Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmebagte kanelknækbrød

14 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Herhjemme er vi ret vilde med kanelknækbrød. De der runde skiver, som smager lidt sødt og dejligt af kanel. Vi spiser dem som snack og små mellemmåltider. Morten spiser gerne 1-2 stykker inden en løbetur, ligesom jeg ofte har et par stykker med i min madpakke, hvis jeg er i skole og i grunden ved jeg ikke, hvorfor jeg ikke tidligere er kommet i tanker om, at lave hjemmebagte kanelknækbrød. Jeg har jo igennem flere år bagt forskellige slags kiks og knækbrød, men lige den med kanelknækbrød er åbenbart smuttet hen over hovedet på mig. Til gengæld holder mine hjemmebagte digestive kiks og mine hjemmebagte bastogne kiks stadig 100 % og jeg bager dem med jævne mellemrum.

Jeg måtte lige igennem et par prøvebagninger, inden jeg syntes, at opskriften og smagen i knækbrødene sad lige i skabet. Jeg tog udgangspunkt i en af mine helt traditionelle opskrifter på knækbrød og den første portion jeg bagte, blev altså en smule for salt. Og så var det også som om, at der ikke var helt smæk nok på kanelsmagen.

Derfor lavede jeg en ny portion og den synes jeg faktisk er blevet virkelig god. Sprøde knækbrød med en let sødme og et tydeligt strejf af kanel. Man kan sagtens tilsætte yderligere smag fra andre krydderier sammen med kanel – måske lidt stødt allehånde, kardemomme, nellike, ingefær eller lign. Disse er blot med til underbygge kanelsmagen og bidrager desuden med et strejf af efterår, hygge og jul til de færdige knækbrød.

Mine knækbrød er for øvrigt firkantede – det er bare noget nemmere at skære dejen ud med en kniv, men hvis man sværger til runde kanelknækbrød, så brug en rund udstikker eller et glas og rul dejen ud over nogle omgang. Jeg har brugt både rugmel og grahamsmel til mine knækbrød – der er ikke specielt meget groft mel i de færdigkøbte kanelknækbrød, men det råder vi så bod på i den hjemmebagte version. Og der er jo ingen tvivl om, at brødene bliver både sundere og mætter i længere tid, når de laves på grove meltyper. Desuden kan jeg godt lide det “bid”, som groft mel bidrager med til bagværket.

Derudover er der sukker i dejen – og det er der også i originalerne, det kommer vi ikke uden om. Men her er jeg i det mindste selv herre over, hvor meget eller lidt sukker jeg tilsætter og jeg er overbevist om, at hverken Morten eller mig tager skade af de 2 spiseskefulde sukker, som nu er fordelt på godt og vel 45 små stykker knækbrød. Faktisk tør jeg godt udråbe de her kanelknækbrød til et både grovere og sundere alternativ til den købte udgave. Bestemt en værdig konkurrent.

4,67 fra 3 stemmer

Knækbrød med kanel

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid15 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 45 stk

Ingredienser

 • 100 gr rugmel
 • 100 gr fulkornsmel (fx fuldkornshvede eller grahamsmel)
 • 75 gr hvedemel
 • spsk stødt kanel
 • 2 spsk sukker (eller honning)
 • ½ tsk groft salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 spsk olie
 • dl vand (måske skal der bruges lidt mere)

Fremgangsmåde

 • Kom alle ingredienserne i en skål og rør dejen sammen. Er dejen svær at samle så tilsæt en smule mere vand.
 • Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir og rul den ud til et rektangel så tyndt ud som muligt – gerne omkring 1-2 mm. Del evt. dejen i 2 stykker og rul 2 rektangler, så kan det være lidt nemmere.
 • Med en kniv eller et pizzahjul/klejnespore ridses dejen ud i sammenhængende firkanter – ca. 3 x 5 cm.
 • Flyt bagepapiret med knækbrødene over på en bageplade og prik dejen med en gaffel.
 • Bag knækbrødene ved 175 °C (varmluft) i 10-15 minutter, til brødene er sprøde.
 • Bræk knækbrødene fra hinanden og lad dem køle af. Er der nogle stykker, som ikke er helt sprøde, så læg dem på ovnristen og giv dem yderligere 5 minutter i den varme ovn.
 • Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse eller lignende. De kan holde sig 2-3 uger, før de begynder at blive lidt kedelige.
Hvis bagepapirstykkerne glider rundt på køkkenbordet, når man forsøger at rulle dejen ud, så tør bordet over med en våd karklud. Den let fugtige bordplade holder bagepapiret på plads og så går det hele meget nemmere.
Subscribe
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sophia Joh
7 år siden

Svarer portionen til 1 eller 2 bageplader?

Marianne Jonassen
5 år siden

Jeg lavede knækbrødene her i sidste uge, men mine hævede faktisk overhovedet ikke?? De er helt papirstynde… på dine billeder ser de ud til at have hævet lidt! Jeg har fulgt opskriften, dog tilføjet lidt ekstra kanel😊 dejen var nem ar arbejde med, og fin at rulle ud😊 men putter du en strøget tsk bagepulver i, eller er der en smule top på??

Stine
6 år siden

Hvor våd skal dejen være? Synes min virker tør..

AC
4 år siden

Dejlig opskrift. Jeg valgte dog at bruge halvdelen af kanelen og sukkeret til at drysse over dejen inden bagningen, da man på den måde bedre kan smage det. De er ikke så søde og kageagtige som de runde man køber, men det er jo kun en fordel!

Mette
3 år siden

Der må være en fejl i mængden af væske i opskriften. Den er helt porøs og umulig at rulle ud 🙈

Patricia
3 år siden

Hej Anne-Kathrine, de ser vildt lækre ud disse kanel knækbrød.
Kan det være muligt at lave dem med noget æble i? Jeg har for nyligt købt nogle æble kanel kiks fra Nordthy(tror de minder lidt om dem fra All in One) som smager vildt godt. De ligner lidt disse, så tænkte jeg måske kunne forsøge at lave nogle selv. Nogle gode råd til at prøve det med æble i? Jeg tænker på det eksempelvis giver mere væske? Kan det gøre en forskel under bagningen?🤔
Jeg håber du kan hjælpe🤞🏻

Charlotte
5 måneder siden

4 stars
De er rigtig fine og nemme at lave. Næste gang vil jeg dog tilsætte lidt mere kanel og sukker.

Men min datter på 3 år elsker dem. Så absolut ikke sidste gang, jeg bager dem