Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Julemesse på Gram Slot 2013…

2 kommentarer
Rejser/ture

Allerede sidste år, da vi var til julemesse på Gram Slot, besluttede vi os for, at vi ville vende tilbage til julemessen 2013 og det gjorde vi alvor af søndag middag, hvor vi satte os i bilen og tastede Gram slot ind på GPS’en og en lille time senere ankom vi. Til forskel fra sidste år, var det ikke helt så koldt i vejret og solen tittede også frem engang imellem, så alt i alt var det en rigtig fin dag til slotsbesøg og julemarked.

Vi blev dirigeret ind på en stor mark, hvor vi kunne parkere. Derefter købte vi 2 billetter ved indgangen og så kunne vi ellers bevæge os rundt, ligesom vi havde lyst til. Ligesom sidste år var der fine, pyntede graner rundt omkring og der duftede af grillede pølser, gløgg og brændte mandler og så er det faktisk svært, ikke at komme en lille smule i før-julestemning.

Vi startede med at besøge de mange forskellige stande på messen. En af de mere populære var en bod med “naturslik”. Aldrig har jeg set så mange forskellige slags tørret frugt, snacks, nødder og bær og der var skåle med smagsprøver på det hele – ikke så mærkeligt, at der hele tiden stod en kødrand af mennesker rundt omkring. Til gengæld var priserne også meget rimelige fx var der 10 store poser for 200 kr og så skulle man bare bestemme sig, hvilket selvfølgelig kunne være svært nok…

Messen var en fin blanding af butikker/professionelle og private, der solgte diverse hjemmelavede ting som fx nisser, glaskunst, smykker, kranse/dekorationer og lign. Der var et par slagtere og ostehandlere men desværre ikke nogen bagere. Sidste år var der en stor bagerstand, hvorfra der blev solgt juleboller og julekager, lækre franskbrød og rugbrød, klejner og honningkager med navn på. Dem måtte vi desværre kigge langt efter i år – julekager er ellers noget af det, der for alvor bringer julestemningen frem hos mig og de klejner de solgte sidste år var formidable.

 

 

Efter rundturen på messen gik vi en tur op til selve slottet, hvor der også var diverse boder og stande. På slotspladsen var der en ølvogn og et telt, hvor der blev grillet pølser. Desuden var der en lille bolchebod. Inde på slottet kunne vi se de mange fine rum, som var fint pyntet til jul. Entreen til slottet er desuden inkluderet i indgangsprisen til messen, der ligger på 75 kr for voksne.

I gården var der mulighed for at møde julemanden og komme en tur ud og køre med hestevogn. Desuden var der juletræstænding og dans om juletræet.

Efter stuen og 1. salen, hvor vi blandt andet så brudesuiten, bevægede vi os ned ad trappen imod køkkenregionerne og den hyggelige vinkælder.

I køkkenet stod der en dame og bagte æbleskiver ved et gammeldags komfur. Desuden blev der solgt kaffe og gløgg, men vi var blevet sultne, så vi købte i stedet en af de grillede pølser med brød ved boden udenfor slottet.

Efter turen rundt på slottet gik vi ud gennem køkkenet og derfra videre tilbage til staldbygningerne og selve messen. Vi kunne godt have gået en tur i parken, men jeg skulle lige have handlet lidt. Vi købte nu ikke så meget, men jeg ville have lidt lækre kaffebønner med hjem til mine forældre fra gårdbutikken – vi skulle nemlig til Mortens And hos dem om aftenen og jeg ville godt have en lille ting med. Desuden købte vi en lille smule julepynt i en af boderne, men det var også det. Der var faktisk et meget flot rektangulært fad til lys/dekorationer, som jeg gerne ville have haft, men da vi nåede tilbage var de udsolgt og det var der jo ikke rigtigt noget at gøre ved. Da det begyndte at blive mørkt ved 16-tiden, satte vi os ind i bilen og kørte tilbage mod Vejle. Vi nåede dog lige at få et glimt af slottet i skumringen, med stearinlys i vinduerne og lys i det flotte juletræ på gårdspladsen.

På vejen hjem snakkede vi om, at selvom julemessen på Gram Slot måske ligger lidt tidligt, sammenlignet med andre julemarkeder, så er det helt perfekt for os. Så tidligt på sæsonen har man endnu ikke “fået for meget” jul, men kan tværtimod mærke forventningen og juleglæden begynde at boble, imens man går rundt og kigger og så drukner julemarkedet på Gram Slot jo ikke i mængden, hvilket der kan være fare for, når vi nærmer os jul og der er julemarked på stort set hvert eneste slot/herregård, man kommer i nærheden af.

I skarp konkurrence med Mortens aften er julemessen på Gram Slot nok, for mig, blevet det første tegn på, at julen er på vej og at det er okay at begynde at glæde sig og nynne en enkelt julesang engang imellem.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
10 år siden

Det er skønt dernede!
Du har helt ret i at bageren dernede sidste år var et besøg værd! Desværre – for de handlende – har gram slot udelukket bageren samt den slagter han stod ved siden af på messen sidste år, fordi de tog for meget handel fra slottets egne mad boder. Så dem må du nok også fremadrettet kigge langt efter dernede 🙁