Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Karamelmousse – nem dessert på 2 ingredienser.

19 kommentarer
Desserter, Ideer til studentermad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det kan godt være, at jeg er stor fan af nemme desserter, der kan laves på et øjeblik. Men denne her karamelmousse, slår alligevel alle rekorder. Den indeholder bare 2 ingredienser, er helt uden husblas, og kan laves på 10 minutter. Efterfølgende skal den så have lov til at sætte sig på køl som alle andre mousser. Men så kan man også se frem til den lækreste karamel mousse. En perfekt dessert til både hverdag og fest.

Se også – Karamelsauce I Saltkaramel is I Banoffee pie i glas

Karamelmousse opskrift på 2 ingredienser.

Karamelmousse laves på flødeskum og dulce de leche, som er sødet, kondenseret mælk, der er kogt ind til gyldenbrun karamel. Man kan enten købe det færdiglavet (fx fra Tørsleffs,) eller man kan selv koge en dåse kondenseret mælk til karamel. Det gøres ved at komme den lukkede dåse med kondenseret mælk i en gryde og hælde vand på til dåsen er dækket. Derefter skal gryden simre i 3-4 timer, hvor dåsen hele tiden skal være dækket af vand. Til sidst afkøles dåsen, og når den åbnes, er den kondenserede mælk indeni blevet til gyldenbrun karamel-creme. Se evt. hele opskriften på karamel-creme lige her.

Man kan ikke bruge andre former for færdigkøbt eller hjemmelavet karamelsauce til denne her opskrift. Det skal være dulce de leche, som er meget fast, og dermed giver moussen den helt rigtige konsistens. Bruger man flydende karamelsauce, så ender man formentlig blot med en skål karamel-flødeskum. Til gengæld kan man sagtens pynte den færdige karamelmousse med hjemmelavet karamelsauce.

Tip! Se også tips til karamel moussen under opskriften.

4,36 fra 31 stemmer

Karamelmousse

Hviletid3 timer
Samlet tid3 timer 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • dl piskefløde
  • 1 ds dulce de leche (397 gr)

Fremgangsmåde

  • Kom fløden i en skål og pisk den til flødeskum.
  • Tilsæt dulce de leche og vend det forsigtigt sammen til en lysebrun karamelflødeskum. Det gør ikke noget, hvis der er enkelte "lommer" af karamel tilbage i flødeskummet.
  • Fordel karamelmoussen i 4 portionsglas og stil dem på køl i 3-4 timer men gerne længere. Fx natten over.
  • Pynt evt karamelmousserne med bær, nødder eller chokolade inden servering.
  • Karamelmousse kan holde sig på køl i 3-4 dage. Den er ikke fryseegnet.

Tips til opskriften.

  • Jeg bruger kun flødeskum og dulce de leche til min karamelmousse. Men hvis man synes, kan man sagtens tilføje en lille smule salt til moussen og lave en lækker saltkaramel mousse.
  • Hvis man fryser moussen ned, så bliver det til en virkelig lækker karamel is, der nemt kan kugles op og serveres i en skål. Man kan dog ikke optø isen og servere den som mousse igen, da den bliver flydende.
  • Der kan ikke bruges andre former for færdigkøbte eller hjemmelavede karamelsaucer til karamelmoussen. Det skal være dulce de leche, fordi den er så fast, at den giver den færdige mousse den lækre og cremede konsistens. Dog kan man nemt lave sin dulce de leche selv ved at koge en dåse kondenseret mælk.
  • Karamelmoussen kan sagtens bruges som fyld i kager, lagkager og lignende. Vær dog OBS på, at moussen ikke er helt så skærefast som mousser og fromager normalt er, da denne ikke indeholder husblas.

Subscribe
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Heidi
2 år siden

Genial og nem måde at lave karamelmousse på – den kunne jeg godt finde på at prøve oven på en talkage. Du har vel ikke en ide om hvor meget husblas man evt. skal tilsætte, hvis den skal være fast nok til at holde formen og bære noget pynt?

Eva Britt Larsen
2 år siden

Er i tvivl om

dulce de leche skal koges før brug??

Heidi
2 år siden

Tak for svaret – som jeg først får set nu 🙂
Jeg forsøger mig med en lille portion, og måske med gelatine i stedet for husblas (svarende til husblasmængden). Det synes jeg er nemmere at arbejde med end husblas.

Lene
2 år siden

Hej.
Kan man koge dåsen et par timer til fast konsistens, lade den køle..og bruge det på den måde?

Birthe Kirsten Faust
2 år siden

Hejsa. Med fare for at virke dum så er jeg nødt til at spørge om karamelmassen skal være helt kold inden jeg vender flødeskummet i. Jeg har aldrig prøvet at arbejde med kondenseret mælk. Mvh Birthe

Bent Haagen Hansen
2 år siden

Kære alle som vil forsøge at lave denne Karamelmousse. – Vil ikke anbefale at koge den kondenseret mælk i en gryde, da den let brænder på…, selv om du rører i gryden. – Sæt derimod dåsen i en gryde og dæk den med koldt vand. – Kom låg på gryden og lad vandet koge op – skru ned så vandet småkoger i ca. 3 timer. – Tjek indimellem at vandet ikke fordamper – dåsen skal være dækket med vand hele tiden, ellers kan den eksploderer.
Når tiden er gået tages dåsen op med en tang eller gaffel, og stilles til afkøling. – Må ikke åbnes under afkølingen.
NB: Hvis karamellen er blev for tyk, kan en lille smule mælk irøres karamellen, og dermed gøre konsistensen lettere at arbejde med, – når flødeskummet vendes i. – Vend flødeskummet nænsomt i karamellen, så moussen ikke skiller.
Opskriften rækker sagtens til 6 pers. – da det er en meget sød sag….! 🙂

Majbritt Kahr
1 år siden

Hvor kan man købe Dulce deleche?
Som er brugt i karamel desserten?

Louise
7 måneder siden

Kan man tilsætte husblas så den blir mere skærefast? I så fald hvor meget vil du anbefale?
Så lune fløde og msselte husblassen derind og så vende karamel i så på køl et par timer og så burde man kunne piske det op?

Astrid
6 måneder siden

5 stars
Hej, dejlig opskrift! Smager super godt! Jeg hældte den kondenserende mælk over i et syltetøjsglas og kogte det så i 3,5 timer. På den måde kunne jeg holde øje med karamellens konsistens og også undgå de stoffer som en dåse afgiver, når den varmes op. Bare et tip 🙂

Lilli
2 måneder siden

Da jeg ikke kan købe den i dåse herned, men i en pose så hvad gør jeg så?