Som nogle af Jer måske kan huske, så postede jeg for nylig et indlæg med en opskrift på spaghetti og kødboller, men da vi kun er Morten og mig herhjemme, så bliver sådan en portion tit delt over flere dage, for vi kan simpelthen ikke spise det hele på én gang. Det samme gælder i øvrigt en omgang spaghetti bolognaise, som også snildt kan strækkes til 2 x aftensmad.
Til gengæld er det så sjældent, at vi rent faktisk “nøjes” med at genopvarme resterne fra dagen før, for jeg foretrækker lidt afveksling og plejer derfor enten at bage resterne i ovnen og servere dem a la denne her ostegratinerede spaghetti bolognaise, eller også bruger jeg resterne af spaghettifyldet til en omgang indbagte pizzaer. Indbagte pizzaer er faktisk også vejen frem, hvis den rest man har, ikke er heeeeelt nok til et aftensmåltid. Når bolognaisen pakkes ind i pizzadej og evt. serveres med en lækker salat ved siden af, skal alle nok blive mætte.
Indbagt pizza, eller calzone som den fine, halvmåne ret beset kaldes, er faktisk en af mine yndlingspizzaer og ubetinget den, som jeg oftest bestiller, når vi engang imellem ringer efter en pizza. Den originale calzone er med fyld af lækker skinke, ost og tomatsauce, men jeg må indrømme, at jeg lige så ofte bestiller varianten med spaghetti, kødsauce og masser af smeltet ost. Jeg er vild med kombinationen af lækker og sprød pizzabund og en kerne af rygende, varm spaghetti bolognaise og når man engang imellem kan være heldig, at nyde den i en hjemmelavet udgave (og samtidig få bugt med en rest kødsauce og spaghetti), så bliver det bare endnu bedre.
Dejen til pizzaerne blev som sædvanlig lavet efter denne her opskrift og jeg må altså endnu engang slå et slag for den dej. Den er blød og lækker at arbejde med og samtidig dejlig elastisk, så den snildt kan rulles ud til helt tynde bunde, som hæver let op under bagningen. En perfekt pizzadej efter min mening.
Vi grillede ikke pizzaerne denne gang, men bagte dem i stedet i ovnen og her vil jeg på det kraftigste anbefale, at man varmer en bageplade op og efterfølgende trækker pizzaerne over på den varme plade ved hjælp af bagepapir. Den varme plade giver en god bund til pizzaen og samtidig sikrer man, at der ikke kommer for mange “kolde elementer” ind i ovnen på én gang, så temperaturen falder.
Indbagt pizza med bolognaise
Ingredienser
- ½ pk gær
- 2½ dl vand (lillefingervarmt)
- 2 spsk olie
- 2 tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 150 gr durummel
- 300 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
- 1 spsk olie
- en rest spaghetti bolognaise (ca 6 gode skefulde)
- 100 gr revet mozzarella
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og tilsæt olie, salt, sukker, durummel og hvedemel. Pas på med at tilsætte hvedemelet på én gang – måske skal det hele ikke bruges.
- Ælt til en blank og smidig dej og læg den i en skål. Hæld 1 spsk olie ud over dejen og fordel den på overfladen med fingrene.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Del dejen i 4 lige store stykker, som rulles ud til tynde pizzabunde (ca. ½ cm i højden) på et meldrysset bord.
- Fordel 1/4 af osten og bolognaisen på den ene halvdel af hver pizza og fold så den anden halvdel af bunden over fyldet, så pizzaen bliver til en halvmåne. Knib dejen i kanten sammen med fingerspidserne, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
- Læg pizzaerne på bagepapir og skær et par lufthuller i hver pizza, så dampen kan slippe ud under bagningen.
- Sæt en bageplade i ovnen og varm ovnen op til max temperatur – min ovn kan varmes op til 300 °C, men mindre kan gøre det. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og pizzaerne trækkes over på den varme plade ved hjælp af bagepapiret.
- Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag pizzaerne ved 225 °C (varmluft) i ca. 10 minutter, til overfladen er gylden og pizzaen er gennembagt. Gentag til alle pizzaerne er bagte.
den ser mega go ud den skal jeg “også prøve” mega gode opskrifter tusind tak fordi du deler
Hilsen Jette
Uh, det skal vi lave i løbet af næste uge 😃 Skal pizzaerne blive på bagepapiret eller skal de lægges direkte på bagepladen?
Sabina – Jeg beholder dem som regel på bagepapiret, da jeg er bange for at ødelægge dem, hvis jeg “piller” for meget 😀
Jeg har nu prøvet at lave indbagt pizza ved at følge din opskrift. Virkelig lækker pizzabund og super nem at arbejde mec😊
Mit spørgsmål er om denne dej kan fryses og i givet fald, hvordan skal den behandles når jeg vil tø den op og bruge den ?
På forhånd tak 😊
Helle – Du kan godt fryse dejen, og så blot lade den ligge og optø/hæve på køkkenbordet inden brug. Dvs. at du bare skal lave dejen og fryse den ned i passende portioner uden at hæve den 🙂
Hvor længe skal den have på en pizzasten? Har en grill med 4 brænder.
Paw – Det kommer helt an på, hvilken pizzasten du har. Jeg har et bagestål, som jeg bruger til pizzaer, og der skal en pizza have ca 5 minutter fordi stålet bliver så brændende varmt. En stenplade til pizzaer bliver også varm, men ikke så varm som en jernplade. Desuden er der sjældent 2 ovne, der bager ens. Jeg vil derfor anbefale dig, at du holder øje med pizzaen, og når den er fint gylden på overfladen, og bunden er sprød ( og slipper bagepapiret), så er pizzaen færdig 😀
Jeg elsker din opskrift på pizzadej, bruger den altid og har anbefalet den til flere.
Denne indbagte variation er min yndlings og den skal vi have i aften – mums.
Karina – Nøj hvor lyder det godt – nu får jeg jo også lyst til pizza 😉 😀