Efter at have skrevet om kogt hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler forleden dag, skal I selvfølgelig ikke snydes for opskriften på en glaseret hamburgerryg. For det var nemlig lige præcis, hvad resterne af hamburgerryggen blev brugt til, da Morten og jeg jo ikke kunne spise det hele på en gang.
Se også – Kogt hamburgerryg I Grønlangkål I Brunede kartofler
Glaseret hamburgerryg – min bedste opskrift.
Udover at det er uhyre simpelt at lave en glaseret hamburgerryg, så smager det også helt fantastisk. Det salte kød og den søde og let skarpe smag af brun farin og sennep fra den karamelliserede skorpe går bare op i en højere enhed. Det er desuden virkelig nemt at lave en glaseret hamburgerryg. Sukker, sennep og rasp skal faktisk bare røres sammen og fordeles på den kogte hamburgerryg. Men husk at fjerne nettet først!
Til gengæld sviner det lidt, når man glaserer en hamburgerryg, idet noget af glaseringen vil løbe ned ad hamburgerryggens sider, når den karamelliseres. Men det kan man heldigvis nemt undgå ved at lægge et stykke stanniol/bagepapir under hamburgerryggen i bunden af fadet. Job done.
Hamburgerryg (glaseret)
Ingredienser
- 0,8-1 kg kogt hamburgerryg (se evt. opskrift på kogt hamburgerryg her)
- 50 gr sennep
- 50 gr brun farin
- 1-2 spsk rasp
Fremgangsmåde
- Skær evt. urenheder af hamburgerryggen, så der kun er reelt kød tilbage og læg den i et ildfast fad. Læg evt. et stykke stanniol/bagepapir i bunden af fadet først - det letter rengøringen.
- Bland sennep, brun farin og rasp i en skål og fordel det på toppen af hamburgerryggen og ned ad siderne.
- Sæt hamburgerryggen i en 225 °C varm ovn (varmluft eller grillfunktion) i 10-15 minutter indtil sukkermassen er karamelliseret og hamburgerryggen fint glaseret.
- Skær hamburgerryggen i skiver og server med flødekartofler, grønlangkål, kålsalat eller lign.
Lækkert tilbehør.
Jeg serverede den glaserede hamburgerryg med en lækker salat og hjemmelavede flødekartofler, hvilket er et supergodt match. Men man kan også sagtens lave en portion grønlangkål og brunede kartofler, som jo er oplagt til både glaseret og kogt hamburgerryg i juletiden og til nytår. Derudover kan jeg anbefale en god og sprød kålsalat og evt en salat med grønkål, når den er i sæson. Det er også lækkert med ovnbagte rodfrugter med sennep og honning. Et perfekt match til det sennepsglaserede kød.
Og så må jeg lige indrømme, at jeg faktisk ikke var særlig stor fan af glaseret hamburgerryg i mange år. Eller hamburgerryg i det hele taget. Det med den kogte hamburgerryg kom jeg dog efter for en del år siden. Men jeg har stadig holdt mig fra den glaserede udgave. I hvert fald lige indtil vi fik det serveret til en fødselsdag, og jeg opdagede, af det smagte ganske forrygende. Og jeg har faktisk været fan lige siden.
Og med denne her glaserede hamburgerryg fik vi udryddet de sidste rester, inden vi i morgen sætter kursen mod København. Der er shopping og juleudstillinger, julehygge i Tivoli og familiebesøg på programmet. Søndag aften, når vi kommer tilbage til Vejle, laver vi ikke selv aftensmad. Og mandag skal vi fejre min lillebrors fødselsdag. Så jeg er da lige ved at tro, at jeg har tilberedt den sidste omgang aftensmad inden jul.
Kære Anne!
Har du et bud på, hvor man kan købe en god hamburgerryg og/eller hvad man skal kigge efter i køledisken?
Glædelig jul og god weekend!
KH Anne
Anne – Altså en rigtig god hamburgerryg kan man jo finde hos slagteren, men ellers har jeg købt hamburgerryg både i større og mindre supermarkeder med stor succes. Jeg plejer at gå efter et midterstykke – altså et stykke uden “endeskive”. Det er bedst, hvis stykket også har nogenlunde samme tykkelse hele vejen igennem og ikke er tynd i den ene ende og tyk i den anden. Og så kigger jeg altid godt efter, hvorvidt det er et pænt stykke uden for meget fedt i kanterne – der er jo ikke meget ved hamburgerryg, hvis man alligevel skal sidde og skære det halve fra.
Håber det var svar nok og at det kan give dig lidt at arbejde med ved køledisken 😉
Rigtig glædelig jul til dig også 😀
Mange hilsner fra
Anne.
Hvilken sennep bruger du? 😊
Nina – Jeg bruger som regel bare, den sennep, som vi har stående i køleskabet. Det er som oftest en helt almindelig sennep i en brun flaske 😀
Kom lidt kartoffelmel i sennep/farin blandingen så hænger det bedre fast på kødet.
Hanne – Tusind tak for tippet 😀
Hvilken salat er det man skal købe ind til, synes ikke den fremgår af opskriften 😅
Tina – Det bestemmer man jo selv. Vi spiser alle mulige forskellige salater i løbet af året – det afhænger lidt af sæson og råvarer. Men her om efteråret, synes jeg, det er lækkert med salater med kål, gerne spidskål, og så lidt nødder, bær (fx brombær eller blåbær), og måske lidt feta eller blåskimmel 😀