Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Deep pan pizza – pizza med tyk bund.

9 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fast food, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Der findes ikke noget sted i verden, hvor jeg har spist så god deep pan pizza, som i New York. Generelt er der jo bare noget med New York og pizza. Og det hænger vel sammen med, at alle emigranterne landede i New York, når de kom ind med skibene fra Europa. En del italienere blev boende i stedet for at rejse videre mod vest, og de begyndte selvfølgelig at bage pizzaer. Med tiden blev det også til deep pan pizzaer med tykke bunde, som supplement til de klassiske, tyndbundede, italienske pizzaer. Og i dag er de fleste vist enige om, at deep pan pizza stammer fra USA.

Se også – Bradepandepizza I Hjemmelavet pizza I Pizzakartofler

Deep pan pizza opskrift

Jeg er vild med deep pan pizza og har ofte bestilt dem fra pizzariaer herhjemme. Men jeg må indrømme, at jeg ofte bliver lidt skuffet, for jeg synes, at bunden er alt for tynd. En ægte deep pan pizza skal bages i en form, så den kan få en lækker bund med svampet krumme og let sprød skorpe. Og modsat fyldet på de tynde pizzaer, hvor man med fordel kan gå efter begrebet “less is more”, så må der gerne komme godt med fyld på en deep pan pizza.

Jeg er vild med pepperoni pizza, men fyldet bestemmer man selvfølgelig selv. En pizza med kylling, karry og frisk ananas er bestemt også lækker. Og jeg kan også anbefale en vegetarversion med masser af skønne grøntsager. Nedenstående opskrift er beregnet til én enkelt deep pan pizza, og det passer lige til Morten og mig. Som regel er der 1-2 små slices tilbage. Er man mere end 2 personer, vil jeg nok anbefale, at man laver dobbelt portion.

Tip! Se evt tips til de bedste forme til deep pan pizzaer under opskriften. 

4,08 fra 14 stemmer

Deep pan pizza

Hæve- og bagetid1 time 45 minutter
Samlet tid2 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 dl vand (lillefingervarmt)
 • 25 gr gær
 • 1 tsk salt (jeg bruger groft salt)
 • 1 tsk sukker
 • 75 gr durummel
 • 225 gr hvedemel (+ lidt til æltning/udrulning)

Pizzatopping

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
 • Tilsæt salt, sukker, durummel og hvedemel og ælt grundigt til en blank og smidig dej. Dæk skålen til og lad dejen hæve 1 time.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til en kugle. Form herefter kuglen til en pizzabund ved at hive i dejen og presse den tyndere med fingrene.
 • Spray eller pensl en metalform/springform (ca 28 cm i diameter) med olivenolie og læg pizzabunden heri. Lad bunden efterhæve i ca 30 minutter.
 • Læg en bageplade i ovnen og varm ovnen op til 250 °C (varmluft).
 • Imens smøres pizzabunden med tomatsauce og toppes med revet ost og pepperoni.
 • Sæt pizzaen ind i ovnen på den varme bageplade. Sænk temperaturen til 225 °C (varmluft) og bag pizzaen i 10-12 minutter, til den er gylden og gennembagt.
 • Tag pizzaen ud af ovnen og fjern formen. Drys med lidt oregano og server.

 

Se også – 

 

Bradepandepizza 

 

Hjemmelavet pizza

 

Brug en metalform til pizzaen.

En ægte deep pan pizza skal bages i en rund form eller “pande”. Jeg har købt 2 “pander” til deep pan pizzaer. De er lavet af metal og har en lille kant hele vejen rundt. Alternativt kan man sagtens nøjes med en bageform eller springform af metal. Og regner man ikke med at komme til at bage uanede mængder af deep pan pizzaer, så er det et helt fint sted at starte. En bradepande af metal kan såmænd også gøre det – pizzaen SKAL jo ikke være rundt.

Det er dog væsentligt, at formen lige netop er af metal. Man kan ikke bruge en tærteform af keramik eller glas og så regne med at få samme gode resultat. Metal er nemlig lynhurtigt at opvarme, hvilket giver helt optimale forhold, når pizzabunden skal bages. Glas og keramik derimod opvarmes og afkøles langsomt. Og skaber desuden masser af damp undervejs. Af samme grund anbefaler jeg faktisk altid en tærteform af metal, hvis man vil have tærter med lækre, sprøde bunde.

Subscribe
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Berit
4 år siden

Lidt serviceinfo: De har stadig den slags pander i Citti – jeg har lige købt en på 32 cm. De hedder Kaiser Pizza-, Pie- und Backblech. De kan også købes forskellige steder på nettet, men man skal se sig for – priserne varierer MEGET. Min kostede 20€ i Citti.

Ahmad
2 år siden

Jeg læste spændt deep pan pizza opskriften her, dette er det samme som alm. pizza dej , derfor ikke rigtigt deep pan pizza .

Lars Bredgaard
2 år siden

Jeg forstår ikke hvorfor du ikke bruger tørgær når du bager det er nemmere at opbevare frisk gær bliver altid for gammel for mig fordi jeg ikke når at bruge det.
Det kræver lidt ekstra æltning og lidt længere hæve tid men ellers virker det vel ens
Bare en lille strøtanke fra mig

Lars Bredgaard
2 år siden

Gør det nogen forskel hvis man har en pizzasten i ovnen i stedet for bageplade? Jeg har tænkt mig at komme pizzaen i en støbejerns pande og så ind på stenen i ovnen

Angelika
2 år siden

Ser lækkert ud

Bent
4 måneder siden

5 stars
Fantastisk Pizza – dog skal der kun bruges 25 gram gær