Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Koldhævede kanelsnegle.

86 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I dag har min søde mor fødselsdag og eftersom hun har besluttet, at vi skal fejre det med en picnic, skal vi alle sammen mødes ved en kombineret grill- og legeplads ved Brejning Strand, som ligger på sydsiden af Vejle fjord. Her skal vi spise en lækker brunch, som blandt andet kommer til at byde på hjemmebagte boller, lækre oste og pålæg, frugt og scrambled egg’s og bacon lavet i en stor pande over bål og endelig de her koldhævede kanelsnegle til dessert. Derudover skal dagen egentlig bare byde på hyggeligt samvær med familien, det ser jo heldigvis ud til, at vi får rigtig fint vejr, og så skal vi riste pølser, inden vi kører hjem igen.

Jeg har tilbudt at stå for det søde og vi blev enige om, at en bradepande med lækre, sammenbagte og snaskede kanelsnegle ville være det ideelle indslag – både fordi det er noget alle kan lide og fordi det er let at transportere og ikke kræver køleskab eller lign.

De koldhævede snegle er perfekte til brunch og lignende arrangementer, som holdes først på dagen, for selvom man sagtens kan bage kanelsnegle, dagen før de skal bruges, så er det altså rart at kunne servere sneglene helt nybagte og lækre. Dejen, som er en af mine yndlingsdeje, fordi den er nem både at lave og arbejde med, æltede jeg allerede sammen og skar ud i går aftes. Efterfølgende blev sneglene lagt i et ildfast fad, som blev dækket til og så fik de ellers lov til at hæve i køleskabet natten over. Da vi stod op, var det så bare at varme ovnen op og bage sneglene – nemmere kan det vist ikke blive.

Jeg har pyntet sneglene med lidt glasur og frysetørret hindbær, som jeg synes gør dem lidt mere sommerlige, både at spise og se på, og så passer de røde og hvide farver perfekt til fødselsdag. Er man ikke til glasur, kan man i stedet drysse dem med lidt perlesukker eller rørsukker inden bagningen.

4,36 fra 51 stemmer

Koldhævede kanelsnegle

Hævetid10 timer
Samlet tid45 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 1,5 dl kold mælk
  • 15 gr gær
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk groft salt
  • 475 gr hvedemel
  • 50 gr smør (smeltet)

Remonce.

  • 100 gr smør (blødt)
  • 100 gr sukker
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

  • Hæld mælken i en skål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, hvedemel og smør og ælt sammen til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også samles på en køkkenmaskine ved at hælde alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Bland remoncen ved at røre blødt smør, sukker og kanel godt sammen. 
  • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 20 x 35 cm) på et meldrysset bord – den skal ikke hæve først.
  • Smør remonce på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i 12 tykke snegle, som sættes med et par centimeters mellemrum i et ildfast fad beklædt med bagepapir. 
  • Dæk fadet til og lad det hæve i køleskabet natten over eller ca 10-12 timer.
  • Tag sneglene ud af køleskabet og lad dem efterhæve ved stuetemperatur, imens ovnen opvarmes.
  • Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl sneglene på bageristen. Pynt evt. med lidt glasur, når kagerne er afkølede eller spis dem som de er.
Sneglene holder sig friske og lækre og 2-3 dage, hvis de pakkes i en lufttæt pose eller lignende. De kan også kommes i fryseren (evt. uden glasur).
Subscribe
Notify of
86 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lotte Marie
9 år siden

De ser lækre ud og genialt at de er koldhævede.

Marie
4 år siden

Må de hæve længere end 10 timer?

Gitte Kjærulff
4 år siden

5 stars
FANTASTISK opskrift!
Jeg tilføjede revet skal af øko-citron til remoncen. De fik også lov til at efterhæve 1/2 time på komfuret, inden de gik i ovnen.
Opskriften er så god, at den nu er skrevet ned med håndkraft og klistret ind i “Frøken Jensens Kogebog”. Så kan du ikke få større ros !

Gitte Kjærulff
4 år siden

Anne-Kathrine: næste gang vil jeg ælte blødt smør i til sidst (i stedet for at smelte det). Det har jeg set i en fransk brioche opskrift. Det gør dejen lidt blødere.

Camilla
9 år siden

Hej Anne-Kathrine

I går, smækkede vi dine koldt hævede kanelsnegl sammen og bagte her til morgen.
Da vi skulle ha noget sødt med, til morgenbord og klippe klister på min datters skole.
Så genialt man ikke skal vente på dejen hæver.
Det var et kæmpe hit, de smagte fantastisk. 36 snegle blev revet væk på 5 min.?
Så tak for opskrift, det er ikke sidste gang vi bager dem?

Mvh Camilla

Louise
3 år siden

Uhh de lyder lækre.. meeenn kan de mon tåle at hæve ca 16 timer?🥴

Malene
8 år siden

Hej 🙂
Kunne godt tænke mig at prøve din opskrift, til mine kollegaer imorgen, så
Ville lige høre om du penselede dem med vand eller æg inden du sætter dem i ovnen :)?

Mette
8 år siden

De ser godt nok lækre ud. Hvor stort et fad har du brugt?

Bianca
8 år siden

kan man godt bare lade dejen stå i køleskabet natten over også lave det der sukkerfyld om morgen?

Dorte Marie
8 år siden

De ser super lækre ud. Mon egentlig man kunne gøre det samme med pølsehorn?!? Altså gøre dem klar aftenen i forvejen og så bare lige bage den næste morgen – eller hvad tænker du?
Kh Dorte Marie

Dorte Marie Larsen
8 år siden

Perfekt! Jeg har prøvet med egen pølsehornsopskrift – bare med mindre gær. Det virker! Og har netop idag lavet kanelsneglene. De var gode! Jeg er fan an koldhævet alt muligt. 🙂

Gitte Frederiksen
8 år siden

Jeg har lavet dobbelt option. Kan man evt fryse det halve?
Kh. Gitte

Tina Hargaard
8 år siden

skal de i en kold ovn, eller skal ovnen varmes op først?

Marie
4 år siden

Kan man hæve i muffins forme i stedet for i fad?

Helle frederiksen
8 år siden

Hej
De ser lækre ud.
Ruller du dejen sammen på den lange eller korte led?
Hilsen Helle

Monique
8 år siden

Kan de laves på speltmel? 🙂

Monique
8 år siden

Jeg må prøve lykken med en lille portion – har nemlig fået afvide jeg skal holde mig fra hvedemel – så det må komme an på en prøve 🙂
har lavet dem med en kombi af groft mel og hvedemel, de blev gode, ikke for tunge 🙂 men man kunne godt smage de var grove 😉

Mette
8 år siden

Ummm hvor ser de gode ud ? Hvis jeg nu skal lave til en hel bradepande, hvor meget skal jeg så gange op ? Og hvor mange mon der så bliver til ?
Kunne tænke mig at tage dem med på arbejde ?

Mette
8 år siden

Fandt tilfældigvis denne opskrift i min søgen efter noget helt andet, men der var jeg heldig, hold da op de er gode. Og så dejlig nemt at kunne lave dem aftenen inden. Helt sikkert en opskrift til gemmerne, så tak for den 🙂

Anita Aviaja
7 år siden

Søgte på koldhævede kanelsnegle og fandt din som den første og valget derfor var truffet. Og hold nu op et godt valg!!! Mums lækre og saftige og så dejlig nemt at de blev gjort klar i går så de bare skulle bages idag til sønnens fødselsdagsfest ?? Jeg lavede dobbelt portion og lagde dem sammen så de blev til en kagemand – og så tilføjede jeg lidt marcipan til remoncen !
De blev taget godt imod af gæsterne ?
Har været herinde før og fået inspiration men er nu fast følger af din blog ??

Mette Bjerregaard
7 år siden

Risikerer man ikke at sukkefyldet ligesom smelter og løber ud, når de koldhæver? Det synes jeg at jeg før garn oplevet.

Rikke
7 år siden

Hmmm kan jeg måske bruge tørgær ?

Inge-Lise
2 år siden
Svar  Rikke

ja kan du sagtens, jeg laver kold hævet og bruger cirka 1 tsk til 2 tsk fuld tørgær til en portion 😉

Nina
7 år siden

Kan man lave dem uden at de skal koldthæve? Er lige faldet over denne opskrift, og har en kæreste som vil elske at komme hjem til nybagte kanelsnegle 😀 hvor meget gær skal jeg bruge hvis de ikke skal hæve natten over?

Maria
7 år siden

De er fantastiske de snegle?Hvor lang tid før tror du man kan gøre sneglene klar? Altså vil jeg kunne sætte dem klar på køl allerede i morgen tidlig/formiddag selvom jeg først bager dem fredag morgen?

Maria
7 år siden

Okay, jeg venter til i aften. Tak for hurtig svar:-)

Maria
7 år siden

Tak for en skøn opskrift som er lige til at gå til (ligesom alle dine andre opskrifter). Jeg har netop lavet en dobbelt portion som står og hæver i køleskabet. Jeg har denne gang peppet remoncen op ved at bruge brun farin i stedet for sukker. Samme mængde. Har nemlig en anden opskrift hvor remoncen laves sådan og det er bare godt!
Tip er hermed videregivet. Til sidst vil jeg bare rose din side. Det er blevet den side jeg søger på først når jeg er på jagt efter opskrifter især til bagværk. Din citronkage er allerede blevet bagt flere gange på denne baggrund. Så tak for godt arbejde og fortsæt endelig i samme stil!

Anne
6 år siden

Hej. Jeg har efterhånden lavet dine snegle mange gange med stor succes 🙂 Hvis jeg gerne vil fryse dem ned, er det så efter de er bagt, eller hvornår skal de fryses? Hilsen Anne

Louise
6 år siden

Jeg vil gerne lave dine koldthævede kanelsnegle til min søns fødselsdag i børnehaven. Men ville egentlig gerne lave dem i papir muffinforme. Tror du det lader sig gøre??

Nadia Elise Grønholdt
5 år siden

Hej, de lyder lækre og nemme! 😃
Kan man lade dem hæve i 18-19 timer? Evt med mindre gær i?

Tascha
4 år siden

Hej. Jeg har prøvet at lave disse. Men synes godt nok ikke de et hævet noget særligt i køleskabet! Håber de bliver bedre efter en tur i ovnen 🙂

Anette Toft
4 år siden

Hvad er minimum hævetid?

Lene Kirk Jørgensen
3 år siden

Hej. Når man taler om koldhævede er der så et minimum de skal koldhæve i køleskabet?. Kan jeg lave dejen ved 9 tiden om morgen og så bage dem ved 14-15 tiden?
På forhånd tak. Vh Lene

Kristina
3 år siden

Skal de ikke pensles inden bagning ?

Sara Munk
3 år siden

Hej.
Jeg har lige taget mine ud af køleskabet og der er gennemsigtig væske i bunden ved dejen… hvad er det?

Elise
2 år siden

Super lækker opskrift, den er et kæmpe hit hos os. Jeg kom til at tænke på, om man kan fryse fadet med snegle, tø dem op, og så bage!

Elise
2 år siden

Det skal prøves, tak

Lisa
2 år siden

Kan der bruges vand istedet for mælk?
Pga mælkeallergi

Annemette
2 år siden

hej
Kan jeg bruge farin i stedet for sukker i remoncen? Eller vil det nemmere smelte i køleskabet…?
Er spændt på at prøve opskriften, men de snegle jeg normalt laver (ikke koldhævede) er med farin og det kan jeg rigtig godt lide 🙂

Per
1 år siden

Du skriver ikke på hvilken led du ruller dejen?

Nathalie
1 år siden

Kan man bruge kærnemælk?

Ida
1 år siden

Hej, smart med koldhævning koldhævning tak for opskrift! Hvis man vil lave en stor kage kone (ca 40 snegle), tror du så, man kan bage i to store fade, og så “om-møblere” sneglene efter de er færdigbagte, så de får kagekonefacon? Eller er det dumt at skille dem ad? Skal man hellere gøre det før bagning og lave en halv kagekone i hvert fad mon?

Vivi
11 måneder siden

Må de hæve 36 timer i køleskab?
Eller tænker du det er totalt no-go?

Britta
7 måneder siden

5 stars
Hej. Jeg har nu endnu engang bagt dine koldhævede kanelsnegle med kæmpe succes. De er fast inventar til fødselsdagsbrunch. Super nemme at gøre klar dagen inden. Tusind tak for en fantastisk opskrift.

Jette Krogh
1 måned siden

Bliver dejen lidt bastant føler den er meget hård