😀 De der tørrede rør er vist lavet til nogle andre kokke.
Cannelloni smager så godt, jeg vil prøve at lave dem med friske lasagneplader en anden dag. Godt tip, tak.
De smager også super godt:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Uhmmm, elsker cannelloni 🙂
Mange hilsner
Birthe
Det er sååååååå godt – jeg udsatte det også i lang tid inden jeg kom i gang og nu er jeg nærmest afhængig:-)
Det er ligesom lasagne og alligevel så anderledes:-)
Mmm! Det ser bare super lækkert ud! Har endnu til gode at lave canneloni, men nu er jeg sikker på, at det bliver snart 😀