Aftensmad, hvor alt blot skal blandes i et fad, som efterfølgende tilberedes i ovnen, er altid herhjemme hos os og når der så ikke engang inkluderes yderligere tilberedning i form af kogning af pasta eller tilberedning af kylling, så er det da bare endnu bedre. Alle ingredienserne til denne her lækre kylling i fad med tomat og pasta skal bare blandes sammen – jeg bruger gerne en stor skål – og så hældes over i et ildfast fad og sættes i ovnen og 1 time senere er der mad.
Jeg tilsætter gerne løg og hvidløg, samt de grønsager jeg nu har på lager. I dag blev det til peberfrugt, men det smager også skønt at tilsætte lidt majs eller forårsløg, squash og revne gulerødder til fadet. Der skal tilsættes en hel del væde, for pastaen suger ret meget, imens den tilberedes, så man behøver ikke fortvivle, hvis det hele virker noget flydende, lige når fadet sættes i ovnen. Passata tomater er for øvrigt blot mosede tomater, som fås på karton/brik eller flaske i de fleste større supermarkeder. Jeg køber dem ofte i Rema, hvor de står ved siden af de andre tomatprodukter. Kan man ikke skaffe passata tomater, så kan man snildt bruge hakkede tomater på dåse i stedet – giv dem evt. en hurtig tur med stavblenderen, hvis konsistensen skal være som de mosede passatatomater.
Jeg lader fadet stå under sølvpapir i ovnen i ca. 45 minutter og rører rundt et par gange undervejs, inden jeg til sidst fjerner sølvpapiret og drysset med lidt revet ost. Afslutningsvis gratineres fadet en sidste gang i den varme ovn, så osten smelter og bliver gylden og lækker. Osten kan erstattes eller suppleres af en hjemmelavet bechamelsauce, for et endnu mere cremet og lækkert resultat og bechamelsaucen kan erstattes af en færdigkøbt brik mornaysauce, hvis man har travlt, eller bare ikke vil lave saucen selv. Tilføj såvel bechamel- som mornaysauce til retten ca. 30 min før den er færdig.
Jeg serverer for det meste pastafadet med lidt dampet grønt eller en lækker blandet salat – det kommer lidt an på årstiden – og så kan vi også godt lide af få lidt hvidløgsbrød til. De her hjemmelavede hvidløgsbrød er særligt lækre og desuden en genial måde til at få brugt en rest halvtørt brød, så det er ikke sjældent, at vi får sådan en portion, hvis der ligger et halvt franskbrød i brødskuffen.
Kylling i fad med pasta og ost
Ingredienser
- 450 gr kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
- 350 gr pastaskruer
- 1 peberfrugt (skåret i små tern)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 1 løg (hakket)
- 5 dl passata tomater (mosede tomater)
- 2 ds hakkede tomater
- 2 dl vand
- 2 tsk paprika
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 tsk sukker
- 100 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Bland rå kylling, pasta, peberfrugt, hvidløg og hakket løg, paprika, basilikum, sukker, salt og kylling i en skål.
- Hæld passata tomater og hakkede tomater ved og spæd med vand, indtil der er tilsat ca. 14 dl væde.
- Fordel blandingen i et ildfast fad og dæk fadet med stanniol.
- Bag faldet ved 200 °C (varmluft) i ca. 45 minutter. Rør rundt 1-2 gange undervejs.
- Fjern stanniol og fordel revet ost på toppen.
- Gratiner fadet ved 200 °C (varmluft) i yderligere 10-14 minutter, til osten er gylden.
- Server med salat og evt. hvidløgsbrød.
Mon man kunne lave det samme med hakket oksekød – lasagnette ??? – det skal prøves 😉
Birthe – Det burde da sagtens kunne lade sig gøre. Det vigtigste er jo bare, at det hele bliver tilberedt grundigt i ovnen 😀
Tænker denne opskrift skal prøves i en stegeso… mon ikke det kan lade sig gøre? Og TAK for en virkelig god blog! Jeg er meget stor fan 🙂
Camilla – Det er jeg helt sikker på, godt kan lade sig gøre. Tag evt. låget af til sidst, hvis osten lige skal være lidt brun og sprød på toppen 😀 Og tak fordi, at du læser med – det glæder mig, at du kan bruge mine opskrifter 😀
Har du fået prøvet opskriften i en stegeso?
Rikke – Nej, det har jeg ikke. Jeg lavede den for første gang for nylig 🙂
Jeg har prøvet den i en Le Creuset gryde med låg på i ovnen. Det gik helt fint, men jeg vil nok tilsætte lidt mere væske en anden gang 🙂
Louise – Uhhh, jeg har endnu ikke prøvet at lave retten i gryde – det skal jeg vist eksperimentere lidt med. Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
Reducererer du i passata tomater hvis du bruger bechamel eller mornay sauce?
Heidi – Nej, det gør jeg ikke, for der skal en del væde til at “tilberede” pastaen. Så jeg bruger den samme mængde passata og så fordeler jeg et lag bechamel på toppen og bager der hele gyldent og lækkert i ovnen 🙂
Béchamel på toppen ???? det star der da ikke noget om I opskriften 🙂
Janne – Du har vist tabt mig her? 😀 Jeg har lige hurtigt skimmet opskriften og så vidt jeg kan se, så nævner jeg ikke nogle steder i opskriften, at der skal bechamel på toppen. Til gengæld skriver jeg i teksten til blogindlægget, at det er en mulighed at komme bechamel på toppen og linker desuden til en opskrift på hjemmelavet bechamelsauce – jeg ved ikke, om det er der, vi er gået galt af hinanden? 🙂 Jeg indsætter lige en kopi af teksten fra indlægget herunder 🙂
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
…”Osten kan erstattes eller suppleres af en hjemmelavet bechamelsauce, for et endnu mere cremet og lækkert resultat og bechamelsaucen kan erstattes af en færdigkøbt brik mornaysauce, hvis man har travlt, eller bare ikke vil lave saucen selv. Tilføj såvel bechamel- som mornaysauce til retten ca. 30 min før den er færdig”…
Tak for masser af lækre opskrifter, madplaner og ikke mindst rejsebeskrivelser (fandt stor hjælp da turen til New Uork skulle planlægges?)
Har lyst til at lave denne ret – den ser super-lækker ud. Måske det er mig som er lidt ‘dum’ på tomater… men hvad er Passata Tomater?
Lene – Tak for sin søde hilsen 🙂 Det glæder mig, at jeg kan være behjælpelig, også med andet end mad, fx med rejsebeskrivelser 🙂 Passata tomater er egentlig bare mosede tomater (i stedet for hakkede tomater på dåse). De findes i de fleste supermarkeder – jeg køber dem tit i Rema – og de står i kartoner ved siden af tomatprodukterne, fx dåsetomater, tomatpure osv. Der står passata på kartonen 🙂
Jeg har lige dat det ind i oven og meget spændt på resultatet ? Jeg kom alle tingene i en 4 liter frysepose med nem åbning og rystede det frem og tilbage, så sparede jeg lidt opvask?
Tak for opskriften?
Mona – Sikken en god idé, det skal jeg da huske til næste gang der står kylling i fad på menuen 🙂
Nu skriver du smag til med salt, sukker og peber, inden man hælder det over i fadet. Man smager da ikke på rå kylling..
Kasper – Nej det gør man bestemt ikke, det har du helt ret i. Det er nok også mere en talemåde, når jeg skriver smag til med krydderier, sukker, salt og peber. Sådan lidt a la efter smag og behag 😀
Det er godt nok ikke en opskrift jeg vil bruge igen! Det skal godt nok have lang tid i ovnen før pastaen er færdig. Efter 45 min på 225 grader varmluft stadig helt rå pasta, men kyllingen er dag færdig.
Amanda – Æv, det var da træls at høre. At pastaen stadig kan være helt rå efter 45 minutter ved 225 grader lyder godt nok voldsomt – der burde være væde nok i fadet til at tilberede den. Nu skriver du jo kun, at pastaen stadig var rå efter 45 minutter, hvor man skal fjerne folien. Derefter skal fadet jo bages yderligere, som det fremgår af opskriften, men du skriver ikke, om det heller ikke hjalp det mindste 🙂
Hej, det lyder lækkert. Skærer du kyllingbrysterne i mindre stykker, eller serveres de hele ?
Kirsten – Jeg skærer kyllingen ud i mundrette tern – også for at være helt sikker på, at kyllingen gennemsteges under tilberedningen, så vi ikke risikerer rå kylling og maveonde 🙂
Hvorfor står der 14 dl væde i opskriften men kun 2 dl vand i ingredienslisten?
Nikoline – Der skal bruges ca. 14 dl væde for at få pastaen kogt tilstrækkeligt. Du skal bruge 2 ds hakkede tomater og ½ liter passata tomater og derudover skal du spæde med vand, indtil du har ca. 14 dl væde. Dvs. har du 3 dl hakkede tomater pr dåse, så bliver det 6 dl + 5 dl passata = 11 dl. Så mangler du 3 dl (vand) for at nå 14 dl væde 😀