Det er vist de færreste, der kan stå for en rigtig lækker chokoladekage. Og hjemme hos os er det især den her chokoladekage med chokoladecreme, der hitter. En klassisk bradepandekage, som både er lækker og samtidig virkelig hurtig at røre sammen.
Nem chokoladekage med chokoladecreme.
Det er tale om en virkelig lækker, svampet og smovset chokoladekage. Sådan en kage, der virkelig hitter hos chokolade-elskerne. Og faktisk er den ikke bare nem at lave. Den skal også helst bages dagen i forvejen, og hvile på køl natten over, for at blive rigtig godt snasket. Chokoladekagen er derfor alletiders “tage-med” kage, hvis der skal deles kage ud til kollegaerne eller klassekammeraterne.
Se også – Chokoladekage med glasur I Brownies I Marabou chokoladekage
For at fuldende kagen, smører jeg et lag chokoladecreme på toppen. Kombinationen af smovset chokoladekage og luftig creme er virkelig lækker. Men man kan godt nøjes med glasur eller smeltet chokolade. Det er nu ikke fordi, at chokoladecremen er svær at lave. Faktisk vil jeg næsten vove den påstand, at det er nemmere, at røre chokoladecremen sammen, end at smelte og temperere chokolade til toppen. Men det kan jo en smagssag.
Tip Se tips til variationer af chokoladekage med chokoladecreme under opskriften.
Chokoladekage med chokoladecreme
Ingredienser
- 250 gr hvedemel
- 350 gr sukker
- 100 gr kakaopulver (usødet kakaopulver)
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt (jeg bruger groft salt)
- 2,5 dl tykmælk (kærnemælk og yoghurt kan også bruges)
- 2,5 dl mælk (eller vand)
- 150 gr smør (smeltet)
- 2 stk æg
- 100 gr mørk chokolade (finthakket)
Chokoladecreme
- 2,5 dl piskefløde
- 100 gr sukker
- 50 gr kakaopulver (usødet kakaopulver)
- 2 tsk vaniljesukker
- tivoli krymmel (til pynt)
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel, sukker, kakaopulver, vanilje, natron, bagepulver og salt i en skål.
- Tilsæt tykmælk, mælk, smør og æg og pisk til en glat dej.
- Til sidst vendes finthakket chokolade i dejen (chokolade kan udelades).
- Fordel dejen i et ildfast fad eller bradepande (ca 25 x 35 cm) foret med bagepapir.
- Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i 45-60 minutter. Tiden varierer fra ovn til ovn, så hold øje og tjek evt. om kagen er gennembagt ved at stikke en tandstikker eller lign. i kagen.
- Lad kagen afkøle, dæk den herefter til med folie eller husholdningsfilm og stil den på køl til dagen efter eller i minimum 8-10 timer.
Chokoladecreme
- Kom piskefløde, sukker, kakao og vanilje i en skål og rør det let sammen.
- Dæk skålen til og stil den på køl til dagen efter eller i minimum 8-10 timer.
- Befri kagen for bagepapiret og læg den tilbage i formen eller på et fad.
- Pisk fløde-kakaoblandingen til skum og fordel det ovenpå chokoladekagen.
- Pynt evt. med krymmel eller lignende.
- Opbevar kagen på køl indtil servering.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Kagen kan desuden fryses.
Tips til lækre variationer.
Til chokoladecremen bruger jeg fløde, sukker, kakao og en smule vanilje, som piskes sammen til en luftig creme. Vil du gerne have rigtig chokolade i cremen, og ikke nøjes med kakaopulver, så kan du i stedet lavet en sarah bernhardt creme, bestående af fløde og chokolade som koges op, afkøles og piskes til creme. Vær opmærksom på endelig ikke at piske sarah bernhardt cremen for længe eller for hårdt. Så kan den skille og blive grynet.
Den her opskrift passer til en stor bradepande på ca. 25 x 35 cm. Vil du lave en endnu større chokoladekage i den store bradepande fra ovnen, så anbefaler jeg, at du laver 1½ eller 2 gange opskrift. Vær desuden OBS på, at bagetiden kan blive forlænget. Dette varierer dog fra ovn til ovn, så tjek evt. om kagen er gennembagt, ved at stikke et lille træspyd eller en tandstikker ned i midten af kagen. Hænger der dej ved pinden, så skal kagen bage lidt længere.
Hvad er bage- cacao?
Annie – Det er ren kakaopulver, som du kan bruge til at bage eller til at lave varm kakao. Altså ikke Nesquick og lignende produkter, som er blandet med sukker 😀