Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hvidløgsflutes – nem opskrift på flutes.

20 kommentarer
Brød og boller, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Hjemmebagte hvidløgsflutes er ikke bare nemme at lave og fine at se på. De smager også virkelig dejligt. Og med sådan et par stykker i fryseren, har man let adgang til skønt madbrød til såvel supper, som salater og gryderetter.

Se også – Pull apart brød med hvidløg I Madbrød med pesto I Madbrød med tomat og hvidløg

Hvidløgsflutes – min bedste opskrift.

Jeg laver som regel koldhævede flutes efter denne her opskrift, som giver skønne, sprøde og rustikke flutes. Men engang imellem laver jeg også en portion af de her forrygende lækre hvidløgsflutes med hvidløgssmør og jeg lover, at de er fantastiske. Især når de lige er kommet ud af ovnen og er helt nybagte og lune. Så skal jeg virkelig tage mig sammen for ikke bare at spise hvidløgsflute til aftensmad. Men det kommer jeg nu til engang imellem alligevel. Fx med en god salat til.

Hvidløgssmørret kommes ind i de lækre flutes ved at rulle dejen ud til rektangler og fordele smørret. Herefter rulles dejen sammen til et par roulader, som klippes op og snoes. Det lyder måske lidt omstændeligt, men når lige man får “taget” på det, så går det ret nemt. Og det ser noget så fint ud, når flutesene er færdigbagte. Helt oplagte at servere til en tapasanretning eller på en buffet, hvor man måske gerne vil gøre lidt ekstra ud af det. Og selvfølgelig kan man bruge andre former for kryddersmør eller en god pesto som fyld til sine flutes. Det gælder bare om at bruge bare fantasien.

4,67 fra 21 stemmer

Hvidløgsflutes

Hæve- og bagetid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 2 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 1 tsk sukker
 • tsk groft salt
 • 1 spsk olie
 • 400 gr hvedemel (+ ekstra til udrulning)

Hvidløgssmør

 • 125 gr blødt smør
 • 2 fed hvidløg (presset)
 • 1 bdt persille (friskhakket)

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
 • Tilsæt sukker, salt, olie og hvedemel og ælt til en glat og smidig dej. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre hvedemel.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time.
 • Rør blødt smør sammen med presset hvidløg og friskhakket persille til en hvidløgssmør.
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 lige store stykker.
 • Rul hvert stykke dej ud til et rektangel (ca 20 x 30 cm) og fordel det bløde hvidløgssmør på dejen. Rul herefter dejen sammen på langs til 2 roulader.
 • Læg de 2 roulader på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip rouladerne op på langs fra den ene ende til den anden, men så de stadig hænger sammen i enden. De skal ligne et V.
 • Sno herefter de 2 dejstykker i V'et rundt om hinanden, så det bliver til et fint, snoet flute. Klem dejen sammen i enden af snoningen, så den ikke åbner sig under bagningen. Gentag med den anden roulade, så der bliver 2 fine, snoede flutes.
 • Lad de 2 flutes efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
 • Bag flutesene på midterste ovnrille ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
 • Lad de friskbagte flutes afkøle på bageristen og server dem gerne lune. De kan holde sig et par dage i en lufttæt pose og lunes let inden servering. De kan også fryses.

Skønne variationer.

Som et alternativt til “fletningerne” kan man forme dejen som 2 helt traditionelle flutes og bage dem næsten færdige. De letbagte flutes tages ud af ovnen og der skæres en række snit halvt ned igennem hvert flute – præcis ligesom når man skærer snit i hasselback kartofler men med lidt større afstand. I hvert snit lægges en skive iskoldt hvidløgssmør og så sættes flutesene tilbage i ovnen. Og når flutesene er bagt helt færdige, kan man skære fine skiver med en lækker midte af smeltet hvidløgssmør. Præcis som man kender det fra de hvidløgsflutes, som man kan finde i supermarkedets frysedisk, men på den gode, hjemmelavede måde.

Husk, at man også kan følge med via instagram (@madenimitliv) eller bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

 

Subscribe
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kristine
4 år siden

Hejsa. Jeg kan simpelthen ikke lige se for mig, hvordan du snor brødet?🙈 Har du evt. et par billeder?😊

Lisa
4 år siden

De bedste hvidløgsflutes jeg har lavet, tak for endnu en lækker opskrift! Havde dog en udfordring med, at smørret flød ud, selvom jeg havde snoet/flettet flutet som beskrevet i opskriften. Tog så og penslede flutet med smørret, under bagningen. Mon jeg har gjort noget forkert?

Rikke
2 år siden
Svar  Lisa

5 stars
Virkeligt lækkert og flot hvidløgsbrød 😋

Katrine
4 år siden

5 stars
Anden gang jeg prøver opskriften. Denne gang lavede jeg små “garlic knots” af halvdelen af dejen. Jeg rullede en roulade ligesom i opskriften, men skar så små skiver (snegle) og lagde i en mini muffin form. Det kan anbefales, de blev virkelig gode og sprøde! Vi er også vilde med det flettede brød.

Marianne
3 år siden

5 stars
Mums hvor var de hvidløgsflutes bare mega gode, havde dog ikke forstod det med at Snorre men blev godt alligevel og køber ikke hvidløgsflutes mere 😊 Tak for endnu en skøn opskrift.

Malene
3 år siden

5 stars
Super nem opskrift. Jeg erstatter noget af vandet med lidt kærnemælk, og bager flûtet som et stort, i stedet for 2 små.
Tak for de mange skønne opskrifter

solveig
3 år siden

5 stars
Nøj de blev goe:) og flotte. Tak for opskrift

Mick Ørting
2 år siden

5 stars
Put lidt mozzarella i. Crazy godt

Rosa
2 år siden

Ihhh lavede dette til aftensmaden i dag, og det var et hit!! Jeg tjekkede nogle af kommentarerne ud først og faldt over ‘mel i smørret’, intet smør flød ud! Super tip

Jeg brugte 375g mel, tak for at skrive, at man kan bruge lidt mindre eller mere mel i opskriften 😉

Lonni
10 måneder siden

Kan man lave det dagen før og hvordan opbevare man brødet?