Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Fully loaded hasselback kartofler

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Forretter, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Fully loaded hasselback kartofler. En skøn snack, forret, tilbehør eller hovedret, som jeg første gang fik serveret i USA, hvor man ingen problemer har med at kreere noget, som måske nok er en lille smule “for meget”. De her hasselback kartofler er således fyldt med smeltet ost, cremet fraiche og sprødstegt bacon og et lille grønt drys forårsløg på toppen.

Se også – Pizza kartofler Mini hasselback kartofler I Dobbeltbage kartofler

Opskrift på fully loaded hasselback kartofler.

Kan man lave almindelige hasselback kartofler, så kan man også lave denne her fully loaded version, for det er på ingen måde svært. Og med “fully loaded” menes egentlig bare, at kartoflerne er toppet med creme fraiche, bacon og forårsløg. Der kunne lige så godt være tale om tortillachips, bagte kartofler, pommes frites eller noget helt fjerde med creme fraiche, ost, forårsløg og måske finthakkede tomater. Lige så snart der er godt med fyld ovenpå, så er det fully loaded ifølge amerikanerne.

Vi spiser som regel fully loaded hasselback kartofler som selvstændig ret med en god salat til. De mætter ret godt, i hvert fald hvis man bruger nogle gode store bagekartofler. Man kan også servere kartoflerne som rigtig snasket tilbehør eller bare en snack. Men så anbefaler jeg, at bruge små kartofler, så de er lige til at hapse i 1-2 mundfulde.

Tip! Se også mine bedste tips til fully loaded hasselback kartofler under opskriften.

5 fra 2 stemmer

Hasselback kartofler (fully loaded)

Bagetid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 stk bagekartofler
 • 25 gr smør (smeltet)
 • 1 pk bacon i skiver
 • 100 gr revet cheddarost
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 stk forårsløg (skåret i tynde ringe)

Fremgangsmåde

 • Skyl og tør kartoflerne godt. Skær dem herefter til hasselback kartofler ved at skære dem i skiver uden at skære helt igennem bunden.
 • Pensl kartoflerne med smeltet smør.
 • Bag kartoflerne ved 150 °C (varmluft) i ca 90 minutter eller 200 °C (varmluft) i ca 60 minutter, indtil de er møre.
 • Når der er 10-15 minutter tilbage af kartoflernes bagetid, lægges baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steges gyldne og sprøde i ovnen.
 • Tag hasselback kartoflerne ud af ovnen, fordel revet cheddar på toppen og sæt kartoflerne tilbage i ovnen, indtil osten er smeltet.
 • Anret kartoflerne på et fad og fordel creme fraiche og bacon brækket i mindre stykker på toppen. Slut med et drys forårsløg og server.

Tips til opskriften.

 • De fully loaded hasselback kartofler kan nemt laves med almindelige, små kartofler, hvis de bare skal spises som en lækker snack. Fx til et glas vin eller en øl. Det er lidt nemmere lige at hapse en kartoffel hvis den er lavet i “bite size”.
 • Jeg skræller ikke kartoflerne, men nøjes bare med at skære nogle solide snit halvt igennem dem. Man kan sagtens skrælle kartoflerne, hvis man foretrækker det, men jeg synes, at det ser ret godt ud med skrællen, som bliver fint gyldenbrun, når kartoflerne bages i ovnen. Og så synes jeg faktisk også, at den sprøde kartoffelskræl smager ret godt.
 • I stedet for at drysse bacon på toppen kan man bruge kalkunbacon, sprødstegt chorizopølse eller lufttørret skinke. Man kan også vælge at stikke tynde skiver af chorizopølse eller pepperoni ned i kartoflen, så den bages sammen med kartoflen og bliver lækker og sprød. Beregn ca 30 minutters bagetid til chorizoen. Tiden afhænger lidt af ovnens temperatur.
Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
heidi
10 år siden

Sådan en kartoffel kunne jeg da godt lige spise til morgenmad (efter at have fastet i går)! Den ser godt nok lækker ud – skal helt klart prøves næste gang vi skal prøve noget kartoffeltilbehør.
Håber du vil skrive om Kelsen småkagerne engang du får dem smagt – det er jo min gamle fritids-arbejdsplads (og begge mine forældre har også været der), og jeg må indrømme at jeg havde ikke det bedste indtryk af kagerne dengang (men det er måske fordi jeg gjorde rent i maskinerne!). Men det er mange år siden jeg sidst har smagt noget fra Kelsen, så man kan jo håbe de er blevet lidt mere kvalitetsbevidste siden da 😉

Agnethe
10 år siden

Det skal SÅ meget prøves! Hold nu op hvor ser det bare lækkert ud og vi er jo vilde med den anden variant herhjemme, så mon ikke denne også går rent ind 😉

Pia
1 år siden

Servere du ikke andet til