Man går sjældent galt i byen med en chokolademousse, når man skal lave en lækker dessert. Og laver man en chokolademousse med Baileys, så bliver det næsten endnu bedre. Den fløjlsbløde og cremede flødelikør er nemlig helt perfekt i en chokolademousse, hvor den giver et skønt lille “kick” til chokoladesmagen. Helt oplagt til nytårsaften eller en lækker gæstemiddag, hvor desserten gerne må være lidt særlig.
Se også – Baileys islagkage I Nytårs cheesecake I Citronfromage
Opskrift på chokolademousse med Baileys.
Det er ikke bare nemt at lave en chokolademousse med Baileys. Den kan også forberedes i rigtig god tid, fx dagen før. Ret perfekt hvis man gerne vil være lidt på forkant til en gæstemiddag, nytårsaften eller hvad det nu kunne være.
Jeg har pyntet denne her Baileys mousse helt enkelt med grofthakket daim-chokolade og guld/kobberkugler af chokolade og lakrids, så det er ret nemt. Men selvfølgelig kan man sagtens gøre mere ud af det, hvis man har lyst. Lidt hjemmelavet chokoladepynt, karamel-krokant eller grofthakkede brændte mandler er jo superlækkert. Og en lille “dut” flødeskum og måske lidt grofthakkede, grønne pistacier eller frysetørrede hindbær på toppen ser også fint ud.
Tip! Se mine bedste tips til lækre variationer under opskriften.
Chokolademousse med Baileys
Ingredienser
- 125 gr mørk chokolade
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- 40 gr flormelis
- 0,25 dl Baileys eller lign. flødelikør
- 2 dl piskefløde
Desuden
- evt hakket daim og guldkugler til pynt
Fremgangsmåde
- Smelt chokoladen i mikrobølgeovn eller over vandbad og lad det afkøle let.
- Kom æggeblommer og flormelis i en skål og pisk til en tyk æggesnaps.
- Hæld den smeltede chokolade ned i æggesnapsen under piskning.
- Rør Baileys i chokoladeblandingen.
- Pisk fløden til skum og vend forsigtigt chokoladeblandingen i flødeskummet.
- Fordel chokolademoussen i 4 portionsglas og stil dem på køl i 1-2 timer.
- Pynt evt. med grofthakket daim-chokolade og guldkugler inden servering.
- Evt. rester kan gemmes 2-3 dage på køl. Chokolademousse kan desuden fryses.
Tips til opskriften.
I stedet for mørk chokolade kan man bruge mælkechokolade eller hvid chokolade til moussen. Hvid chokolade og mælkechokolade smager ikke helt så kraftigt som mørk chokolade, så Baileys-smagen bliver en smule mere fremtrædende. Til gengæld synes jeg, at den mørke og let bitre chokolade smager eminent godt, når den får et strejf af Baileys.
Man kan tilsætte 1-2 spsk kold, stærk kaffe eller espresso til Baileyen, inden man vender den i chokolade-æggesnapsen. Kaffe, Baileys og chokolade er virkelig et skønt match.
Baileys kan erstattes af andre former for flødelikør. Man kan desuden veksle imellem de forskellige udgaver af Baileys, hvis man vil variere smagen på sin chokolademousse med Baileys.
Chokolademousse med Baileys til kager.
Vil man bruge chokolademousse med Baileys som fyld i en kage, anbefaler jeg, at man “sætter” moussen med lidt husblas. I hvert fald hvis der er tale om en støbt kage, som skal kunne holde sig selv.
Husblassen (jeg vil mene at 3-4 ark er nok til ovenstående opskrift) udblødes i vand og smeltes forsigtigt i Baileysen. Herefter tempereres Baileys-husblassen med chokolade-æggesnapsen, inden de 2 blandinger røres sammen og til sidst vendes i flødeskummet.