Nøj hvor har jeg bare glædet mig til at dele denne her opskrift med jer, selvom jeg godt ved, at den måske er lidt skør. Men det skal der jo også være plads til engang imellem. Sagen er den, at jeg bagte en portion store og luftige kanelsnegle forleden dag og da fastelavn nærmer sig, kom jeg pludselig i tanker om, at man måske kunne bruge kanelsneglene som en form for fastelavnsboller og fylde dem med flødecreme. Som tænkt så gjort og snart var jeg klar med en portion……… vi kan jo kalde dem fastelavnssnegle 😀
Kanelsneglene er lavet lige ud ad landevejen efter denne her opskrift, og ligger man selv inde med verdens bedste opskrift på snegle, så bruger man selvfølgelig bare den. De afkølede snegle blev forsigtigt halveret og fyldt med en hjemmelavet vaniljeflødecreme, lavet på vaniljecreme og flødeskum. Cremen kogte jeg selv, og det tager ikke specielt lang tid, men skal det gå rigtig hurtigt, eller har man bare ikke lyst til at lave sin egen creme, så kan man også bruge færdigkøbt cremepulver, som piskes ud i mælk og efterfølgende vendes sammen med flødeskum. Der skal bruges nogenlunde lige meget creme og flødeskum til en god vaniljeflødecreme.
>> Se også min opskrift på gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og glasur lige her.
Da jeg nu havde besluttet, at sneglene skulle minde om fastelavnsboller, fik de også en skefuld marmelade i bunden, inden jeg sprøjtede cremen ud. Jeg syntes, det var superlækkert med den let syrlige hindbærmarmelade, som lige kunne bryde det søde, men jeg har også planer om at lave fastelavnssnegle med flødecreme og æblemos. Æbler og kanel er jo fantastisk sammen og jeg er sikker på, at det vil smage skønt. Bryder man sig derimod ikke om marmelade og kompotter, så udelader man selvfølgelig bare den del og nøjes med at fylde sneglene med flødecreme.
Resultatet blev for øvrigt et HIT. Hold nu op, hvor smager fastelavnssnegle bare godt og så er de jo dejligt nemme at lave. Vil man ikke bage sine snegle selv, så tror jeg oven i købet, at man kan købe kanelsnegle som bake off i større supermarkeder og selvfølgelig i IKEA. Jeg anbefaler dog, at man holder sig til snegle, som er lavet på gærdej. De klassiske morgensnegle af wienerbrødsdej er meget flade, så jeg tror, at det vil være næsten umuligt at halvere dem med et godt resultat. Og derudover tænker jeg faktisk også, at det bliver for meget, hvis man fylder de fede wienerbrødssnegle yderligere med flødecreme og syltetøj.
Fastelavnssnegle
Ingredienser
Vanilje flødecreme
- 2,5 dl mælk
- 50 gr sukker
- 2 stk æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk maizena
- 2,5 dl piskefløde
Desuden
- 8 stk kanelsnegle (brug evt. denne her opskrift)
- 2 dl hindbærmarmelade (eller æblemos)
Fremgangsmåde
- Rør 2 dl mælk, sukker, æg og vaniljesukker sammen i en gryde og opvarm gryden ved svag varme.
- Opløs maizena i resten af mælken og hæld blandingen i gryden.
- Kog cremen under jævnlig omrøring til den tykner – det tager ca. 5-10 minutter.
- Hæld cremen i en skål og afkøl den.
- Pisk fløden til skum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme til en luftig vaniljeflødecreme. Hæld cremen på en sprøjtepose med stjernetyl.
Samling af fastelavns snegle
- Halver forsigtigt kanelsneglene, så toppen ikke går i stykker og fordel hindbærmarmeladen på de nederste "bunde".
- Sprøjt flødecremen ovenpå marmeladen i en cirkel og læg toppen af kanelsneglene over som låg.
- Har du ikke drysset perlesukker på kanelsneglene, så kan de evt. pyntes med glasur eller sigtet flormelis.
Det lyder som en rigtig lækker kage, som helt sikkert skal afprøves. Især da det er to ynglingskager, du har forenet til en 🙂
Pia – Det er virkelig et hit og jeg kan kun anbefale dem. Herhjemme bliver de i hvert fald efterspurgt igen og igen 🙂
Det ser ud som om, at sneglene er bagt i muffinform med den lige kant. Er de det? Ellers bliver de jo ikke så høje og lige i kanterne.
Maj-Britt – Nej, sneglene er bagt på helt traditionel vis. Jeg har én gang i mit liv prøvet at lave snegle i muffinforme, og jeg gør det aldrig igen. De hævede ud over alle kanter og midten af hver snegl blev ligesom presset op og væltede 😀 😀
Nu gør jeg bare det, at jeg skærer dejen til sneglene i gode, tykke skiver (måske derfor de ser lidt højere ud), og så skubber jeg “snippen” af dejen ind under selve sneglen, så den ikke åbner sig under bagningen 🙂