Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Gammeldags rabarberkage.

11 kommentarer
Desserter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

En gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum – præcis ligesom i gammeldags æblekage med makroner og flødeskum. Bortset fra at jeg ikke kan mindes, nogensinde at have smagt varianten med rabarber. Jeg har tidligere lavet masser af kager med rabarber men aldrig denne og det var faktisk min mor, der satte tanken i gang hos mig. Hun snakkede nemlig om, at hun havde haft lyst til gammeldags rabarberkage. Og med rabarberne der vælter frem i haven, var det jo oplagt at prøve kræfter med sådan en lækkerbisken.

Se også – Rabarberkage med marcipan

Egentlig er det en ret simpel kage at bikse sammen. Faktisk nemmere end en æblekage, for rabarberne skal jo ikke skrælles ligesom med æbler. Rabarberne blev slet og ret skåret i mindre stykker og kogt møre i en gryde sammen med sukker og vanilje, inden de blev jævnet med lidt maizena og afkølet. Man jævner som bekendt ikke æblemosen til en gammeldags æblekage og nogen vil også hævde, at det ikke er nødvendigt at jævne rabarbergrøden, men jeg synes altså, det bliver en smule for tyndt og flydende, hvis ikke grøden jævnes lidt.

Den færdige rabarberkage kom med op til mine forældre, hvor den blev nydt til en god kop aftente og min mor var lykkelig, da hun så kagen. Inden teen var vi lige en tur ude ved et markhegn, som ligger et par minutters kørsel herfra, og klippe hyldeblomstskærme til hyldeblomstsaft. Ren idyl for øvrigt med en smuk blå himmel og en nedadgående sol, en lysegul kornmark, en kirkeklokke der ringede og en rabarberkage, der ventede derhjemme. Så er det sørme sommer i Danmark.

4,56 fra 9 stemmer

Rabarberkage med flødeskum

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr rabarberstængler
 • 200 gr sukker (eller efter smag)
 • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
 • 2 tsk maizena
 • 25 makroner
 • dl piskefløde

Fremgangsmåde

 • Skyl rabarberstænglerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med det vand, der hænger ved. 
 • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene ud i 1 tsk af sukkeret, så de skilles ad og kom vaniljesukkeret i gryden.
 • Lad rabarberne koge i 10-15 minutter, til de er møre. Rør jævnligt i gryden undervejs. 
 • Kom maizena i en lille skål og tilsæt lidt vand, ikke ret meget bare nok til at maizenaen kan opløses ved omrøring med en teske. 
 • Tilsæt maizenaopløsningen til rabarberne under omrøring og lad rabarberne koge endnu et par minutter, så maizenasmagen forsvinder. Tag rabarbergrøden af varmen og lad den køle helt af.
 • Saml kagen ved at komme et lag rabarbergrød i bunden af en skål. Fordel halvdelen af makronerne i et lag ovenpå rabarberne. Gentag med endnu et lag rabarber og makroner og afslut med rabarber. 
 • Pisk fløden til blødt skum og pynt kagen med flødeskum på toppen. Alternativt kan fløden serveres ved siden af, så man selv kan dosere mængden. 
 • Pynt evt. kagen med revet chokolade, mandelsplitter eller frysetørret hindbær.
I stedet for rabarbergrød kan man koge en god jordbærgrød og lave gammeldags jordbærkage med makroner og flødeskum. En klassisk æblekage er selvfølgelig også en mulighed. 
Subscribe
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bodil Holm
8 år siden

dejlig rabarberkage, gjorde stor lykke, jeg forsøger igen.

venlig hilsen
bodil

Steen Pedersen
8 år siden

Det virker som en god opskrift jeg må prøve, men har dog et spørgsmål. Skal rabarberne ikke koges i vand, og i givet fald – hvor meget?
Mvh Steen

Anette Marker
5 år siden

Elsker også rabarberkage. Udover makroner laver jeg crunch af groft rasp og rugbrødsdrys ( til ymer)

Rister det på panden eller i en gryde m smør og sukker.
Lægges lagvis m rabarberkompotten, når begge dele er afkølede. Øverst lægges knuste makroner og piskefløde.

Hanne Egebjerg
7 år siden

Der skal vel også Calsium Chlorid i rabarberne, som neutraliserer oxalsyren?
Det har jeg altid gjort ?

Jens peter
7 år siden

Kan man bruge frosne rabarber ? Der bliver nok noget mere væde men det kan jo hældes fra.
Gerne gode input.
Mvh. Jens

Rita Fabricius
4 år siden

Trifli
Sammen men i lag :
Rabarberkompot, knuste makroner og hjemmelavet kagecreme ( maizenagrød med æggesnaps , snapsen i grøden bringes til kogepunktet)
Trækker nogle timer og flødeskum på toppen 😋