Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Flæskesteg i airfryer.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Airfryer opskrifter, Hovedretter, Julemad og juleopskrifter, Mortens aften, Nemlig opskrifter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften
Opskrift flæskesteg i airfryer

De fleste af os kan vist blive enige om, at succeskriteriet for en lækker flæskesteg er saftigt kød og knasende sprøde svær. Og hvis man tilbereder sin flæskesteg i airfryer, så bliver det lige lidt nemmere at opnå begge dele. Faktisk kan man nærmest bare læne sig tilbage og lade maskinen klare hele arbejdet.

>> Se alle airfryer opskrifter her.

Sprød flæskesteg i airfryer.

Modsat min sædvanlige opskrift på flæskesteg, som tager 3 timer at lave, så er en flæskesteg i airfryer færdig på bare lidt over 1 time. Tilberedningstiden kommer selvfølgelig an på stegens størrelse. Men en pæn steg på ca 1½ kg bliver superlækker og dejligt saftig på den tid.

Og så er der sværene. Knasende sprøde flæskesvær, som min traditionelle ovn ikke kunne have lavet bedre. Og stegen bliver serveret efter alle kunstens regler med brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og lækker sauce lavet af stegeskyen fra flæskestegen.

Tip! Læs meget mere om airfryers og se mine bedste tips under opskriften.

4,29 fra 52 stemmer

Flæskesteg (airfryer)

Stegetid1 time 10 minutter
Samlet tid1 time 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg (ca 1½ kg)
  • 1 dl vand (kogende)
  • salt

Brun flæskestegs sauce

  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl madlavnings- eller piskefløde
  • madkulør
  • 2 tsk sukker (eller ribsgelé)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kontroller at sværen er ridset ordenligt ned til kødet (dog ikke ned i kødet). Skær evt. selv sværene efter med en kniv.
  • Læg bundristen på plads i skuffen til airfryeren og placer stegen ovenpå risten.
  • Overhæld stegen med kogende vand så sværene adskilles let. Vandet kan senere bruges til sauce, så bunden må ikke koge tør. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
  • Drys salt ned imellem hvert svær. Salt er medvirkende til sprøde svær, så her kan det godt betale sig at være lidt grundig.
  • Sørg for, at stegen ligger nogenlunde lige på risten, så sværen bliver tilberedt jævnt. Juster evt. med et par halve kartofler, hvis et hjørne skråner.
  • Tilbered stegen ved 180 °C i 60 minutter.
  • Juster herefter temperaturen til 200 °C og steg i yderligere 10-15 minutter, indtil sværen er gylden og sprød.
  • Bruges et stegetermometer, så skal temperaturen gerne ligge på ca 63-65 °C. Så er stegen gennemstegt, men stadig lækker og saftig.
  • Lad stegen hvile i ca 10 minutter inden servering. Imens kan saucen laves af skyen fra bunden af skuffen.

Brun flæskestegs sauce

  • Hæld skyen fra bradepanden over i en gryde – der skal bruges ca. 4 dl. Er der meget fedt på toppen, så skum evt. noget af det væk.
  • Bring skyen i kog.
  • Ryst hvedemel og vand sammen til en meljævning og rør jævningen i skyen.
  • Lad saucen koge igennem i et par minutter, indtil saucen tykner.
  • Tilsæt fløde og juster evt. farven med lidt sauce kulør.
  • Smag saucen til med sukker eller ribsgelé, salt og peber. Server saucen til flæskestegen sammen med kartofler, rødkål og evt. brunede kartofler.
 
 
 

Hvad er en airfryer?

En airfryer fungerer groft sagt som en varmluftsovn i miniformat. Men den er hurtigere til både at varme (fordi den ikke kræver forvarmning) og til at tilberede maden end en traditionel varmluftsovn. Faktisk kan man i visse tilfælde nedsætte tilberedningstiden af maden med helt op til 50 %

>> Se min opskrift på hamburgerryg i airfryer her.

Maden tilberedes ved hjælp af varm luft, der blæses rundt i airfryeren, hvilket betyder, at man kan opnå lækker og sprød stegeskorpe med et minimum af fedtstof. Dette gælder fx for pommes frites og ovnristede kartofler, forårsruller, panerede fiskefileter, kyllingenuggets, indbagte rejer og meget mere. Den hurtige tilberedningstid betyder i øvrigt, at kødet holder sig dejligt saftigt. I hvert fald har jeg haft stor succes med både den her flæskesteg og en supersaftig, helstegt kylling med sprødt skind.

Tips til airfryer.

En airfryer kan måske ikke helt erstatte en traditionel ovn, men den er et fantastisk alternativ. Specielt i mindre husholdninger (1-3 personer), hvor det ikke altid kan betale sig at opvarme ovnen for at tilberede en lille portion. Men eftersom det er både nemt og superlækkert at lave mad i en airfryer, så kan større familier helt sikkert også få glæde af en. Man bør derfor altid starte med at gennemtænke behov, og så finde en model i størrelse og kapacitet svarende dertil. Det er jo så ærgerligt at få købt for småt.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lars
1 år siden

5 stars
Tupperware har i øjeblikket en fantastisk airfryer til salg. Maskinen kan simpelthen ikke undværes

Marianne
1 år siden

Skal det 1 l vand ned i airfryeren?

Kirsten
1 år siden

Har brugt din opskrift til flæskesteg i min Cosori airfreyer.
Sværen blev stenhård.
Tænker om jeg skal sænke temperaturen 10 g.?
Vh Kirsten

Ruth
1 år siden

5 stars
Flæskestegen behøver ikke ligge lige i en airfryer. Sværen bliver sprød hele vejen rundt, også selvom stegen ligger skævt😉. Har også lavet medister med bacon omkring. Den bliver ligeså sprød i bunden, som ovenpå. 👍