I dag har min søde mor fødselsdag og eftersom hun har besluttet, at vi skal fejre det med en picnic, skal vi alle sammen mødes ved en kombineret grill- og legeplads ved Brejning Strand, som ligger på sydsiden af Vejle fjord. Her skal vi spise en lækker brunch, som blandt andet kommer til at byde på hjemmebagte boller, lækre oste og pålæg, frugt og scrambled egg’s og bacon lavet i en stor pande over bål og endelig de her koldhævede kanelsnegle til dessert. Derudover skal dagen egentlig bare byde på hyggeligt samvær med familien, det ser jo heldigvis ud til, at vi får rigtig fint vejr, og så skal vi riste pølser, inden vi kører hjem igen.
Jeg har tilbudt at stå for det søde og vi blev enige om, at en bradepande med lækre, sammenbagte og snaskede kanelsnegle ville være det ideelle indslag – både fordi det er noget alle kan lide og fordi det er let at transportere og ikke kræver køleskab eller lign.
De koldhævede snegle er perfekte til brunch og lignende arrangementer, som holdes først på dagen, for selvom man sagtens kan bage kanelsnegle, dagen før de skal bruges, så er det altså rart at kunne servere sneglene helt nybagte og lækre. Dejen, som er en af mine yndlingsdeje, fordi den er nem både at lave og arbejde med, æltede jeg allerede sammen og skar ud i går aftes. Efterfølgende blev sneglene lagt i et ildfast fad, som blev dækket til og så fik de ellers lov til at hæve i køleskabet natten over. Da vi stod op, var det så bare at varme ovnen op og bage sneglene – nemmere kan det vist ikke blive.
Jeg har pyntet sneglene med lidt glasur og frysetørret hindbær, som jeg synes gør dem lidt mere sommerlige, både at spise og se på, og så passer de røde og hvide farver perfekt til fødselsdag. Er man ikke til glasur, kan man i stedet drysse dem med lidt perlesukker eller rørsukker inden bagningen.
Koldhævede kanelsnegle
Ingredienser
- 1,5 dl kold mælk
- 15 gr gær
- 2 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk groft salt
- 475 gr hvedemel
- 50 gr smør (smeltet)
Remonce.
- 100 gr smør (blødt)
- 100 gr sukker
- 1 tsk kanel
Fremgangsmåde
- Hæld mælken i en skål og udrør gæren heri.
- Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, hvedemel og smør og ælt sammen til en blank og smidig dej.
- Dejen kan også samles på en køkkenmaskine ved at hælde alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
- Bland remoncen ved at røre blødt smør, sukker og kanel godt sammen.
- Rul dejen ud til et rektangel (ca. 20 x 35 cm) på et meldrysset bord – den skal ikke hæve først.
- Smør remonce på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i 12 tykke snegle, som sættes med et par centimeters mellemrum i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
- Dæk fadet til og lad det hæve i køleskabet natten over eller ca 10-12 timer.
- Tag sneglene ud af køleskabet og lad dem efterhæve ved stuetemperatur, imens ovnen opvarmes.
- Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl sneglene på bageristen. Pynt evt. med lidt glasur, når kagerne er afkølede eller spis dem som de er.
De ser lækre ud og genialt at de er koldhævede.
Lotte Marie – Det er nemlig det fuldstændigt geniale ved dem, at man kan lave dem aftenen før og så bare smide dem i ovnen, når man står op og så er der ellers lækre, nybagte snegle til morgenmad 😀
Må de hæve længere end 10 timer?
Marie – Der sker ikke noget ved, at de hæver 11-12 timer 🙂
FANTASTISK opskrift!
Jeg tilføjede revet skal af øko-citron til remoncen. De fik også lov til at efterhæve 1/2 time på komfuret, inden de gik i ovnen.
Opskriften er så god, at den nu er skrevet ned med håndkraft og klistret ind i “Frøken Jensens Kogebog”. Så kan du ikke få større ros !
Gitte – Uhhh hvor er det bare dejligt at høre. Og Frøken Jensens kogebog oven i købet – så kommer jeg nok ikke i meget finere selskab 😀 😀
Anne-Kathrine: næste gang vil jeg ælte blødt smør i til sidst (i stedet for at smelte det). Det har jeg set i en fransk brioche opskrift. Det gør dejen lidt blødere.
Hej Anne-Kathrine
I går, smækkede vi dine koldt hævede kanelsnegl sammen og bagte her til morgen.
Da vi skulle ha noget sødt med, til morgenbord og klippe klister på min datters skole.
Så genialt man ikke skal vente på dejen hæver.
Det var et kæmpe hit, de smagte fantastisk. 36 snegle blev revet væk på 5 min.?
Så tak for opskrift, det er ikke sidste gang vi bager dem?
Mvh Camilla
Camilla – Uhhh hvor er det dejligt, at I har haft så stor succes med opskriften. Den er også en af mine favoritter, når der skal kage på morgenbordet eller med i skole – verdens nemmeste måde at servere hjemmebag på, uden at skulle stå alt for tidligt op 😉
Mange hilsner fra
Anne.
Uhh de lyder lækre.. meeenn kan de mon tåle at hæve ca 16 timer?🥴
Louise – Uhhh, det var godt nok længe. Jeg kan ikke love det, men du kan evt. prøve med en lille bitte portion først og så se, hvordan det går 😀
Hej 🙂
Kunne godt tænke mig at prøve din opskrift, til mine kollegaer imorgen, så
Ville lige høre om du penselede dem med vand eller æg inden du sætter dem i ovnen :)?
Malene – Normalt pensler jeg ikke rigtigt med noget, men hvis jeg pensler, bliver det oftest med vand 😀 Håber dine kollegaer bliver glade for nybagte snegle 😀
De ser godt nok lækre ud. Hvor stort et fad har du brugt?
Mette – Tak for det 😉 Jeg har brugt et mellemstørrelse ildfast fad fra Le Creuset – passer det ikke med 15 x 25 eller deromkring? 🙂
kan man godt bare lade dejen stå i køleskabet natten over også lave det der sukkerfyld om morgen?
Bianca – Det kan man som udgangspunkt godt, men så er det næsten lige så smart bare at lave sneglene på traditionel vis, i stedet for at lade dem hæve på køl. Når du først laver sukkerfyldet om morgenen, så skal dejen, som er hævet i køleskabet natten over, æltes igennem, rulles ud, smøres med sukkerfyld og laves til snegle, som skal efterhæve på en bageplade, inden de kan bages – kort sagt, der er ikke særlig meget tid sparet. Det er derfor, at jeg laver det hele klart om aftenen og bare lægger sneglene i det fad, som de skal bages i. Så er det bare at tage dem ud og bage dem om morgenen 😀
De ser super lækre ud. Mon egentlig man kunne gøre det samme med pølsehorn?!? Altså gøre dem klar aftenen i forvejen og så bare lige bage den næste morgen – eller hvad tænker du?
Kh Dorte Marie
Dorte Marie – Jeg er ret sikker på, at du kan gøre nogenlunde det samme med pølsehorn og forskellige andre slags gærdej. Jeg har i hvert fald gjort det med luciaboller til jul, så jeg ikke skal stå op og bage luciaboller midt om natten, for at vi kan spise de lune og nybagte boller til morgenmad og det fungerede glimrende. Jeg har vedlagt et link til luciabollerne, for dejen til luciaboller minder måske lidt mere om pølsehorn end den til kanelsnegle 😉 😉
https://madenimitliv.dk/koldthaevede-luciaboller-til-luciadag/
Perfekt! Jeg har prøvet med egen pølsehornsopskrift – bare med mindre gær. Det virker! Og har netop idag lavet kanelsneglene. De var gode! Jeg er fan an koldhævet alt muligt. 🙂
Dorte – Der er nemlig rigtig meget gærdej, som kan koldthæves, hvis man bare holder lidt igen med gær. Jeg er også fan af koldhævning 😀
Jeg har lavet dobbelt option. Kan man evt fryse det halve?
Kh. Gitte
Gitte – Ja, det er jeg sikker på, at du kan. De fleste opskrifter med gærdej kan jo fryses 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
skal de i en kold ovn, eller skal ovnen varmes op først?
Tina – De skal bages helt som man ellers ville bage kanelsnegle – altså i en opvarmet ovn 😀
Kan man hæve i muffins forme i stedet for i fad?
Marie – Ja, det kan du sagtens – det er ikke noget problem 😀
Hej
De ser lækre ud.
Ruller du dejen sammen på den lange eller korte led?
Hilsen Helle
Helle – Jeg skærer dem ud på den lange led, så det bliver nogle gedigne snegle 😀 😀
Kan de laves på speltmel? 🙂
Monique – Jeg har ikke selv gjort forsøget, men det er jeg ret sikker på, at de godt kan. Altså lyst speltmel – de bliver vist for tunge og hæver for lidt, hvis du udelukkende bruger groft mel 😀
Jeg må prøve lykken med en lille portion – har nemlig fået afvide jeg skal holde mig fra hvedemel – så det må komme an på en prøve 🙂
har lavet dem med en kombi af groft mel og hvedemel, de blev gode, ikke for tunge 🙂 men man kunne godt smage de var grove 😉
Monique – Det lyder som en rigtig god idé at prøve sig frem og jeg vil give dig helt ret i, at man altid kan smage, hvis der er brugt groft mel i en kage – den der lidt “sunde” smag, ik ? 😉 😉
Ummm hvor ser de gode ud ? Hvis jeg nu skal lave til en hel bradepande, hvor meget skal jeg så gange op ? Og hvor mange mon der så bliver til ?
Kunne tænke mig at tage dem med på arbejde ?
Mette – Altså denne her portion giver 12 snegle, så afhængig af hvor stor din bradepande er, ville jeg nok lave dobbelt eller tredobbelt portion, altså 24 eller 36 snegle. Hvis du bruger den store bradepande fra ovnen, tror jeg godt, at du kan få plads til 36 snegle – de skal jo stå ret tæt 😀 Til gengæld ved jeg ikke lige, om du kan få plads til så stor en bradepande i køleskabet, når sneglene skal koldthæve natten over, så måske er det bedre at lave sneglene i 2 mindre bradepander 😉
Og sikke nogle heldige kollegaer 😉
Fandt tilfældigvis denne opskrift i min søgen efter noget helt andet, men der var jeg heldig, hold da op de er gode. Og så dejlig nemt at kunne lave dem aftenen inden. Helt sikkert en opskrift til gemmerne, så tak for den 🙂
Mette – Velbekomme – det er altid dejligt, når mine opskrifter bliver tryllet om til successer hjemme i Jeres allesammens køkkener 😀
Søgte på koldhævede kanelsnegle og fandt din som den første og valget derfor var truffet. Og hold nu op et godt valg!!! Mums lækre og saftige og så dejlig nemt at de blev gjort klar i går så de bare skulle bages idag til sønnens fødselsdagsfest ?? Jeg lavede dobbelt portion og lagde dem sammen så de blev til en kagemand – og så tilføjede jeg lidt marcipan til remoncen !
De blev taget godt imod af gæsterne ?
Har været herinde før og fået inspiration men er nu fast følger af din blog ??
Anita – Det glæder mig, at sneglene blev en succes – jeg er også selv ret glad for den slags bagværk, som gør det muligt at servere nybagt brød og kage for gæsterne med en minimum af arbejde 🙂 Og velkommen her til bloggen – håber du må få rigtig meget inspiration 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Risikerer man ikke at sukkefyldet ligesom smelter og løber ud, når de koldhæver? Det synes jeg at jeg før garn oplevet.
Mette – Hmmm, det har jeg i hvert fald aldrig oplevet. Til gængæld har jeg prøvet, at fyldet er løbet ud under bagningen, hvilket er grunden til, at jeg ofte bager dem sammenbagte i et fad, så løber fyldet ikke væk. Der er ligesom lidt mere styr på det 😀
Hmmm kan jeg måske bruge tørgær ?
Rikke – Uhhh, der må jeg blive dig svar skyldig, for jeg har virkelig ingen erfaring i at bage med tørgær, men hvis det ellers opfører sig som almindeligt gær, så kan jeg da ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre 😀
ja kan du sagtens, jeg laver kold hævet og bruger cirka 1 tsk til 2 tsk fuld tørgær til en portion 😉
Kan man lave dem uden at de skal koldthæve? Er lige faldet over denne opskrift, og har en kæreste som vil elske at komme hjem til nybagte kanelsnegle 😀 hvor meget gær skal jeg bruge hvis de ikke skal hæve natten over?
Nina – Ja, det kan du sagtens, så skal du bare bruge ½ pakke gær og måske også lune mælken lidt inden brug. Jeg kan desuden anbefale denne her opskrift på kanelsnegle, som jeg bruger, når dejen ikke skal koldthæves 😀
https://madenimitliv.dk/skoenne-og-snaskede-sammenbagte-kanelsnegle/
De er fantastiske de snegle?Hvor lang tid før tror du man kan gøre sneglene klar? Altså vil jeg kunne sætte dem klar på køl allerede i morgen tidlig/formiddag selvom jeg først bager dem fredag morgen?
Maria – Uhhh jeg tror måske, at et døgns hævning er lige længe nok – problemet er, at selvom det går langsomt, så hæver dejen stadig, når den står på køl og når gæren ikke kan strækkes længere, så punkterer dejen og sneglene bliver flade (overhævning). Men 12-15 timer tror jeg ikke er noget problem 😀
Okay, jeg venter til i aften. Tak for hurtig svar:-)
Tak for en skøn opskrift som er lige til at gå til (ligesom alle dine andre opskrifter). Jeg har netop lavet en dobbelt portion som står og hæver i køleskabet. Jeg har denne gang peppet remoncen op ved at bruge brun farin i stedet for sukker. Samme mængde. Har nemlig en anden opskrift hvor remoncen laves sådan og det er bare godt!
Tip er hermed videregivet. Til sidst vil jeg bare rose din side. Det er blevet den side jeg søger på først når jeg er på jagt efter opskrifter især til bagværk. Din citronkage er allerede blevet bagt flere gange på denne baggrund. Så tak for godt arbejde og fortsæt endelig i samme stil!
Maria – Tusind tak, det glæder mig, at du kan bruge mine opskrifter og at jeg kan være med til at inspirere. Og tusind tak til dig for det gode tip med at lave remonce med brun farin – det lyder super lækkert, så det skal jeg helt klart huske, næste gang der skal bages kanelsnegle 🙂
Hej. Jeg har efterhånden lavet dine snegle mange gange med stor succes 🙂 Hvis jeg gerne vil fryse dem ned, er det så efter de er bagt, eller hvornår skal de fryses? Hilsen Anne
Anne – Jeg ville nok fryse sneglene ned efter bagningen, men jeg mener også, at man kan fryse koldhævet dej ned inden bagningen. Dog vil jeg nok anbefale, at du lige søger lidt info/inspiration på nettet først 😀
Jeg vil gerne lave dine koldthævede kanelsnegle til min søns fødselsdag i børnehaven. Men ville egentlig gerne lave dem i papir muffinforme. Tror du det lader sig gøre??
Louise – Ja, det er jeg da helt sikker på. Om de bages i et fad eller en form, det kan vist komme ud på ét 😀
Hej, de lyder lækre og nemme! 😃
Kan man lade dem hæve i 18-19 timer? Evt med mindre gær i?
Nadia – Jeg tror ikke, at du skal bruge meget mindre gær, hvis sneglene skal have en chance for at hæve, men jeg tror egentlig godt, at du kan lade dem hæve på køl i længere tid end det, som jeg har angivet i opskriften. Jeg ville i hvert fald give det et forsøg, hvis jeg var dig 😀
Hej. Jeg har prøvet at lave disse. Men synes godt nok ikke de et hævet noget særligt i køleskabet! Håber de bliver bedre efter en tur i ovnen 🙂
Tascha – Ja, det må vi sørme håbe 🙂 Koldhævet dej hæver ikke lige så meget som dej, der er hævet på traditionel vis, men de skal selvfølgelig helst være vokset noget under hævningen 😀
Hvad er minimum hævetid?
Anette – Jeg vil nok mene, at 5-6 timer på køl kan gøre det, men gerne længere, hvis det kan nås 😀
Hej. Når man taler om koldhævede er der så et minimum de skal koldhæve i køleskabet?. Kan jeg lave dejen ved 9 tiden om morgen og så bage dem ved 14-15 tiden?
På forhånd tak. Vh Lene
Lene – Jeg plejer at lade dejen stå i køleskabet i minimum 8 timer, men derudover tænker jeg ikke, at der er nogle “regler” for, hvor længe de skal hæve. Dejen skal jo blot nå at udvikle sig 😀
Skal de ikke pensles inden bagning ?
Kristina – Det plejer jeg ikke, men det bestemmer man jo selv 😀
Hej.
Jeg har lige taget mine ud af køleskabet og der er gennemsigtig væske i bunden ved dejen… hvad er det?
Sara – Umiddelbart lyder det som lidt fugt fra køleskabet, der er kommet i forbindelse med dejen eller sukkerfyldet i sneglene og har dannet lidt kondens. Det forsvinder, når sneglene bages 🙂
Super lækker opskrift, den er et kæmpe hit hos os. Jeg kom til at tænke på, om man kan fryse fadet med snegle, tø dem op, og så bage!
Elise – Hvor er det bare dejligt at høre 😀 Og umiddelbart tænker jeg ikke, at der er noget i vejen med at fryse fadet ned. Dog vil jeg foreslå, at du fryser fadet ned inden sneglene når at hæve på køl. Og så kan du bare tø fadet op og lade sneglene hæve på køkkenbordet imens, så de lige er klar til at bage 😀
Det skal prøves, tak
Kan der bruges vand istedet for mælk?
Pga mælkeallergi
Lisa – Det burde ikke være noget problem 😀
hej
Kan jeg bruge farin i stedet for sukker i remoncen? Eller vil det nemmere smelte i køleskabet…?
Er spændt på at prøve opskriften, men de snegle jeg normalt laver (ikke koldhævede) er med farin og det kan jeg rigtig godt lide 🙂
Annemette – Du burde uden problemer kunne bruge brun farin (eller en kombination af farin og hvidt sukker) i remoncen. Det lyder superlækkert 😀
Du skriver ikke på hvilken led du ruller dejen?
Per – Jeg ruller som regel dejen sammen på den lange led, men det bestemmer man jo i princippet selv. Vil man hellere have færre men tykkere snegle, så kan man rulle dejen sammen på den korte led 🙂
Kan man bruge kærnemælk?
Nathalie – Ja, det burde ikke være noget problem 😀 😀
Hej, smart med koldhævning koldhævning tak for opskrift! Hvis man vil lave en stor kage kone (ca 40 snegle), tror du så, man kan bage i to store fade, og så “om-møblere” sneglene efter de er færdigbagte, så de får kagekonefacon? Eller er det dumt at skille dem ad? Skal man hellere gøre det før bagning og lave en halv kagekone i hvert fad mon?
Ida – Uhhh det var da et godt spørgsmål 😀 Hvorvidt du skal bage 1 eller 2 fade med snegle afhænger nok lidt af, hvor lang tid der går, inden du skal spise/servere kagerne, fra du har bagt/lavet dem. Går der flere timer, så kanterne kan risikere at blive lidt tørre og kedelige, så ville jeg nok bage to. Men kan kagen dækkes godt til, så kanterne ikke udtørrer, så ville jeg nok ikke have problemer med at adskille sneglene forsigtigt (evt. bruge en kniv), og så omfordele dem let 😀 😀
Må de hæve 36 timer i køleskab?
Eller tænker du det er totalt no-go?
Vivi – Jeg må indrømme, at jeg kun har prøvet i 24 timer, men du kan jo give det et forsøg. Du kan dog risikere, at gærcellerne til sidst ikke kan strækkes mere, så dejen overhæver og falder sammen. Men generelt kan koldthævede deje godt stå i ret lang tid 😀
Hej. Jeg har nu endnu engang bagt dine koldhævede kanelsnegle med kæmpe succes. De er fast inventar til fødselsdagsbrunch. Super nemme at gøre klar dagen inden. Tusind tak for en fantastisk opskrift.
Britta – Tusind tak for din søde tilbagemelding – hvor er det bare dejligt at høre, at du kan bruge opskriften 😀 😀
Bliver dejen lidt bastant føler den er meget hård
Jette – Jeg synes ikke, at dejen er bastant, men en kold dej, som har hævet på køl i mange timer, vil altid være lidt mere hård end en traditionel, hævet dej, der har stået et lunt sted. Og så spiller mængden af gær selvfølgelig også ind 🙂