Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Champignonsuppe – nem suppe med champignons.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Herhjemme er vi ret glade for svampe, og især i løbet af efterårsmånederne, er der jævnligt champignonsuppe på menuen. Ikke fordi at champignons ikke kan skaffes resten af året, men efterår og svampe hører jo bare uløseligt sammen. Og så er sådan en skål suppe med champignons jo dejlig at varme sig på på en kølig efterårsdag.

Se også – Tartiflette med kartofler I Ovnbagte rodfrugter I Svampe a la creme

Champignonsuppe med fløde og timian.

Jeg jævner gerne min champignonsuppe ganske let med hvedemel. Ikke meget men bare lige nok til, at suppen tykner let. Præcis ligesom når man laver aspargessuppe. Vil man ikke bruge hvedemel, så kan man i stedet blende suppen kort inden servering. Enten i en almindelig blender eller ved at stikke en stavblender i gryden. Når suppen blendes glat “forsvinder” stykkerne af løg, hvidløg og champignons og dermed bliver suppen måske lidt mere børnevenlig. Men det bestemmer man jo selv.

Derudover smager jeg gerne suppen til med en sjat fløde. Og så er jeg ret glad for at tilsætte en smule flødeost (enten pikant eller naturel flødeost) til suppen. Dels bidrager osten med en lækker cremet konsistens, men den tilfører også en smule syrlighed, hvilket jeg synes klæder suppen ualmindeligt godt. Så meget smag er der jo trods alt heller ikke i champignons. Vil man ikke bruge flødeost, så kan man dog uden problemer tilsætte ekstra fløde.

Tip! Se også tips til lækre variationer over champignonsuppe under opskriften.

4,17 fra 12 stemmer

Champignonsuppe

30 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gr brune champignons (eller alm. champignons)
  • 25 gr smør
  • 2 stk løg (skrællede og finthakkede)
  • 2 fed hvidløg (skrællede og hakkede)
  • 2 tsk tørret timian
  • 3 spsk hvedemel
  • 10 dl hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 100 gr flødeost naturel (kan erstattes af 1 dl fløde)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rens de brune champignons og skær dem i tynde skiver.
  • Varm 1 spsk smør op i en stor gryde. Steg svampene i smørret, indtil de bliver gyldne.
  • Tag svampene op af gryden og stil dem til side.
  • Smelt 1 spsk smør i gryden og sauter løg og hvidløg i smørret, indtil de bliver klare.
  • Rør tørret timian og hvedemel ud i de sauterede løg og hvidløg.
  • Tilsæt bouillon til gryden og pisk suppen igennem, så suppen jævnes og tykner let.
  • Tilsæt de sauterede champignons – hold evt. lidt tilbage til pynt. Bring gryden i kog under låg og lad suppen simre i 5-10 minutter
  • Tilsæt fløde og pikantost til suppen.
  • Lad osten smelte under omrøring i den varme suppe og smag til med salt og peber.
  • Varm suppen igennem og server den med ristede champignons og frisk timian, persille eller purløg på toppen.
  • Bliver der rester, så kan suppen sagtens holde 2-3 dage i køleskabet. Suppen kan desuden fryses.

Lækre variationer af champignons suppe.

Champignons kan snildt erstattes af andre forme for svampe. Og om efteråret, hvor skoven (og butikkerne) bugner af lækre svampe som Karl Johan, kantareller, bøgehatte og meget andet godt, er det jo oplagt at bruge en blanding af lækre svampe til suppen.

Herhjemme er grøntsagssupper det oplagte valg på de kødfrie dage, men vil man ikke servere en vegetarisk suppe, så kan man snildt supplere fyldet med en håndfuld kødboller. Enten lavet på hakket svinekød eller kyllingekød. En anden mulighed er at supplere de ristede svampe på toppen af suppen med sprødstegt bacon eller chorizopølse i tern. Og kogt eller stegt kyllingebryst plukket i mindre stykker er også superlækkert.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anni
1 år siden

Kan man tilføje en form for kød

Olivia
1 år siden

Er det hjemmelavet hønsebouillon?
Jeg prøver at finde købe flydende hønsebouillon, men har ikke haft heldet med mig endnu.