Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Chokorug – rugbrødsboller med chokolade.

20 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift chokorug rugbrødsboller med chokolade og hasselnøddeflager

De fleste af os kender vist til de lækre rugbrødsboller med chokolade og nødder, også kaldet chokorug, som man kan købe i bagerbutikkerne. Herhjemme er det især Morten, der en fan. Men  jeg må da indrømme, at jeg også godt kan finde på at hapse et chokorug eller to. 

Opskrift på chokorug.

Men når nu de der chokorug er så lækre, så har jeg jo også været nødt til at eksperimentere med en hjemmelavet version. Og i weekenden blev det endelig tid til en testbagning. 

Jeg lavede bollerne i en koldhævet version, som fik lov til at hæve på køl natten over. Efterfølgende blev bollerne formet med en våd ske, og så fik de lov til at efterhæve, imens vi gik en lang tur i skoven med Villy. Da vi kom hjem, satte jeg mine chokorug i ovnen, og så nød vi hver en lun nybagt bolle til en kop varm te, imens tusmørket langsomt kom snigende.

Og nøj hvor var de bare lækre. Det er lige før, jeg vil påstå, at de er endnu bedre end dem fra bageren. Måske fordi bollerne var helt nybagte, lækre og lune med smeltende chokoladebidder. Måske fordi der er tale om mine egne, hjemmelavede boller. Men når man bider i sådan en lun og chokoladelækker rugbrødsbolle, så mærker man en lille smule lykke.

Ingen bedømmelser

Chokorug

Denne ret er fryseegnet
Hæve- og bagetid12 timer 20 minutter
Samlet tid12 timer 40 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 1 flaske hvidtøl (33 cl)
  • 10 gr gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 gr rugmel
  • 125 gr fuldkornshvedemel
  • 150 gr hvedemel
  • 75 gr hørfrø
  • 75 gr solsikkekerner
  • 3 spsk mørk eller lys sirup
  • 150 gr mørk chokolade (grofthakket)
  • 100 gr hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  • Hæld hvidtøl i en skål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt salt, rugmel, fuldkornsmel, hvedemel, hørfrø, solsikkefrø, sirup og chokolade og rør det hele sammen til en klistret dej.
  • Lad dejen hæve tildækket på køl i min. 10-12 timer, men gerne til næste dag.
  • Form dejen til 12 boller vha en våd spiseske. Rul bollerne i hasselnøddeflager og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca 2 timer.
  • Opvarm ovnen til 250 °C. Sæt pladen med bollerne i ovnen og sænk temperaturen til 180 °C (varmluft). Bag bollerne i ca 20 minutter, til de er gyldne.
  • Afkøl bollerne på bageristen og spis dem lune eller kolde.
  • Chokorug kan holde sig i 2-3 dage i en pose. De kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
9 år siden

*sniger lige en hånd ind på bloggen og hapser en chokorug*
Nammenam! 😀

Camilla
9 år siden

De ser så lækre ud og overhaler sikkert Lagkagehusets med flere længder

Louise
8 år siden

Hvor lang tid kan de holde sig? Skal de opbevares på køl? Kan de fryses?

Christina
7 år siden

Måske et fjollet spørgsmål, men kan man koldthæve disse?

Anne Koch
7 år siden

Skal de køleskabet til næste dag eller kan man gode bage dem samme dag?

har lige bagt en portion og de smager rigtig gode, men blev flade som en cookie og flot tunde – tror måske de har hævet for meget?

Sonja Pedersen
7 år siden

hejsa
jeg tåler ikke solsikkekerner – har du et forslag til andre kerner?
jeg har prøvet en opskrift hvor jeg skiftede solsikkekernerne ud med samme mængde chiafrø; men det blev ikke godt!
kærlig hilsen Sonja

Rikke
6 år siden

Hej.
Jeg bagte dem som der stod i opskriften, men efter 15 minutter var de helt brændte? Jeg ved ikke rigtig hvad der gik galt.
Kærlig hilsen Rikke

Lisbeth
6 år siden

Kunne man forsøge sig med surdej i stedet for gær?

Heidi
5 år siden

Vil prøve at lave disse chokorug men kunne godt tænke mig at put lidt rosiner i tror du man kan det eller tror du det bliver for sødt når der også er sirup i

Emillia
4 år siden

Hejsa, har du et forslag til hvad man kan erstatte hvidtøllen med?