Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kartoffelfad med kylling og bacon…

8 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Så kommer der lige et lille pip fra mig her i New York, hvor vi nyder vores vinterferie i fulde drag – høj sol og blå himmel, så kan man næsten ikke forlange mere. Vi spiser selvfølgelig masser af lækker mad hver dag, men inden vi tog afsted, skulle vi jo have tømt køleskabet og det kom der det her skønne kartoffelfad med kylling og bacon ud af. Uhh hvor jeg elsker, når en masse rester bliver til en ny og lækker ret – så føler man virkelig, at man får noget ud af sine rester.

Selve kartoffelfadet består primært af kartofler skåret i skiver, men kan selvfølgelig suppleres med diverse grønsager fra grønsagsskuffen, fx forårsløg eller porrer, rodfrugter i tynde skiver, peberfrugt i strimler eller hvad man nu ellers kan finde på. Kødet blev en rest stegt kylling, som var blevet til overs fra en helstegt kylling, og så supplerede jeg med lidt bacon i tern, da der lå et lille stykke i køleskabet. Der kan selvfølgelig sagtens anvendes andre former for kød, eller det kan helt udelades – det drejer sig jo blot om at få brugt sine rester.

Til sidst krydrede jeg godt med salt og peber og hældte en brik mornaysauce ved grøntsagerne og kødet, inden hele molevitten kom i ovnen og det var faktisk det. Der var med andre ord ikke bare tale om lækker aftensmad, hvor køleskabet stort set blev tømt, det var også dejlig nemt.

Normalt foretrækker jeg en hjemmelavet mornaysauce, men i anledning af køleskabstømningen var det jo lidt fjollet, hvis jeg skulle til at købe ekstra mælk, smør og ost hjem, som vi alligevel ikke ville få brugt. Som alternativ til mornaysauce kan man dog uden problemer bruge fløde (madlavnings- eller piskefløde) evt spædet med lidt mælk, men jeg kan godt lide den cremede konsistens og smagen fra mornaysaucen og så havde jeg, meget heldigt, en brik stående i køkkenskabet.

4,04 fra 27 stemmer

Cremet kartoffelfad med kylling og bacon

Bagetid45 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 gr kartofler
  • 2 stk kyllingebryst (stegte eller kogte)
  • 1 pk bacon i tern
  • 1 brik mornaysauce (1/2 liter)
  • 2 tsk tørret timian
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Giv dem evt et hurtigt opkog (2-3 min) i en grydefuld letsaltet vand. Så er man sikker på helt møre kartofler.
  • Pluk eller skær kyllingekødet i mundrette bidder. 
  • Steg baconternene sprøde og gyldne på en varm stegepande. 
  • Bland kartoffelskiver, kylling og bacon sammen og fordel det i et ildfast fad. Drys med salt og peber og hæld mornaysauce i fadet.
  • Drys med timian på toppen af fadet og bag det ved 190 °C (varmluft) i ca 45 minutter, indtil kartoflerne er møre og overfladen på fadet er gyldenbrun. 
  • Lad fadet sætte sig i ca 5 minutter og server. Gerne med en god salat til. 
I stedet for mornaysauce kan man bruge madlavnings- eller piskefløde (evt spædet med mælk) og blot drysse lidt ost på toppen af fadet ca 20 min. inden det er færdigbagt, så osten ikke bliver for mørk.
Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Carl Aage Bisbo Nannberg
4 år siden

Hej.
Tusind tak for alle dine gode opskrifter.
Denne opskrift er bare super, brugte en grisemørbrad i stedet for kylling. super
I stedet for salt og peber, bruger jeg Hærvejssalt ( Sydesalt med selleri, løvstikke, timian og gulerod. ) det giver en rigtig god smag.
Tak for mad

Anonym der elsker mad
3 år siden

5 stars
Mega lækkert! Og også ret nemt. Jeg er kun 13 og har lavet lækker aftensmad til hele familien på 6, via denne super gode opskrift. Har ikke noget konstruktivt kritik, det hele var bare fantastisk, men vi havde ikke bacon så jeg brugte skinke i tern i stedet, det var også ret godt men næste gang skal det med bacon nu også prøves. Og jeg er helt sikker på at der bliver en næste gang. Fortsæt det gode arbejde 🙂

Helke
2 år siden

5 stars
Lavede med alm hjemmelavet bechamel sovs da jeg ikke kan lide mornay sovs og det blev super lækkert. God kombination af ingredienser i det hele taget. Tak for en god opskrift 👍🏻

Karin Elsner Johansen
2 år siden

Denne her opskrift er en fast bestanddel, når vi får kylling. Første dag spiser vi lår og vinge, og de to bryststykker gemmes til næste dag. Til os to gamle har vi fadet til yderligere to dages middag og det smager fantastisk. Tusind tak for en fantastisk god opskrift 🙂