Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Krydderkage med rosiner…

17 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Med alt den dejlige, hvide og knitrende sne, som er faldet over de sidste par dage, er jeg i dén grad blevet inspireret til hyggelige kage-bage projekter. Det er simpelthen noget af det bedste, at komme ind fra kulden og få et krus dejlig varm te og et stykke lækker, friskbagt krydderkage, så selvom januar i høj grad er en måned, der indbyder til lidt ekstra sundhed og vitaminer, så skal der altså også være plads til kage, når det sner.

Det er mange år siden, at jeg sidst har bagt en krydderkage og i virkeligheden er det nok nærmest en kage, som jeg forbinder med min mormor. Selvom det er “oppe i tiden” at bage kager som aldrig før, så har jeg lidt på fornemmelsen, at de gode gammeldags skærekager som sandkage, marmorkage og krydderkage har måttet vige lidt tilbage for diverse lagkager, cupcakes og fondantudsmykkede mesterværker. Men det ændrer altså ikke på, at de gammeldags skærekager i allerhøjeste grad stadigvæk holder 100 %

>> Se også min opskrift på en klassisk marmorkage lige her. 

Denne her krydderkage er utrolig lækker og så smager den både brunt og brændt, hvis man da kan omtale en kage i rosende vendinger på den måde? Det er for øvrigt en vældig god idé at bage netop en krydderkage i januar, for den er fyldt med julekrydderier, uden at være en decideret julekage, så ligger man inde med stødt ingefær, nellike, allehånde, kardemomme og kanel, så er dette her alletiders mulighed for at få tømt lidt ud i krydderiskabet – krydderier har nemlig en begrænset holdbarhed, inden de ligesom “mister pusten” og bliver noget ligegyldige i smagen.

Jeg er vild med rosiner i krydderkage, men bryder man sig ikke om den slags, kan de naturligvis udelades eller i stedet erstattes af anden tørret frugt, fx tranebær, eller man kan bruge syltet appelsinskal. Kagen er skøn, når den er nybagt, duftende og lækker, men den kan sagtens holde i et par dage, uden at blive tør. Skulle man alligevel ende med et lidt kedeligt og tørt stykke krydderkage, som prøv at riste det og smøre lidt koldt smør på. Mums, det er godt.

4 fra 7 stemmer

Krydderkage

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid1 time
Samlet tid1 time 20 minutter
Antal: 10 stykker

Ingredienser

  • 175 gr blødt smør
  • 100 gr sukker
  • 75 gr brun farin
  • 1 æg
  • 250 gr hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt allehånde (kan udelades)
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • dl mælk
  • 1 dl rosiner (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt og tilsæt ægget.
  • Sigt hvedemel sammen med natron, allehånde, ingefær, kardemomme, nellike, kanel og salt og vend det i dejen under omrøring skiftevis med mælken. Til sidst kommes rosinerne i dejen.
  • Smør en franskbrødsform med lidt smør eller for den med bagepapir.
  • Fordel dejen i formen og bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 1 time, til den er gennembagt. Tjek evt ved at stikke et lille træspyd eller lignende i midten af kagen. 
  • Vend kagen ud af formen og lad den køle af på bageristen.
Kagen holder sig blød og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan også fryses. 
Subscribe
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
marian andersen
7 år siden

Hej,
Er ved at lave denne skønne kage. men jeg har lige et spørgsmål?? hvad gør man med den brune farin?? ( jeg blandet den i dejen) håber ikke der sker noget??

MVH Marian

marian andersen
7 år siden

tusind tak, du har en masse dejlige opskrifter, en rigtig god side. god dag til dig vh marian

Christina
7 år siden

Jeg bagte denne vidunderlige kage i går og havde den med på aftenvagt. Du kan tro det bragte lykke, der var flere, der ville have opskriften?

Marlene
7 år siden

Hej Anne- Kathrine:-) Først og fremmest fed blok du har her, den er da helt nede på jorden , til sådan en skabsbager som mig, Fedt:-)Har du mon nogle gode ideer til bruse bads boller og brun kager m spelt? Bare en forspørgsel. De bedste hilsner Marlene

Magnus
5 år siden

Hejsa
Hvad skal man gange opskriften med, hvis man bager den i en springform med en omkreds på 26 cm?
Og hvad vil du tro den skal have i ovnen?

Bettina Sloth
2 år siden

Mums, DET er jo lige den kage jeg har ledt efter opskriften på, meget længe 🤣🤣
Den bagte min Bedstemor da jeg var barn og kom på ferie i Ålborg. Jeg har bagt andre krydderi kager men det var ikke den. Så super mange gange tak 👍👍 Den står i ovnen nu og her dufter simpelthen af barndoms minder.❤❤
Jeg er fra 1965, så det er efterhånden længe siden.

elsebeth andreasen
6 måneder siden

jeg køber krydder
bagepulver ,den er bare god med chokoladestykker i .

Karina
5 måneder siden

Hej.
Kan jeg bruge korender i stedet for rosiner?

Katja
3 måneder siden

Kan man bruge denne opskrift hvis man vil bruge en rund springform på 20cm i diameter eller skal der reguleres? – i så fald, hvad skal man regulere? (Nybegynder mht bagning og skal bage til en familiemiddag hos min kærestes familie meget snart)