Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kylling i rød karry med kokos (thai red curry).

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift kylling i rød karry på en tallerken med ris, limebåde og frisk chili

Når vi spiser asiatisk mad på diverse street food markeder eller besøger thai restauranter, så vælger jeg ofte kylling i rød karry med kokosmælk og ris til. Eller thai red curry, som den også ofte kaldes på spisekortet. Jeg er nemlig vild med den sød-syrlige og lidt stærke ret med cremet sauce og mør kylling. Og indimellem laver jeg den faktisk også selv hjemme i mit eget køkken. Det er nemlig på ingen måde svært, og det smager jo så fantastisk. Skøn aftensmad, der nemt kan trylles frem på en hverdagsaften.

Kylling i rød karry opskrift.

Det kræver måske nok rød karrypasta, fish sauce og kokosmælk at lave kylling i rød karry. Men heldigvis er tiderne jo skiftet, så den slags ingredienser er blevet meget mere tilgængelige end for bare få år siden, og i dag kan man få både karrypasta, frisk ingefær og kokosmælk i ethvert discountsupermarked. Kniber det med at skaffe fish sauce, så lad være med at droppe at lave retten af den grund. Drop i stedet fish saucen og smag i stedet til med lidt ekstra salt eller soja. Og kan du ikke lide ingefær, så kan den også sagtens udelades.

Tip! Se også mine andre tips til kylling i rød karry under opskriften.

Opskrift kylling i rød karry på en tallerken med ris, limebåde og frisk chili
Ingen bedømmelser

Kylling i rød karry

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 3 cm frisk ingefær
  • 400 gr kyllingebryst
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk rød karrypasta
  • 0,5 tsk tørrede chiliflager
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 stk peberfrugter (skåret i strimler)
  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 1 stk lime
  • 2 tsk fish sauce
  • salt og peber

Desuden

  • 4 dl ris (jeg bruger jasmin eller basmatiris)

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en sautérpande eller wok, tilsæt hvidløg og fintrevet ingefær og sautér i 1-2 minutter.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker, tilsæt stykkerne til panden og brun kødet.
  • Tilsæt herefter tomatkoncentrat, rød karrypasta og chiliflager og steg i yderligere et par minutter.
  • Kom forårsløg og peberfrugter på panden, og sautér i 2-3 minutter.
  • Smag til med limesaft, fish sauce, salt og peber.
  • Tilsæt kokosmælk og lad retten simre i ca 10 minutter, indtil kokosmælken er kogt ind til en cremet sauce.
  • Imens koges risene efter anvisning på emballagen.
  • Server kylling i rød karry med kogte ris og evt. frisk lime og chili.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Retten kan desuden fryses.
 

Noter til opskriften. 

 
Kan I lide ananas i maden, så smager det supergodt at vende lidt ananas i tern i retten sammen med forårsløg og peberfrugter. 
 

Noter til opskriften.

Det smager supergodt at tilsætte lidt knas til retten i form af saltede peanuts eller cashewnødder. Stil nødderne frem i en skål og lad være enkelt drysse dem over sin tallerken ved servering. Det er ligeledes lækkert at gemme lidt af den grønne top fra forårsløgene, som også giver lidt ekstra knas, når den drysses over kylling i karry og ris.

Vær OBS på at rød karrypasta kan variere i styrke fra mærke til mærke. Prøv dig hellere lidt frem i starten, og tilsæt så mere karrypasta efter smag. Det samme gælder de tørrede chiliflager, hvor jeg også smager mig frem. Jeg synes, at en thai red curry skal bide fra sig, men jeg bryder mig ikke om, at den er alt for stærk. Dog er smag og behag jo forskellig, så tilsæt karry og chili som du kan lide det.

Se også – Kylling i karry I Karrysuppe med Kylling I Kyllingespyd med chili mayo

Kokosmælk eller kokosmælk light?

Der er en grund til, at jeg har skrevet i opskriften, at der skal bruges kokosmælk og ikke light. Dels giver almindelig kokosmælk den helt rigtige, cremede konsistens til saucen, hvilket klart er at foretrække. Men derudover så er kokosmælk light faktisk ikke andet end almindelig kokosmælk, som er tilsat ekstra vand for at banke fedtprocenten ned.

Det går selvfølgelig lidt ud over smagen, men derudover så bliver det også meget sværere, at få saucen kogt ind til en lækker og cremet konsistens, når den fortyndes med en masse vand. Jeg bruger derfor altid almindelig kokosmælk i mine opskrifter – aldrig light.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer